A jövő intralogisztikája

LogiMAT 2016 Stuttgartban

2016. február 18., csütörtök, 00:32

Címkék: e-kereskedelem intralogisztika LogiMAT 2016 palettázó raktártechnika Stuttgart targonca TradeWorld

Idén első alkalommal veszi igénye a LogiMAT szakvásár a Stuttgarti Kiállítási Központ összes rendelkezésre álló helyét. A kísérő programok jellemzően az ipar 4.0, a dolgok internete és az e-kereskedelem egyre bővülő területével foglalkoznak majd. A TradeWorld kereskedelmi platform immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a LogiMAT keretein belül.

A 2016. március 8–10. között Stuttgartban megrendezendő LogiMAT a „Légy innovatív – vezesd a változást!” mottóval kerül megrendezésre. A kiállítás célja a vállalaton belüli anyag-és információáramlás, az adatgyűjtés és -feldolgozás, valamint a raktári folyamatszabályozás hatékonyságát javító termékek, szolgáltatások és megoldások bemutatása. Az egyedülálló intralogisztikai étlapot 32 országból több mint 1 200 nemzetközi kiállító (+10 százalék) szolgálja fel. A jövő intralogisztikájához vezető fejlesztések idén az első ízben veszik igénybe a Stuttgarti Kiállítási Központ mind a 95 000 m2 kiállítási területét (+12 százalék).

„A Kiállítási Központ ideális elhelyezkedése és infrastruktúrája nagyban hozzájárul a LogiMAT sikeréhez – jelentette ki Peter Kazander, a kiállítást szervező EUROEXPO Messe-und Kongress-GmbH ügyvezető igazgatója. – A pavilonok kompakt kialakítása és a tartalom tiszta struktúrája szinte vezeti a látogatókat a számukra érdekes területek felé. A kiállított megoldások a vállalaton belüli logisztikai folyamatok optimalizálásában és a jövő intralogisztikai kihívásainak megválaszolásában segítenek. A jövő intralogisztikája már megkezdődött.”

Ez a jövő pedig rugalmas, a versenyképesség növelését elősegítő rendszerek létrehozását feltételezi. A 14. Nemzetközi Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásár látogatói az ehhez vezető termékeket, megoldásokat és különböző megközelítéseket ismerhetik meg. A szektor szinte minden szegmensét képviselik majd az ipar 4.0 és a dolgok internete megatrendjeit a zászlójukra tűző kiállítók. „Az e-kereskedelemmel kiegészítve ezek a megatrendek jelentik napjainkban az intralogisztikai fejlesztések fő hajtóerejét – erősítette meg Kazander. – Kulcsfontosságúak a jövőbe mutató projektek szempontjából, és hosszú ideig szerepet kapnak majd a fejlesztési ciklusok alakításában.”

A kiállítás jól beazonosítható szegmensekre osztható. A legnagyobb ilyen terület az anyagmozgatás, a palettázás és a raktártechnika, ami az 1., 3. és 5. pavilonokban lesz megtalálható. A teljes rendszerek kialakítására képes kiállítók idén is valódi világújdonságokkal jelentkeznek majd, ilyen például a képfeldolgozó technológiára épülő teljesen automata scan portal (Datalogic ADC S.r.L., 3. pavilon 3D50 stand) vagy a térben szabadon mozgó, két kis teherszállítót mozgató vezető nélküli targoncák (Förster & Krause GmbH, 3. pavilon 3C47 stand). A nagyközönség az újonnan kifejlesztett, alagútolvasóval integrált tárolóállványokkal (Narrow Logtec GmbH, 1. pavilon 1G18 stand) és az öt konténer függőleges, valamint horizontális mozgatására is képes, kisebb alkatrészeket kezelő és tároló vertikális liftekkel (EffiMat Storage Technology A/S, 1. pavilon 1B66 stand) is megismerkedhet. Hasonlóan nagy érdeklődésre tarthatnak számot a vezető nélküli szállító járművek (például Egemin Automation, 1. pavilon 1G64 stand), a hagyományos eszközöknél nyolcszor-tízszer nagyobb mennyiséget kezelni képes innovatív tároló- és visszakereső berendezések (Daifuku Co., Ltd., 3. pavilon 3D41 stand) és a legújabb mobil palettázóegységek (Copal Development B.V., 3. pavilon 3A77 stand).

Az 5. pavilon egy része és a 7. pavilon egésze a logisztikai szoftverek fejlesztőinek birodalma lesz, akik a folyamatirányítás, az adatátviteli hálózatok és az információfeldolgozás új termékeit, rendszereit, moduljait és funkcionális fejlesztéseit mutatják majd be. A kiállítás változatos termékpalettája az intralogisztikai szoftverek széles alkalmazási területét tükrözi majd vissza. A külkereskedelmi, például a vámkezelési rendszerek legújabb megoldásain (például BEO GmbH, 7. pavilon 7C28 stand) kívül szállítmányozásirányítási rendszerek és a világon elsőként a hagyományos referenciapontokat vagy bázisokat feleslegessé tevő lézeres pozicionálású targoncarendszer (IdentPro GmbH, 7. pavilon 7F75 stand) is bemutatásra kerülnek. Nem hiányozhatnak a kis és közepes méretű vállalkozásoknak ajánlott belépőszintű felhőalkalmazások (CIM Logistik-Systeme GmbH, 7. pavilon 7C38 stand), a valamennyi kiskereskedelmi logisztikai műveletet kezelni képes omnichannel (több értékesítési csatornát alkalmazó) központi rendszerek (Sievers-SNC Computer & Software GmbH & Co. KG, 7. pavilon 7B64 stand), illetve a termelés és a logisztika, valamint a teljes logisztikai hálózat együttes ellenőrzését lehetővé tevő optimalizált folyamatok (PSI Logistics GmbH, 7. pavilon 7D76 stand) sem.

Az anyagmozgató technológia rendszerszállítói vagy a konvejor rendszerek gyártói gyakran egészítik ki termékeiket informatikai megoldásokkal, nemritkán felvásárlások útján. A LogiMAT kiállításon bemutatott informatikai megoldások az anyagmozgató rendszerek felügyeletétől az erőforrás- és flottagazdálkodáson át egészen a raktári adminisztrációs rendszerekig terjednek. „Az anyagmozgató technológiák és szoftverek, valamint a vezető nélküli járműveket és rendszereket is tartalmazó szállítószalagok hagyományosan a kiállítás legnagyobb érdeklődésre számot tartó attrakcióinak számítanak – jelentette ki Kazander. – A kiállítói létszám és a kiállítótér növekedése az intralogisztikai folyamatok három szegmensének fontosságát tükrözik vissza.”

A 8. és 9. pavilont a targoncák uralják majd a vezető nélküli szállítórendszerek és anyagmozgató technológia informatikai fejlesztésekkel kiegészített csúcsmodern eszközeivel. A vezető nélküli szállítórendszerek egyik legnagyobb gyártója (JBT Corporation Automated Systems, 9. pavilon C51 stand) az európai kontinensen első alkalommal mutatja majd be speciálisan a kis és közepes méretű vállalatok számára kifejlesztett automata anyagmozgató járműveit.

Az új multifunkciós árbócos targonca (Crown Gabelstapler GmbH & Co. KG, 8. pavilon, 8A03 stand), a gyalogkíséretű targoncaszéria (Cesab Material Handling, 8. pavilon 8D03 stand), az intelligens 3D szenzorokkal felszerelt kicsi, kompakt járművek és vontatók (E&K Automation GmbH, 8. pavilon 8D50 stand) csak egy kis szeletét jelentik a kiállításon bemutatandó innovációknak. A felsorolás számos, első alkalommal a LogiMAT 2016 vásáron kiállított újítással egészíthető ki. Idetartozik például az új fejlesztésű háromoldalú targonca (Jungheinrich AG, 9. pavilon 9B02 és 9B04 standok), az 1,2 tonna teherbírású anyagmozgató jármű (Grenzebach Maschinenbau GmbH, 9. pavilon 9C37 stand) és az alternatív hajtású járművek (Hald & Grunewald GmbH, 8. pavilon 8B03 stand).

Nem maradhatnak ki az azonosítási technológia, valamint a csomagolási rendszerek gyártói sem, amelyek a 4. és 6. pavilonokban kaptak helyet. A különleges alkalmazási területek új termékei a nagy terheléshez szánt kartoncsomagolások különösen nagy szilárdságú Unikraft tömítőszalagjaitól (Herbert Schümann Papierverarbeitungswerk GmbH, 6. pavilon 6C29 stand) az új RFID kapukon (Kathrein RFID GmbH, 4. pavilon 4F57 stand) az RFID-alapú folyamatmenedzsment-rendszerekig (Waldemar Winckel GmbH & Co. KG, 4. pavilon 4C26 stand) terjednek. Kiállításra kerülnek ezenfelül az ipari direkt jelöléshez és kódoláshoz használt új mobil berendezések (Schneider-Kennzeichnung GmbH, 4. pavilon 4D55 stand), a csomagolósorok ergonomikusan kialakított munkaállomásai (Easypack GmbH, 4. pavilon 4B41 stand), az NFC-képes ipari nyomtatók (Sato Europe GmbH, 6. pavilon 6F09 stand) és a csomagolási folyamatoknak maximális rugalmasságot kölcsönző új fóliacsomagoló gépek (például a Kallfass Verpackungsmaschinen GmbH, 4. pavilon 4C35 stand).

A modern kereskedelmi folyamatok platformjául szolgáló TradeWorld idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a LogiMAT kiállítás keretein belül, még több kiállító részvételével. A központi (a 6. pavilonban elhelyezkedő) rendezvény a beszerzés, a marketing, az értékesítés, a pénzügyek, a disztribúció, a visszaérkezett áruk és a vásárlás utáni szolgáltatások tervezésében, kezelésében és digitalizálásában nyújt széles körű tájékoztatást az érdeklődőknek.

www.logimat-messe.de

www.tradeworld.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek