Digitalizálás és automatizálás a CeMAT-on

Három százalékkal növekedhet idén a német intralogisztikai szektor

2016. március 23., szerda, 06:00

Címkék: anyagmozgatás ceMAT 2016 Hannover intralogisztika ipar 4.0 logisztika raktártechnika

A május 31-június 3. között Hannoverben megrendezendő CeMAT intralogisztikai kiállításon a Smart Supply Chain Solutions gyűjtőnéven ismert digitalizált és integrált ipari értékláncok kerülnek reflektorfénybe. A szakvásár előzetes sajtóbemutatójára a TechMonitor is meghívást kapott.

Az ipar 4.0 viharos térhódítására jellemező, hogy a közelgő CeMAT is vásárt átölelő témakörnek választotta a negyedik ipari forradalom által fémjelzett fejlesztéseket. A képből az rajzolódik ki, hogy hamarosan minden alkatrésztároló, rack állvány, anyagmozgató rendszer, de még maga az anyag is intelligens lesz, mert ezt feltételezi a növekvő rugalmasság és nyomon követhetőség. A logisztikai szereplők versenyképessége pedig a gyorsaságon, a pontosságon, a rugalmasságon és a rendelkezésre álláson áll, vagy bukik. A kritikus sikertényezők pedig a digitalizálás útján javíthatók.

Az idei CeMAT több mint 1 000 kiállító cégének mintegy fele Németországon kívülről – nagyrészt Belgiumból, Kínából, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Hollandiából, Svédországból, Spanyolországból és Törökországból – érkezik majd Hannoverbe.

Szilárd növekedési pályán az intralogisztika

A tavaly mintegy 20,1 milliárd euró termelési volument elérő német intralogisztikai és agyagmozgatási ágazat a világpiaci bizonytalanságokkal dacolva idén további 3 százalékos növekedéssel számol. A kedvező előjelek többek között az európai és néhány egyéb kulcsfontosságú piac fellendülésének köszönhetők.

„2015-ben mindenekelőtt a végfelhasználók felé legközelebb eső szektorok – például az autóipar, vagy az online kereskedelem – örülhettek a piac bővülésének – magyarázta Wilfried Neuhaus-Galladé, a VDMA Anyagmozgatási és Intralogisztikai Egyesületének elnöke. – A nagy ipari országokban markáns hajlandóság mutatkozik az intralogisztika fejlesztésére is.”

2015-ben a német intralogisztikai export 5 százalékkel 13,7 mrd. euróra növekedett és az Usa, valamint Franciaország mellé Nagy-Britannia is feltornászta magát a legnagyobb felvevőpiacok közé, a negyedik helyre szorítva vissza Kínát.

Stabil pozíció nehéz vizeken

A pozitív 2015-ös mérleg ellenére a keretfeltételek továbbra sem rózsásak: a gyenge gazdasági növekedés, a geopolitikai feszültségek és a hazai politikai kihívások Németországban is súlyos probléma elé állítják az intralogisztikai vállalkozásokat. A nehézségek leküzdésében csak az alkalmazkodóképesség növelése segíthet, de ahogy  az exportszámok bizonyítják, az érintett cégek egyelőre jól vizsgáztak ebben a kvalitásban is.

Az intralogisztikai megoldások iránti igény az iparosodottság növekedésével jár együtt. A német intralogisztikai szektor nemzetközi szinten is a high-tech szegmensben mozog és komoly erőfeszítéseket tesz a pozíció további erősítésére. Ennek lehetséges eszközei a már az intralogisztikában is jelen lévő ipar 4.0 megoldások. A koncepció már a felhasználó oldalt is meggyőzte: ügyféloldalon egyre emelkedik a hálózatosodás és az automatizálás iránti igény.

www.cemat.de


CeMAT – tények és adatok

Szervező: Deutsche Messe AG 

Gyakoriság: kétévente

Vezető témakör: Smart Supply Chain Solutions

Időtartam: 2016. május 31 – június 3.

Nyitvatarás: 9-18 óra (pénteken 9-17 óra) között

Belépőjegy árak:

  • Egynapos

o   Elővételben: 27.00 €

o   Helyszínen: 31.00 €

  • Állandó belépőjegy:

o   Elővételben: 41.00 €

o   Helyszínen: 51.00 €

  •  Korlátozott egynapos belépőjegy: 13.00 €

További információkért kérjük, keresse fel a www.cemat.de/en/info/for-visitors/tickets honlapot.

Főbb kiállítási kategóriák: MOVE & LIFT a szabadtéren, valamint a 25-27 és 32-35 pavilonokban, MANAGE & SERVICE a 27. pavilonban, STORE & LOAD a 13. és 27. pavilonokban, Empack / LABEL & PRINT a 13. pavilonban.

Speciális előadások: „Innovatív logisztikai megoldások”, transport logistic@CeMAT és „Cranes & lifting equipment pavilion” a 27. pavilonban, PLATFORMERS WORLD@CeMAT a szabadtéren.

Fórumok: VIP/Keynote Speaker Fórum, Empack/Label & Print Fórum, IT & Automation Fórum

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek