Nagy komplexitású munkadarabok ötoldalú megmunkálása

Portál megmunkálóközpontot telepített az Okuma parndorfi Technológiai Központjába

2018. március 19., hétfő, 19:47

Címkék: automatizálás forgácsolás megmunkálóközpont OKUMA öttengelyes megmunkálás SERVONAVI Smartus Zrt.

Márciusban újabb különlegességgel bővítette parndorfi Technológiai Központjában kiállított szerszámgépparkját az Okuma. Az idehaza a Smartus Zrt. által képviselt Okuma nagysebességű kétoszlopos MCR-A5CII portálgépe a nagyméretű munkadarabok hatékony ötoldalú megmunkálást teszi lehetővé. A központban általános, valamint süllyeszték- és öntőforma tesztmegmunkálás élő bemutatásával várják az ügyfeleket.

Több mint 50 éves tapasztalatával, világszerte 8 ezer üzembe helyezett gépével, és havi 40 egységnyi egyedülálló gyártókapacitásával az Okuma a kétoszlopos portál megmunkálóközpontok éllovasának számít. Az MCR-A5CII portálgép parndorfi központjába telepítésével az Okuma mostantól a nagyméretű munkadarabok megmunkálását is be tudja mutatni az ide látogató ügyfelek számára. A vállalat világszerte működő Technológiai Központjai a legújabb gépek és technológiák tesztelését teszik lehetővé a legkülönbözőbb iparágakból érkező ügyfelek számára, akik saját igényeiket, illetve kérdéseiket az Okuma szakembereivel itt személyesen is megbeszélhetik.

A kompakt MCR-A5CII portálgép automatikus fejcserélő állomással (Automatic Attachment Changer) rendelkezik, ami 30 másodpercen belül végzi el a fejcserét a tárolóból, amelyet a megrendelő igényei szerint több mint százféle fejjel lehet feltölteni. A kiállított géphez két kiegészítő fej tartozik. Ezáltal nemcsak a beállítási és az állásidő csökken, hanem a hibalehetőség is. A 2 000 × 4 800 mm-es asztallal felszerelt megmunkálóközpontot 6 000 min-1 orsó fordulatszám és 26/22 kW teljesítmény jellemzi. A 80 szerszámhelyes, vízszintes, vagy függőleges elhelyezkedésű automata szerszámcserélő tovább növeli a gép termelékenységét. A mindössze 6 830 × 12 550 mm-es alapterületének köszönhetően a megmunkálóközpont viszonylag kis telepítési helyigény mellett helyezhető üzembe.

A robusztus öntöttvas portálszerkezet nagyobb merevséget és szűk tűrésmezőt eredményez, ami kiemelkedő pontosságban mutatkozik meg. A Renishaw mérőtapintó még a megmunkálási folyamat közben is lehetővé teszi a komplex geometriák mérését.

Az Okuma intelligens SERVONAVI technológiája a fordulatszám és az előtolás mértékének optimalizálásával jelentősen növeli a termelékenységet, a felhasználóbarát Okuma OSP-P300M vezérlő pedig egyszerű üzemeltetést tesz lehetővé. A pontosság növelése érdekében az MCR-A5CII portálgépet aktív hőkompenzációs funkcióval is ellátták, ami kiküszöböli a termikus alakváltozásból fakadó hibákat, lerövidíti a bemelegedési fázist és a megmunkálás során csökkenti a méretkorrekció szükségességét.

Az MCR-A5CII többféle orsóval, csatlakozófejek és automata szerszámcserélők széles választékával rendelhető. Az asztal szélességben 1 500 és 3 000 mm, hosszúságban pedig 3 000 és 12 000 mm között választható. A géphez számos egyéb opció érhető el.


Okuma Lunch & Learn rendezvény exkluzív szakmai tartalommal!

Az Okuma parndorfi Technológiai Központjában

2018. március 22-én 12.00-16.00 óra között

Intelligens gyártás, folyamatoptimalizálás és szimuláció gépi környezetben, egyéni konzultációval.

Bemutatásra kerülnek:

  • A számos legújabb fejlesztésű szerszámgép közül a legnagyobb kuriózum kétségkívül az OKUMA MCR-A5CII ötoldali megmunkálást biztosító portál  megmunkálóközpont lesz, amelyen akár 2,5 x 5 méteres, 17 tonnás egyedi munkadarabok is megmunkálhatók
  • MU-6300V-L – szimultán öttengelyes portál felépítésű megmunkálóközpont eszterga funkcióval
  • MULTUS U3000 2SW 1500 – szimultán öttengelyes esztergaközpont
  • LB3000 EX II C MY 1300 – nagy csúcstávolságú CNC eszterga
  • Smart Factory – Connect Plan: az OKUMA saját tapasztalatai alapján saját gyárai számára fejlesztett világszínvonalú Ipar 4.0 Okosgyár rendszere, amelyet a végfelhasználók számára is elérhetővé tesz
  • Innovatív folyamatoptimalizálás az OKUMA 3D Virtual Monitor saját rendszerrel

A részvétel regisztrációhoz kötött. Amennyiben Ön is szeretne részt venni a rendezvényen, kérjük, küldjön egy emailt az info@smartus.hu email címre, vagy hívja a 06 23 200-230-as telefonszámot. Szeretettel várjuk!

www.okuma.eu

Magyarországi forgalmazó:

SMARTUS Zrt.

2040 Budaörs, Gyár utca 2.

06/23 200-230

info@smartus.hu

www.smartus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek