Nagy sikerrel zárult a graphIT felhasználói konferenciája

Ez volt az egyik legszínvonalasabb CAD/CAM/PLM felhasználói rendezvény Magyarországon 2022-ben

2022. június 06., hétfő, 06:00

Címkék: cad CAD/CAM/PLM graphIT konferencia Siemens NX Siemens PLM Solid Edge tervezői szoftver

A graphIT Kft. 2022. május 5–6. között tartotta az éves, kizárólag szoftverfelhasználóinak tartott szakmai konferenciáját Gárdonyban, amit nagy érdeklődés kísért.

A graphIT Kft. idén már 25. éve képviselteti magát a hazai CAD/CAM/PLM piacon, többnyire a Siemens Digital Industries Software megoldásaival. Emellett folyamatosan bővülő szolgáltatásait kínálja partnereinek, mint például tanfolyamokat, konzultációkat és akár a személyre szabott szoftverkiegészítőket.

Fókuszban a 2022-es ipari trendek

A kétnapos rendezvényen a hangsúly a PLM-piac újdonságaira és a 2022-es trendekre helyeződött. Az izgalmat esettanulmányokkal és a napi munkát megkönnyítő trükkökkel fokozták.

A rendezvényt Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője nyitotta, majd Kovács Imre, a Siemens Digital Industries Software Partner Management Executive előadásában a PLM szoftverek felhőalapú megoldásait ismertette. Ezt követően Elek Sándor, az IDM Systems Zrt. ügyvezetője adott elő az ipari digitalizáció és a digitális gyártás témában.

Kovács Imre a graphIT PLM Felhasználói Konferencián

A vendég előadók között szerepelt dr. Kling Sándor gépészmérnök, a Kling Technology ügyvezetője, aki évekig dolgozott a tavalyi Forma–1-es világbajnok csapatánál, a Red Bull Racingnél mint szerkezeti elemző. Előadásában a kimondottan izgalmas háttértörténetek mellett kitért arra is, hogy milyen PLM termékeket használtak a munkájuk során, illetve hogy az új 2022-es szabálymódosítások miként növelték a CAD szoftverek szerepét a száguldó cirkuszban.

Ebéd után az előző évekhez hasonlóan szekcióprogramokkal folytatódott a konferencia, ahol a jelenlévők szekciónkként külön teremben vehettek részt az előadásokon. Három divízió közül választhattak: NX, Solid Edge és Digitális Gyártás.

Dr. Kling Sándor, a graphIT PLM Felhasználói Konferencián

Gyakorlatias előadások, izgalmas versenyek

Az NX szekcióban a felhasználók megismerhették az NX CAD újdonságait, a felületmodellezés alkalmazási példáit, a fémnyomtatásra való tervezés különlegességeit, és sok olyan hatékonyságnövelő tippeket és trükköket, melyeknek alkalmazása a napi munkát nagymértékben megkönnyíthetik. A felhasználók részt vehettek az idei évben először megrendezett NX versenyen, ahol a feladat egy egyszerű alkatrész megtervezése volt, ami nem bizonyult nehéznek, viszont a feladat nehézségét az adta, hogy NX 2-ben kellett megtervezni, ami egy 2005-ös szoftververzió.

Az újdonságok bemutatása a Solid Edge divízióban sem maradt el: a graphIT munkatársai gyakorlatorientált bemutatót tartottak a 2022-es szoftververzió újdonságaiból. Ezt követően hibrid reverse engineering technikával készült alkatrész került 3D nyomtatásra, mely az előadások végére elkészült. A nyomtatás közben többek között a Solid Edge funkciófejlesztés, Design Configurator és CAM pro előadások zajlottak.

A Tecnomatix / Digitális Gyártás szekcióban a felhasználók többek között megismerkedhettek a Plant Simulation újdonságaival és olyan tippekkel és trükkökkel, amelyek segítik a szoftver egyszerűbb használatát, és hatékonyabbá teszik a napi munkafolyamatot. A szekció előadásait vendég előadó szoftverfelhasználók színesítették tovább gyakorlatias esettanulmányok bemutatásával.

Az első nap szakmai programja után gourmet kóstolás, wellness, este pedig vacsora és kötetlen szakmai ismerkedés várta a vendégeket a helyszínül szolgáló hotel játéktermében. Másnap tovább folytatódtak a szakmai előadások, ahol a résztvevők feltehették kérdéseiket, illetve a graphIT terméktámogató munkatársaival megvitathatták a felmerülő napi problémákat és azok megoldásait. Majd a kétnapos konferencia egy svédasztalos ebéddel zárult.

Az ügyfélvisszajelzésekből kiderült, hogy a felhasználók miért várják évről évre a graphIT felhasználói konferenciáját. Olyan szakmai újdonságokat, ötleteket és impulzusokat kapnak a jelenlévők, ami hasznukra válik a hétköznapi munkavégzés során. Emellett a szakmai kapcsolataikat is könnyedén bővíthetik.

Tekintse meg, milyen előadások hangzottak el idén, és mivel bővíthették tudásukat a résztvevők

graphIT Kft.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek