EPLM Trends 2015

Kapcsolódjon be a játékba!

2015. augusztus 16., vasárnap, 10:04

Címkék: CAD-cam Enterprise Group EPLM Trends 2015 nx plm Solid Edge Technomatix vero cam

Az Enterprise Group PLM üzletága idén ősszel is megrendezi CAD/CAM/CAE/PLM szakmai rendezvényét, melyen az általa forgalmazott megoldások bemutatása mellett a látogatók megismerkedhetnek a szoftverek legfrissebb verzióival, hasznos újdonságokkal.

Az Enterprise Group PLM üzletága fontosnak tartja, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is megmutassa felhasználóinak, hogy a forgalmazott szoftverek hogyan segíthetik őket napi munkájuk elvégzésében.

Az EPLM TRENDS 2015 eseményen demonstrálásra kerül az is, hogy kreativitással mi mindent lehet elérni! A résztvevők egy olyan projekttel ismerkedhetnek meg, amelyet világszerte játékosok ezrei ismernek és használnak.

A rendezvény időpontja: 2015. szeptember 16.

A rendezvény helyszíne: Aquaworld Resort Budapest,
1044 Budapest, Íves út 16.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely visszaigazolással válik érvényessé!

Mi várható az EPLM Trends 2015 rendezvényen? – Betekintés a „kulisszák mögé”

Az Enterprise Group PLM munkatársai betekintést adnak abba, hogy mivel is várják az érdeklődőket.

Miért fontos évről évre az EPLM Trends rendezvény?

Szűcs Imre

Egy ilyen szakmai rendezvénynek számos előnye van, de talán a legfontosabb, hogy az ügyfelek, érdeklődők azonnal használható információkat kapnak, amitátültetve saját területükre nagyobb hatékonysággal tudnak tervezni, termelni. Ma már nem az a kérdés, hogy az „információ” rendelkezésünkre áll-e, hanem az, hogy miként tudjuk felismerni a számunkra hasznosakat. Mi segítünk abban is a felhasználóinknak, hogy a sok divatos „trend” közül azokat a megoldásokat, technológiákat mutatjuk be, amelyek valóban értéket képeznek egy magyar vállalkozás számára.

Gyönyörű Attila

Az előnyöket két részre lehet bontani: egyrészt lesznek új látogatók, akik még nem jöttek el rendezvényünkre, nem találkoztak a rendszerrel. Ők élesbemutatókon keresztül megismerhetik annak alapjait is, és betekintést nyerhetnek a szoftver alapműködésébe. Másrészt természetesen azon vendégeinkre is nagy figyelmet fordítunk, akikkel találkoztunk már: ők láthatják majd az aktualitásokat, az újdonságokat, amelyek minden évben érkeznek; így hasznos információkból garantáltan számukra sem lesz hiány.

Néder Zoltán

A Tecnomatix/Plant Simulation szoftver forgalmazásához kapcsolódó intenzív és érdemi munkát bő egy éve kezdtük el. Ezen a területen azipar komoly fejlődési lehetőség előtt áll. A LEAN szemléletű gyártás megismerése, bevezetése kapcsán már számos helyen komoly fejlesztések történtek, illetve még mindig történnek, de a folyamat még nem állhat meg, mert sok lényeges részletkérdés nem válaszolható meg szimuláció nélkül. Ezen az úton való előrelépésben kívánunk partnerek lenni, és a rendezvény remek alkalmat kínál arra, hogy egy kis időre erre a fontos kérdésre koncentráljunk – közösen.

Czifrák Gábor

Ezeken a rendezvényeken személyesen tudunk találkozni partnereinkkel, egyszerre többel is, és nem utolsó szempont az sem, hogy ilyenkor ők istalálkoznak egymással – ez pedig egy remek alkalom a kapcsolatépítésre. Ezen az eseményen át tudjuk adni személyesen az egy év alatt gyűjtött tapasztalatokat, és együtt tudunk beszélgetni az újdonságokról. Mivel idén kezdtük el az NX forgalmazását, így partnereink még nem hallottak tőlünk szemtől szemben ilyen formában erről a megoldásról – ezért különösen fontos, hogy érdemi információkat adjunk át.

Milyen lehetőségek rejlenek az Ön által képviselt megoldásban?

Szűcs Imre

A Solid Edge egy olyan 2D/3D CAD rendszer, mely a szinkronmodellezési technológia révén segíti a cégeket, hogy jobban és gyorsabban tervezhessenek.A lehetőségek a végtelen felé tendálnak, ezzel nap mint nap találkozunk. Azt vallom, hogy minden mérnök, tervező valahol

művész, így a kreativitás nélkülözhetetlen a hétköznapjainkban. A magyarországi Solid Edge felhasználók világszinten a Top5-ben benne vannak, ezt ki merem jelenteni, és büszkék is vagyunk erre! A kreativitásra egy példa, hogy egy kedves felhasználónk a szabadidejében megtervezte a Szurdokpüspökiben álló Istenanya kút tetőszerkezetét, ami lényegében egy lenyűgöző, 11,5 m szárnyfesztávolságú fa-sólyom.

Gyönyörű Attila

A Vero CAM megoldásokban számos lehetőség van, piacvezető szerepet töltenek be. Az Edgecam Magyarország egyik legelterjedtebbalkatrészgyártó CAM megoldása, elsősorban a fémipar használja, és nagyszerű szoftver esztergáláshoz, maráshoz és huzalszikra-forgácsoláshoz. Az Alphacam főként a fa- és kőipar számára dedikált piacvezető CAM megoldás, a Radan pedig egy vezérlőfüggetlen lemeztechnológiai szoftver, elengedhetetlen az olyan munkáknál, ahol a nyersanyagok optimális kihasználása a cél. Mind-mind nélkülözhetetlen, számos lehetőség nyílik használatukra.

Néder Zoltán

A Tecnomatix/Plant Simulation szoftver a gyártási folyamatok elemzésére alkalmas. Egy anyagáram- szimulációs eszköz, amellyel megtalálhatókegy gyártó rendszerben a szűk keresztmetszetek, számszerűsíthető az egyes gépek kihasználtsága, az operátorok produktivítása, kimutathatók a rejtett holtidők, veszteségek stb. Mérnöki eszközről van szó, de alapvetően a kihozatal és a termelékenység növekedését hivatott segítni, ezért gazdasági előnyöket kapunk végeredményül. A LEAN szemléletű gyártás egy IT megoldása, amely LEAN-es szakértők, ipari mérnökök vagy folyamatmérnökök eszköze.

Czifrák Gábor

Az NX egy olyan integrált CAD/CAM/CAE rendszer, mely lefedi a teljes tervezési, szimulációs és gyártási folyamatot. Ügyfeleinknél a tervezésilehetőségek szinte a végtelenbe vannak kiterjesztve – azok a tervezési funkciók, amelyek az NX-ben rejlenek, gyakorlatilag megszámlálhatatlanok. Ez egy nyitott, rugalmas és testre szabható 3D-s rendszer, mely integrált megoldást kínál a fejlesztés, a rajzdokumentáció-készítés, a szimuláció és a gyártás területén is, így a felhasználó képzeletének csak a csillagos ég szabhat határt.

Mit várhatnak a látogatók az idei rendezvényen?

Szűcs Imre

Nem szoftverben, hanem megoldásban gondolkozunk, amelynek egyik legerősebb pillére a Solid Edge, így természetesen szó lesz a legújabb,ST8- as verzióról is. Azonban a tervezők számtalan kihívással találkoznak munkáik során, amelynek jelentős részére választ ad a Solid Edge, de a fennmaradó részre is megoldást kell találni. Kollégáim olyan oldalról fogják bemutatni a megoldásainkat és fejlesztéseinket, amelyek nagy sikert fognak aratni a résztvevők között, elmosva a határokat a fájlrendszerben dolgozók és a PDM rendszert használók között.

Gyönyörű Attila

A nálunk megszokott három szoftveren kívül (Edgecam, Alphacam és Radan) az idei évtől lesz egy negyedik is: a Visi. Ez nem más, mint egyfröccsentő és lemezalakító szerszámtervezésre szolgáló szoftver, amiről mint újdonság hallhatnak majd a résztvevők. Ezen kívül fontos, hogy a Vero szoftvereknél az új verziók megjelenési dátuma minden év szeptembere – így a látogatók betekintést fognak nyerni mind az Edgecam, a Radan és az Alphacam esetében is a legújabb, 2016-os verzióknak az innovációiba.

Néder Zoltán

A szekcióülésen a Tecnomatix/Plant Simulation számos alkalmazási területének egy-egy jellemző példáját szeretnénk elsősorban bemutatni,a hangsúlyt az ipari alkalmazásra helyezzük. Illetve számos teszt-feladatot oldottunk meg az érdeklődő cégeknél mint első lépését annak, hogy a Plant Simulation szoftvert bevezessék, és a támogatásunk révén belső kompetenciát építsenek ki a folyamataik elemzésére. Ezek bemutatásával szeretnénk a részvevők látókörét szélesíteni és mintákat adni, hogy milyen területeken alkalmazható a Plant Simulation.

Czifrák Gábor

Kicsit másként fog zajlani az előadás, hiszen más üzleti modellben dolgozunk, többek között ennek az előnyeit fogjuk elmondani. Ezzel a modellelnem csak szoftvert és az ahhoz kapcsolódó szoftveres szolgáltatást, támogatást nyernek a partnereink, hanem akár plusz NX-es mérnökirodai szolgáltatást és egyetemi kapcsolatokat is, így NX-tudással rendelkező, diplomás mérnöki ismertségek is a lehetőségek közé tartoznak. Igyekszünk az előadásunkat mindig megfeleltetni az aktualitásoknak, de a szakmai tartalom mellett vidámsággal is fűszerezzük azokat, hiszen nálunk az ember, a partner áll a középpontban, a szoftver pedig „csak egy kalapács”.

www.enterprise-group.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek