Intec és Z 2021: az európai fém- és beszállítói ipar újraindítása

Lipcsében 2021. március 2–5. között kerül sor a gyártástechnológia és beszállítói ipar első számú nyitórendezvényére

2020. november 02., hétfő, 06:00

Címkék: autóipari beszállító beszállító beszállítói ipar Intec Interpress kiállítás Lipcse Zuliefermesse

A vásári kettős még ebben a kihívásokkal teli időszakban is ideális alkalmat nyújt a magyar kiállítók és látogatók számára ahhoz, hogy üzleti kapcsolatokat létesítsenek, egyúttal megismerjék az ipar legújabb fejlesztéseit.

„Bár nehéz gazdasági időket élünk, a műszaki fejlesztések nem álltak le. Épp ezért mindennél fontosabbnak tartjuk, hogy az aktuális trendek élőben kerüljenek bemutatásra. Ehhez kínálunk platformot az Intec és Z 2021 kiállításaink megrendezésével – jelentette ki Kersten Bunke projektigazgató. – A vásárduóval és a fontos ágazati impulzusokkal a gazdaság újraindítását kívánjuk támogatni, 2021 márciusa kiváló időpont lesz nemcsak az európai fém- és beszállítói ipar, hanem a vásári idény újraindításához is. Mi a magunk részéről szorgalmasan végezzük a szervezési és kivitelezési előkészületeket.”

Annak érdekében, hogy a rendezvényeket a koronavírus-járvány idején is meg lehessen tartani, a Leipziger Messe egy széles körű egészségvédelmi koncepciót dolgozott ki, amelyet az illetékes hatóságok már jóváhagytak, és amelyeket az Intec és Z idején is alkalmazni fognak. A kiállítók, a látogatók és az alkalmazottak egészségvédelme és biztonságérzete a legfontosabb. A koncepció része a higiéniai akcióterv, a higiéniai szabályok betartása, a szociális távolságtartás, valamint a látogatói mozgás ellenőrzése.

Forrás: Leipziger Messe GmbH / Jens Schlüter

2021-ben is: Lipcse fontos találkozási pont a fémmegmunkáló és beszállítói ipar számára

Az Intec és Zuliefermesse szakkiállítások együttes rendezése számos előnnyel jár, hisz fontos ágazatokat felvonultatva adnak képet az iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről. A globális piacvezetők, valamint a kis- és középvállalkozások hatékony platformként használhatják az Intecet, Európa egyik vezető fémipari szakkiállítását. A vásári kínálat a gépgyártást és az arra vonatkozó technológiai megoldásokat és szolgáltatásokat az ipari értéklánc minden szintjén felvonultatja. A legfontosabb felhasználói iparágak a gépipar, a járműipar, a precíziós mechanika, valamint a szerszám- és formagyártás.

A Zuliefermesse Európa egyik legrangosabb beszállítói ipari szakvására, amelyet Lipcsében az Inteckel egy időben és egyazon helyszínen rendeznek meg. A Z kiállítási spektrumában a fémmegmunkálás mellett a műanyaggyártás is fontos szerepet kap. A Z szakvásáron felvonultatott fejlesztésekből és innovációkból kiolvasható lesz majd, hogy az automatizálás térhódítása és a hozzáadott érték változása milyen hatással lesz a jövőbeni gyártási folyamatokra.

Kiállítóként mindkét kiállításra 2020. szeptember 30-ig lehet jelentkezni 15%-os helydíjkedvezménnyel, a látogatók számára pedig – előregisztrációval – ingyenes a vásári belépés.

Forrás: Leipziger Messe GmbH / Tom Schulze

Színvonalas kísérőprogramok

A kiállítási standokon zajló megbeszélések mellett számos szakmai program várja a kiállítókat és látogatókat az információgyűjtés és az új kapcsolatok kialakítása érdekében. A technológiai változások idején olyan top témák kerülnek terítékre, melyek a jövőben megváltoztatják az ipari termelést. Ezek közül kiemelkedik két különleges bemutató, melyet a Leipziger Messe a vásári tanácsadó testületének szakértőivel közösen szervez.

Az „Additive + Hybrid – Manufacturing in Transition” speciális előadás az ipari termelésben új utakat megnyitó additív gyártási folyamatok világára világít rá. Az additív gyártási folyamatok a fém és az új anyagkombinációk megmunkálásának és feldolgozásának klasszikus eljárásait bővítik és egészítik ki – lehetővé téve a hagyományos technológiai folyamatok és eljárások határainak túllépését.

A másik speciális program „Szenzortechnológia – az intelligens gyártás és az intelligens termékek felé vezető úton” címmel a szenzortechnika területéről mutat be példákat és alkalmazási területeket. A szenzortechnológia használata nélkül ugyanis bizonyos automatizálási megoldások nem lennének megvalósíthatók a mindennapokban – ez is bizonyítja a téma hatalmas jelentőségét.

Az „Üzemanyagcellás ipar – értékteremtés a hidrogénnel” címet kapó program jövőnk egyik nagy kérdésfelvetésével foglalkozik, és a 2019-es new mobility fórumhoz kapcsolódik. Szászország egyre inkább a hidrogén és az üzemanyagcellák technológiai fejlesztési központjává válik. A szakmai rendezvények együttműködő partnerei a Fraunhofer Institut Szerszámgépek és Formatechnikai részlege (IWU), valamint a HZwo hálózat.

Forrás: Leipziger Messe GmbH / Tom Schulze

A nemzetközi együttműködés elősegítése

Az Intec és Z ragyogó szakmai keretet biztosítanak nemcsak az üzleti kapcsolatok elindításához, hanem azok – akár országhatárokon átnyúló – fenntartásához is. Ehhez kínál a vásártársaság két további lehetőséget. Rögtön a nyitónapon, március 2-án megrendezik az „Üdvözöljük Szászországban” elnevezésű nemzetközi együttműködési fórumot. A résztvevők, nemzetközi ügyfelek számára a Szász Gazdasági Fejlesztési Társaság által szervezett és üzemeltetett Saxony Business Lounge áll rendelkezésre. Az Enterprise Europe Network pedig szász hálózati partnereivel együttműködve 2021-ben ismét meghívja a kiállítókat és a látogatókat a „CONTACT: Business Meetings” kooperációs börzére.

Találkozzunk 2021. március 2–5. között Lipcsében az Intec és Z kiállításokon!

www.messe-intec.com

www.subcontractingfair.com

Magyarországi képviselet:

Interpress Kiállítások Kft.

www.interpress.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek