Gépgyártó is lehet rocksztár?

Szinte hallom, ahogy felszisszentél! Miért akarna egy gépgyártó „rocksztár” lenni?

2022. február 21., hétfő, 06:00

Címkék: célgépek Chemplex gépgyártás hajtás hajtásrendszer hajtástechnika Magyar Ipari Célgép Nagydíj

Valóban vad ötlet lenne, ha arra vágynál, hogy a külvilág is megismerje a munkádat? Miért lenne idegen tőled, hogy elismertséget, szakmai hírnevet, több megrendelést szerezz? Miért ne vágynál arra, hogy ne csak a magad, hanem az egész célgépgyártó szakma elismertségét javítsd?

Mire megy az a közösség, amelyik nem ismeri és nem tudja ismertté tenni a legjobbjait? Egy neves épület tervezőjét ismerjük, egy festőt, egy zenemű alkotóját szintén. Miért van az, hogy a mindennapi használati tárgyainkat készítő célgépek, üzemek, gyárak alkotóit nem ismeri senki? Mire menne a gazdaság, és mire mennénk mi, emberek, az általunk gyártott gépek nélkül? A gép a lelke mindennek.

Gépgyártó vagy, és több gépet akarsz gyártani?

Sokfelé járok, és nagyon sok tehetséges szakemberrel találkozom, aki a választott területén simán benne van a nemzetközi élmezőnyben. Kiváló célgépeket készítenek egy szűk körnek, de nem tudnak eljutni a szélesebb közönséghez. A fejlődésnek pedig az az egyik útja, hogy egy-egy üzemből egyre több és egyre jobb célgép kerül ki, mindegyik jobb az előzőnél, sorra javulnak ki a gyerekbetegségekből, míg végül elkészül a remekmű, ami bárhol megállja a helyét. Ehhez bizalom és megrendelők és ismertség kell. Mire mész azzal, ha te csinálsz valamit a legjobban, és mégsem tud róla senki?

Tudom, hogy nincs sok lehetőség széles körben bemutatkozni. Ezért hoztuk létre és rendezzük meg idén második alkalommal a Magyar Ipari Célgép Nagydíjat kizárólag hazai gépgyártók számára. Itt a helyed, ha olyan géped van, amire büszke vagy, ha meg akarod mutatni a tudásodat, vagy egyszerűen nem csak a saját, de az egész gépgyártószakma elismertségét növelni akarod!

A szakmádra is büszke vagy! Egy mindenkiért!

Tapasztalom, hogy sokan úgy vesznek célgépet vagy egész gépsorokat külföldről, hogy eleve abból indulnak ki, hogy ilyen gépet itthon nem csinál senki. Mekkora tévedés! A potenciális megrendelők egy része automatikusan olasz, német vagy távol-keleti gyártók után kutat. Vajon miért? Nemzetközi versenytársainknak jobb a láthatósága, többet foglalkoznak a jól teljesítésük bemutatásával, és nemcsak egyénileg, hanem mint közösség is láthatóbbak.

Nekünk, hazai gépgyártóknak is meg kell mutatnunk magunkat. Egy verseny, egy nap, amikor magunkra irányítjuk a reflektorfényt, bemutatjuk munkáinkat, amikre büszkék vagyunk, és kiválasztjuk legjobbjainkat. Minél többen veszünk részt, annál nagyobb zajt csapunk magunk körül, és ebből nemcsak a közösség, hanem a nap végén az egyén, azaz mindenki profitál.

Erről szól a Magyar Ipari Célgép Nagydíj és a díjátadó esemény, a Gépész Szalon. Ez egy lehetőség neked és lehetőség az egész szakmának. A tavalyi esemény nagyon jól sikerült! A szakmai zsűri magas színvonalú pályázók közül választotta ki a hazai célgépgyártó közösség legjobbjait. Elmondásuk szerint a mai napig profitálnak abból, hogy bátrak voltak és elindultak. Az idén várunk téged is! Ne feledd, ha nem te leszel a díjazott, akkor is nyersz, hiszen láthatóvá válik a tudásod, de ha te nyersz, akkor az egész szakma felfigyel rád.

Miért pályázz a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra?

  • A legjobbakat szakemberekből álló zsűri választja ki
  • A gépedet, az elérhetőségeidet a verseny weboldalán katalógusban helyezzük el: egy teljes aloldal lesz a tiéd, amely egy digitális névjegye lesz a gépednek
  • A pályaműveket közönségszavazásra bocsátjuk: nagyon sokan meg fogják nézni a géped aloldalát a gepedvanhozza.hu weboldalon, és sokan fel is fognak keresni együttműködés céljából
  • 7 díjat osztunk ki: 6 kategóriagyőzelmet és egy tervezőmérnöki kiválóságot emel ki a szakmai zsűri
  • A pályázat nagyon gyorsan benyújtható: egy félóra alatt elvégezheted az adatok feltöltését
  • Bárki számára látható felületre csak a gépek fotója, videója (ha van) és a bemutatkozó kerül ki: a géped adatait, a zsűrivel megismertetett műszaki leírást titoktartási szerződéssel védjük, és harmadik fél soha nem férhet hozzá
  • Kollégáink mindenben segítenek, ha elakadnál, csak fordulj a kapcsolat@gepedvanhozza.hu e-mail-címen hozzájuk

Nevezz a legjobb gépeddel a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra 2022-ben!

Miért nem hagyhatod ki? 2021-ben a gépgyártók szerették, a piac szerette, a támogatók felkarolták és lendületet adtak neki. Szervezőtársaim a Gépipari Tudományos Egyesületnél gondolkodás nélkül mondtak igent a kihívásra, amit ezúton is köszönök dr. Bárdos Krisztina ügyvezető igazgató asszonynak és dr. Takács Jánosnak, az egyesület elnökének. És köszönöm azoknak a támogatóknak, akik 2021-ben is úgy gondolták, hogy a verseny nagyon fontos kezdeményezés.

A visszajelzések alapján abszolút sikernek éltük meg tavaly az első Magyar Ipari Célgép Nagydíjat, ezért idén hatványozott lelkesedéssel vágunk bele a szervezésbe. Öröm volt hallani, hogy a pályázók közül többen arról számoltak be, hogy a gépeik iránt fokozottá vált az érdeklődés, tehát a nevezésük, a díjátadón való jelenlétük üzletileg is megtérült. Reméljük, hogy 2022-ben sem lesz ez másként, és a versennyel újabb lendületet adhatunk az ágazati szereplőknek.

Várunk a versenybe!

Barátsággal:

Sipos Sándor, a vegyipari technológiák szakértője, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj ötletgazdája, a szervező Chemplex Kft. tulajdonosa

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek