Növelné a minőségbiztosítás színvonalát és gyorsaságát?

Az ideális megoldás a Mach-Tech kiállításon várja Önt!

2017. április 13., csütörtök, 06:00

Címkék: gépipar HÓD Industrial Solutions HUNGEXPO Ipar Napjai 2017 kiállítás Mach-Tech 2017 mérés méréstechnika mérőgép

A DeMeet 3D CNC vezérlésű optikai-tapintós mérőgépek az ideális megoldást adják a kis és közepes méretű darabok méréséhez. A kombó mérés a legbonyolultabb geometriákkal is megbirkózik!

Az optikai mérést háromféle megvilágítás támogatja. A felső megvilágítás egy 16 szegmensből álló LED körfény, ahol a legjobb fényviszonyok elérése miatt az egyes LED-ek fényereje külön állítható. Az alsó LED-megvilágítás a kontúrok kiemelését szolgálja. A koaxiális (optikán keresztüli) megvilágítás pedig segíti a felületen történő mérést. Ráadásul még egy piros pontlézer is bekapcsolható, ami a darab tájolását segíti. Az optikai mérésekhez a gyártó saját fejlesztésű képfeldolgozó algoritmust használ, mely szerint a talált éleket a program pontokból rakja össze, és nem egyben keresi a teljes görbét. Ez sokkal nagyobb mérési pontosságot eredményez. A tapintórendszer a Renishaw PH6 fix tapintó feje TP20 tapintómodullal, ami egyet jelent a hatalmas tapintóválasztékkal bármilyen feladatra. A tapintótárral felszerelve pedig tovább bővül a lehetőségek széles köre.

A mérési feladatok összetettsége megkívánja az optikai és a tapintós mérés egyidejű, egy mérési programon belüli alkalmazását. Ezzel a funkcióval a DeMeet mérőgépek kiválóan teljesítik az ipar szinte minden területén (fémipar, műanyagipar, orvostechnika, elektronikai ipar, gépipar stb.) a legbonyolultabb mérési feladatokat is.

A gép stabilitását a kialakítás biztosítja, mely egy nagyon pontosan megmunkált (DIN 876/00) gránit alapon nyugvó fix híd elrendezés, mozgó munkadarabasztallal. A teljesen fedett hajtásrendszer és a beépített rezgéscsillapítás stabil mérést eredményez akár műhelykörülmények között is.

A mérőgépek többféle mérettartományban érhetők el: a DeMeet 220 egy asztali kivitel, a nagyobbak (DeMeet 400-as család és 705) saját alátét vázzal rendelkeznek. A mérési eredményeket PDF-reportként tudjuk menteni és nyomtatni. Amennyiben további adatfeldolgozás szükséges, CSV-fájlban tudjuk kimenteni az adatokat.

Nézze meg a saját szemével és próbálja ki a működését a Mach-Tech kiállítás ideje alatt!

Mach-Tech szakkiállítás

2017. május 9–12.

A pavilon 112. J stand

A kiállításra a TechMonitor olvasói előzetesen online regisztrálhatnak, mely regisztrációval ingyen tekinthetik meg a rendezvényt!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek