Kiállítás a termelékenységről, megbízhatóságról és integrációról

FANUC Inhouse Show

2015. szeptember 22., kedd, 15:18

Címkék: elektromos fröccsöntőgép Fanuc Házi Kiállítás InHouse Show ipari robot Robocut Robodrill roboshot

Itt van az ősz, itt van újra. Eseménydús évszak vár ránk: szervezetünk még telítve van D-vitaminnal, de máris válogathatunk a jobbnál jobb szakmai kiállítások, nyílt napok között. A FANUC új koncepciójáról és az inHouse Show látnivalóiról Bagdi Attila marketing-specialistát kérdeztük.

TechMonitor: Egyszeri alkalom lesz az inHouse Show, vagy hagyományteremtő szándékkal hoztátok létre?

Bagdi Attila: A FANUC nem először szervez szakmai nyíltnapot, roadshow-t, illetve belső kiállítást Magyarországon a nagyobb hazai szakkiállítások mellett, azonban az inHouse Show koncepció idéntől újult lendülettel fog bemutatkozni az érdeklődőknek, és elhatározásunk az, hogy minden évben megrendezzük. Az esemény fő célja, hogy olyan integrált megoldásokat mutathasson be közvetlen közelről, ahol a FANUC igazán bizonyíthatja, mire képes az automatizálás területén, legyen szó elektromos fröccsöntésről, fémmegmunkálásról, vagy más gyártásautomatizálási feladatról.

A műanyag fröccsöntés témakörének szánt külön rendezvény azt is jelenti, hogy a műanyagipar kiemelt fontosságú területté vált a FANUC számára?

Az elektromos fröccsöntés 30 éve képviseli a FANUC egyik legfontosabb üzletágát, és az eseménnyel annak szeretnénk hangot adni, hogy már Magyarországon is elérhetők a gépek teljes körű támogatással. Nem kis feladat az elektromos fröccsöntő gépek előnyeinek megismertetése Európában, mert akárcsak hazánkban, leginkább a hidraulikus fröccsöntő gépek az elterjedtek, ezért is szükséges, hogy valós termelésben mutathassuk be, mire is képesek a gépeink. Biztató jel azonban, hogy azok a gyártók, akik a legnagyobb pontosságot igénylik termelésükhöz, már most is FANUC-ot használnak.

Bagdi Attila

Milyen gépeket, megoldásokat láthatnak majd a házi kiállításra ellátogatók?

Október 1–2-án a műanyagiparra koncentráló eseményen természetesen a Roboshot elektromos fröccsöntő gépünké a főszerep, azonban a huzalszikra-forgácsoló gépünk is ott fog mellette dolgozni, akárcsak robotjaink. A fémmegmunkálásra szánt napokon 15–16-án egy különleges, robottal és területérzékelő látásrendszerrel integrált Robodrill szerszámgép, valamint egy Robocut huzalszikraforgácsoló fog bemutatkozni. Mindkét esemény legfontosabb célja, hogy valós termelési folyamatokat mutassanak be, integrálják a FANUC különböző termékcsoportjait egy folyamatba, és záporozzanak a kész munkadarabok megállás nélkül, mintha egy gyártócsarnokban volnánk.

Milyen előadások, esetleg meghívott előadók teszik még vonzóbbá az eseményt?

Az inHouse Show újult koncepcióját az adja, hogy nem meghívott előadók, hanem vendégkiállítók színesítik az eseményt, akikkel az érdeklődők egész nap megbeszélhetik kérdéseiket. Akárcsak a való életben, egyetlen gyárautomatizálásos megoldás sem lehet teljes egy szerszámbefogó, vagy méréstechnikai eszköz, vagy éppen a megfelelő lízingtanácsok, illetve pályázati források áttárgyalása nélkül, így ez a kiállítás minden kérdésre választ keres, ami az első termelési elképzeléstől a végső kivitelezésig felmerülhet.

Kik lesznek az inHouse Show partnerei, vendégkiállítói? Milyen szempontok számítottak a kiválasztásuknál?

Mindkét alkalomra várjuk az Unicredit lízingtanácsadóját, az European Conformity Check vállalkozásfejlesztési tanácsadó intézetét, valamint különböző médiapartnereket. A fémmegmunkálás-napokon a Renishaw és Schunk, a műanyagipari napokon a Moretto, Cavityeye, Technomagnete, Frigel, valamint a BestOf Kft. fog bemutatkozni.

Milyen iparágak, szegmensek számára ajánlott a leginkább a rendezvény felkeresése? Kik számítanak a FANUC-megoldások legfontosabb célcsoportjának?

Nehéz lenne azt mondani, hogy van olyan vállalat, ami érdekelt a gyártásautomatizálásban, és ne tudna profitálni a kiállítás meglátogatásából, hiszen az automatizálás igénye a legkülönbözőbb iparágakban jelenhet meg. Ha mindenképpen le szeretném szűkíteni a célcsoportot, akkor a feldolgozóipar, fémipar, valamint a műanyagipar szereplőit emelném ki, akiknek mindenképp érdemes beírniuk a naptárukba az október 1–2, valamint 15–16-ai időpontokat.

FANUC INHouse Show

Október 1-2.

MŰANYAG FRÖCCSÖNTÉS

09:00 – 16:00

Október 15-16.

FÉMMEGMUNKÁLÁS

09:00 – 16:00

2045 Törökbálint, Torbágy utca 20.

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek