A Logisztika 4.0 kihívásait és lehetőségeit vizsgálja a 26. MLBKT kongresszus

2018. szeptember 26., szerda, 12:45

Címkék: beszerzés intralogisztika ipar 4.0 kiterjesztett valóság kongresszus logisztika logisztika 4.0 MLBKT

A Logisztika 4.0 kihívásaira és az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségekre fókuszál a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusa, amelyet immár 26. alkalommal rendez meg a szakmai szervezet november 14. és 16. között Siófokon. A résztvevők a három nap alatt 50 vezető szakember előadásán és kerekasztal beszélgetésén vehetnek részt, valamint mintegy 30 kiállító standját, logisztikai újdonságait tekinthetik meg. Díjátadó, gálavacsora és szórakoztató programok színesítik az eseményt.

A saját szakterületén kompetenciaközpontként tevékenykedő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság éves kongresszusa az ellátási lánc- menedzsmenttel foglalkozó vállalati szakemberek, logisztikai, beszerzési, termelési vezetők legnagyobb hazai találkozóhelye.

 „Minden évben arra törekszünk, hogy olyan témákat dolgozzunk fel, amelyek az egyes szakterületek számára kiemelt fontossággal bírnak és a gyakorlatban is hasznosíthatóak. Idén az összekapcsolt ellátási láncok, valamint a logisztika 4.0 kihívásaira esett a választásunk. Olyan megoldásokkal találkozunk munkánk során nap mint nap, amelyek hozzásegíthetik a vállalatokat a sikeres működéshez a digitalizáció által átformált világunkban.” – mondta Kőhegyi Anita, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság ügyvezető igazgatója.

Rendhagyó, gyakorlatorientált és esettanulmányokat bemutató előadások jelenítik meg a Logisztika 4.0 érdekfeszítő világát. A résztvevőknek például lehetősége nyílik a legmodernebb VR technológián keresztül betekinteni az Ipar 4.0 mintagyár kiemelt projekt AR (Augmented Reality), AGV (Automated Guided Vehicle), és belső helymeghatározás megoldásaiba. Emellett szó lesz a gyorséttermek logisztikai kihívásairól, az FMCG szektor folyamatoptimalizálásáról, a lean menedzsment bevezetésének hatásairól, az automatizált betegszintű gyógyszerelésről, valamint az önvezető járművek fejlesztésének motivációiról és kihívásairól is.

Az előadásokon és beszélgetéseken túl a látogatók részt vehetnek egy szimulációs játékban is, amelynek során egy képzeletbeli, CNN-szerű newsroomba kerülnek. A két órás intenzív gyakorlat betekintési lehetőséget nyújt abba, hogy a média, a gazdaság és a politika hogyan hatnak egymásra, valamint hogy az információs zajban hogyan lehet tájékozódni és tájékoztatni.

A szervezet elnöksége hagyományosan az éves kongresszuson adja át Az Év Logisztikai Menedzsere, Az Év Beszerzési Csapata, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat. Ezekkel a szakmai díjakkal kívánja felhívni a figyelmet a legjobb hazai gyakorlatokra. Novemberben így az is kiderül, hogy idén kiknek a pályázata nyert az egyes kategóriákban.

www.logisztika.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek