A tökéletesség iránti vágy a termelésben? Reális!

2023. augusztus 24., csütörtök, 15:48

Címkék: CAD/CAM/PLM CAM graphIT tervezői szoftver webinárium

Az ipari termelésben mindig ott van a tökéletesség iránti vágy, azonban gyakran előfordul, hogy minden látszólagos tökéletesség ellenére még mindig fennállnak olyan kihívások, melyeket nehéz megmagyarázni és megoldani. Ezen kihívások egyike a gyártási folyamatok hatékonyságának növelése és optimalizálása.

Pörögjön fel a termelés! Ne hagyja ki a forradalmi CAM szoftverről szóló ingyenes webinárt.

CAM PRO: Megmunkálásban a csúcson.

Kétrészes webinár 2023.09.06 & 13.  10:00 – 11:00

Tömeggyártás vs. egyedi gyártás

A termelési folyamatok során számos kérdés felmerülhet. Hogyan határozzuk meg, hogy a lassú termelés oka valóban a gép lassúsága-e? Hol vesztünk sok időt a folyamat során? Az egyedi termékek esetén például a gép NC programozása lehet az egyik legidőigényesebb lépés, és nem mindig egyértelmű, hogy a beállítások tökéletesek-e. Emiatt könnyű lehet azt hinni, hogy minden rendben van, miközben a valóságban sok idő és energia vész kárba.

A tömeggyártás során pedig a másodpercek megtakarítása válik kiemelten fontossá. Hogyan lehetne hatékonyabban átállni a termelési folyamatok között? Hogyan lehetne szabványosítani a munkafolyamatokat, hogy maximálisan kihasználjuk az erőforrásokat? Ezek a kérdések a piaci verseny szempontjából is kiemelten fontosak.

Van megoldás

Azonban van egy megoldás, amely hatékonyan segíthet mindezen problémák leküzdésében: a CAM rendszerek. A CAM szoftverek nem csak a megmunkálások tervezésére szolgálnak, hanem számos egyéb funkciót is kínálnak a termelés hatékonyságának maximalizálására.

A CAM rendszerek segítségével könnyedén kezelhetjük a gyártással kapcsolatos adatokat, a tervezési és megmunkálási modulok együttes jelenléte pedig lehetővé teszi, hogy folyamatosan finomhangoljuk a folyamatokat anélkül, hogy leállítanánk a termelést. Az automatizált szerszámpályák és optimalizált mozgások lehetővé teszik, hogy a gépek még hatékonyabban dolgozzanak, és a valós G-kód alapú szimuláció segítségével a tervezett folyamatokat átvizsgálhatjuk, még mielőtt a fizikai valóságba átültetnénk azokat.

A CAM rendszerek további előnye, hogy kiküszöbölik az adatfordítás és a manuális műveletek szükségességét, így lehetővé téve a tervek könnyed átadását a virtuális világból a fizikai világba. Ezzel a hatékonyabb megmunkálási folyamatok révén jelentős költségmegtakarítás érhető el a nyersanyagok, energiafelhasználás és gyártási idő terén.

Hatékonyság a csúcsra járatva

A CAM PRO segíti a felhasználókat a korszerű megmunkálógépekben rejlő lehetőségek kihasználásában, az optimális megmunkálási mód megtalálásában.

Regisztráljon a „CAM PRO: Megmunkálásban a csúcson” kétrészes webinárra, és ismerje meg, hogyan formálhatja át ezzel a CAM rendszerrel a gyártási folyamatait!
1. rész: 2023.09.06. 10:00 – 11:00
2. rész: 2023.09.13. 10:00 – 11:00

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek