PCS 2018

Hagyomány és megújulás a Folyamatirányító Rendszerek Konferenciáján

2018. augusztus 13., hétfő, 06:00

Címkék: folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés kiállítás konferencia Lillafüred workshop

A folyamatirányítás éves összejövetele, a PCS Konferencia idén ősszel október 24–26. között várja a szakma képviselőit a lillafüredi Palotaszállóban. A tavalyi évben a változás útjára lépő baráti találkozó ebben az évben is tartogat újdonságokat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Hosszú idő után, a tavalyi évben úgy döntöttük, hogy a két évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményt a változás útjára tereljük, mely szerint megtartjuk a tradicionális alapokat, ugyanakkor újdonságokkal egészítjük ki. Ennek megfelelően, a tavalyi konferencián részt vevő törzsközönség már szembesülhetett a kisebb-nagyobb változásokkal.

Bár a legfontosabb hagyományos elem, a Szakmai előadás-sorozat megőrizte központi szerepét, ugyanakkor a tavalyi évtől a plenáris előadásokat nem az első napra szerveztük, hanem az egyes szekciók elején egy-egy nagyobb lélegzetű, átfogó előadás került bemutatásra. További, az előadásokhoz kapcsolódó újításunk, hogy az előadókhoz intézett kérdéseket a tavalyi évtől a szekció végén, egy külön blokkban tehetik fel a résztvevők szóban, vagy egy online felületen keresztül. A visszajelzések tükrében azt mondhatjuk, hogy az előadásokkal kapcsolatos változtatást a közönség pozitívan fogadta, így azon az idei évben csak finomítani kívánunk.

Másik fontos hagyományos elem a Szakmai kiállítások, melynek a tavalyi évben meghosszabbítottuk a nyitvatartási idejét, valamint külön szekcióban adtunk lehetőséget a kiállító cégek rövid bemutatkozására. Ugyan elmondható, hogy a PCS kiállítások legnagyobb előnye, hogy valóban válogatottan szakmai résztvevőknek szól, mégis hiányzik belőle a kiállítások pezsgése. Nem titok, hogy az idei évben a kiállításokkal kapcsolatban szeretnénk kisebb változtatásokat eszközölni, bízva abban, hogy lendületet tudunk adni, a konferencia ezen tradicionális elemének.

A tavalyi év legsikeresebb nagyszabású újítása a Workshopok bevezetése volt, ahol kis létszámú csoportoknak tartanak a konferencián részt vevő cégek gyakorlati bemutatót. A Workshopok tekintetében a visszajelzések meglehetősen pozitívnak mondhatók, hiszen a kis csoportos foglalkozásokat átjárta a jó hangulat és a szakmaiság, melytől kimondottan informatívra sikeredtek. A kezdeti biztatásoknak megfelelően az idei évben igyekszünk még szélesebb körben befogadni Workshopokat.

Az előző év másik nagyszabású újítása a kerekasztal-beszélgetés bevezetése volt, ahol néhány szakember cserélhet eszmét a hallgatóság előtt, egy általuk mélyen ismert témáról. A tavalyi beszélgetést mérsékelt siker övezte, mely egyrészt arra vezethető vissza, hogy a téma túl szűk csoportot célzott meg, illetve nem volt túl szerencsés a helyszín, és a rendezési elvek sem. Természetesen ezt nem kudarcként, hanem a sikerhez vezető első lépcsőként éljük meg. Ennek és a visszajelzéseknek megfelelően nem kívánjuk elengedni ezt az új elemet, csupán újragondoljuk azt.

Természetesen tavaly sem, és idén sem maradhatnak el a Kapcsolatépítést elősegítő elemek, melyek segítségével a kollegiális-családias-baráti hangulat megőrizhető. A korábbiakban is megszokott módon, az első napon állófogadással köszöntjük a jelenlévőket, a következő nap estéjén pedig borkóstolóval igyekszünk jó hangulatot teremteni az azt követő vacsorához.

Bízva abban, hogy felkeltettük a régi barátaink, vendégeink, illetve a hozzánk idén először ellátogatók érdeklődését, minden résztvevőt szeretettel várunk az október végi, lillafüredi PCS Találkozóra. (x)

Bölkény Ildi

PCS Meeting

A szervezőbizottság elnöke

https://pcsmeeting.hu

info@pcsmeeting.hu

facebook.com/PCSmeeting

linkedin.com/company/pcsmeeting

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek