Innovációs útmutató

A Tork szappan adagolói mobilon értesítik a takarítókat az utántöltés szükségességéről

2015. május 13., szerda, 05:51

Címkék: csomagolástechnika létesítményüzemeltetés sca Tork Easy Handling

Napjainkban körülbelül 4 millió takarító dolgozik Európa-szerte. A létesítményüzemeltető iparban gyors növekedés figyelhető meg az utóbbi időben, és Németországban már több embert alkalmaz az iparág, mint az autóipar. De az ipar legfontosabb tényezője a növekedés és az új fejlesztések közepette is változatlan: ez pedig a cégek által nyújtott szolgáltatások mögött álló emberek. Ez az anyag innovációs útmutatóként szolgál az SCA és a létesítményüzemeltetési ipar nemzetközi beszállítójaként ismert Tork nevű márkája számára.

A Tork tavaly közzétett podcastjában Andreas Lill, a Takarítóipari Szervezetek Európai Szövetségének főigazgatója a következőt mondta a létesítményüzemeltető ipar jövőjével kapcsolatban: „ennek az iparágnak az emberek a legfontosabb részei. A mi értékünk az általuk nyújtott szolgáltatások minőségében rejlik. Azok a cégek lesznek a legsikeresebbek a jövőben, akik ezt igazán értik, és ennek megfelelően cselekszenek.” És ez ma talán jobban igaz, mint valaha. Ahogy a nemzetközi gazdaság fellendülésével egyre nehezebb lesz új alkalmazottakat találni, az emberi tényező fontosságát még inkább a figyelem középpontjába kell helyezni.

„Nem egyszerűen beszállítói vagyunk az iparágnak, de kötelességünknek érezzük, hogy hozzá is tudjunk járulni annak fejlődéséhez. Ha azt nézzük például, hogy hetente több mint 1 millió Tork utántöltőt cserélnek Európában, akkor látható, hogy ez együtt véve rengeteg időt és energiát jelent, és ennek megfelelő innovációkra is van szükség” – mondja Asa Kalentun, a Tork európai termékmenedzsment igazgatója.

Az emberi viselkedésre visszavezethető innováció

Az SCA innovációs központjába tekintve, úgy tűnik, a titok nyitja tulajdonképpen abban rejlik, hogy kilépjünk a központ falai közül. A folyamatot gyakran egyszerre több különböző nézőpontból szemléljük, így például az ergonómia vagy a stressz szempontjából. Az eredmény pedig például a szó szerint egy másodperc alatt cserélhető szappanutántöltő vagy az iparban egyedülálló megoldást jelentő, az adagolók belsejében elhelyezett és bármely nyelven érthető oktatóvideókra mutató QR-kódok kifejlesztése.

Egy innováció, amely forradalmasította a takarítók munkavégzését a Tork Easy HandlingTM csomagolástechnikája – egy ergonomikusan kidolgozott újratöltős csomagolás, amelynek tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a takarítók egyszerre több egységet hordhassanak magukkal minimális erőfeszítéssel. Perforált csomagolása oldalról könnyen nyitható, ezért a tároló helyiségekben egymás tetejére rakott csomagok is könnyen hozzáférhetők, és szétnyíló szerkezete megkönnyíti a hulladék elhelyezést. Minden azzal kezdődött, hogy 4 hónapon keresztül tanulmányozták 20 cég takarítóinak munkáját.

„Ha csak a takarítás eredményét vettük volna figyelembe, nem jutottunk volna semmire. Ehelyett az olyan részleteknek köszönhetően érhetünk el kis lépésekkel jelentős fejlődést, hogy megfigyeljük azt, hogy a takarítók hogyan, hol és a miért csinálják azt, amit csinálnak” – mondja Peter Blomström, az SCA Tork egészségügyért és irodahelyiségekért felelős nemzetközi igazgatója.

Új technológia kopogtat az ajtón

A létesítményüzemeltető ipar most kihívásokkal teli és egyben izgalmas idők elé néz. A technológia kopogtat az ajtón, utat törve az innovációknak, amelyek megváltoztathatják a megszokott munkamódszert.

Ezzel a fejlődéssel összhangban az SCA nemrégiben kifejlesztette Tork EasyCube nevű szolgáltatását, amelyet a tavalyi ISSA Interclean nemzetközi takarítóipari vásáron is bemutatott. A szolgáltatás alapja, hogy az adagolókat és szemeteseket beépített szenzorokkal látják el, amelyek valós idejű adatokat nyújtanak az újratöltési és karbantartási szükségletekről. Ez lehetővé teszi, hogy a takarítók ne keményebben, hanem okosabban dolgozzanak, és egy állandó takarítási menetrend követése helyett akkor takarítsanak, amikor szükséges. Ez az innovatív megoldás egyelőre Németországban és Svédországban érhető el.

www.tork.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek