Önnél mit lesz érdemes automatizálni a következő 3 évben?

Növekednek a minőségi követelmények, és kimerülőben vannak a munkaerőpiaci tartalékok, ezért minden cégnek elemi érdeke felmérni az automatizálási lehetőségeket

2019. augusztus 12., hétfő, 06:00

Címkék: automatizálás Autorel Kft. hegesztés hegesztéstechnika hegesztőrobot ipari robot robot robotika

Az MKIK GVI (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet) 2019 májusában készült felmérése 6 781 vállalat megkérdezésével azt vizsgálta meg, hogy miként viszonyulnak a magyarországi cégek az automatizáláshoz és az új technológiák bevezetéséhez.

A cégek döntő többségénél, 99 százalékánál dolgozik legalább egy olyan munkavállaló, aki valamilyen automatizálható feladatot végez. Az automatizációs potenciál tehát magasnak mondható, ennek ellenére a vizsgált vállalkozások közel 40 százalékánál az utóbbi három évben nem volt innováció jellegű ráfordítás, és az automatizációs projektet megvalósító cégek zöme is mindössze az árbevétel legfeljebb 2 százalékát fordította ilyen jellegű kiadásra.

Az ipari fejlesztések szempontjából az mindenesetre jó hír, hogy a cégek az automatizálás és a digitalizálás jellegű fejlesztések esetében elsősorban a gyártásra koncentrálnak. Szintén reményt keltő, hogy a válaszadó cégek körülbelül fele (47 százalék) tervezi azt, hogy a következő három évben automatizálás vagy digitalizálás jellegű fejlesztést hajt végre.

Hazánkban a megnövekedett minőségbeli elvárások és a szakemberhiány hajtja előre a robotizációt. A kínálat pedig már felzárkózott a kereslethez. A robotcellák gyártása és az integrátori tevékenység szinte mindig együtt jár későbbi ügyféltámogatási feladatokkal, amit a nagy távolság gyakorlatilag ellehetetlenít. A magyar határtól 4 kilométerre található VIRS d.o.o. számára ezért ideális Magyarország közelsége. A magyarul is kiválóan beszélő cégtulajdonos, Renato Pahor 2006-ban vágott bele a hegesztőrobot-cellák gyártásába, és termékeit a 2017-es és 2019-es Mach-Tech kiállításokon már a magyar gyártó cégek is megismerhették. A 20 éves fémipari tapasztalattal felvértezett Autorel Kft.-vel kötött képviseleti megállapodásnak köszönhetően pedig már számos VIRS robotcella működik Magyarországon is referenciaként.

Legyen Ön olyan ügyfél, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége, vagy olyan, aki még csak azt tudja, hogy mit szeretne elérni, a határ mentén található Lendván tett látogatás közelebb viszi Önt is céljai eléréséhez.

Csatlakozzon szeptember 17-én a magyarországi ügyfelek számára szervezett gyárlátogatáshoz, ismerje meg a VIRS és az Autorel a képfeldolgozó rendszerektől az adatgyűjtésen át a teljes gyártásfelügyeletig tartó kompetenciáját, és legyen azon 47 százalék között, akik automatizálási fejlesztéseikkel az elkövetkező évek nyertesei közé tartoznak majd!

VIRS NYÍLT NAPOK MEGHÍVÓ

Robothegesztés – Automatizálás

2019. szeptember 17-én meghívjuk a VIRS-hez, Lendvára! Bemutatjuk a legújabb robothegesztő cellákat, automata gyártóberendezéseket, Ipar 4.0 alkalmazásokat.

Regisztráció: www.virs.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek