Véget ért a VII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny

2019. április 11., csütörtök, 17:25

Címkék: cad CAD/CAM/PLM Enterprise Group Solid Edge tervezői szoftver verseny

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, mely 7. alkalommal került megrendezésre. Az ország különböző helyeiről, valamint a határon túli szakiskolákból jelentkező középiskolás diákok, az Enterprise Group PLM divíziója és NCT Akadémia közös rendezvényén versenyeztek az elsőbbségért és persze az értékes nyereményekért.

A gépészeti tanulmányokat folytató középiskolai diákoknak szervezett verseny többkörös formában zajlott. Az országos döntőbe való részvételhez első körben egy szabadon választott témában pályamunkákat kellett benyújtani március 24-ig, melyet az Enterprise Group szakmai zsűrije bírált el.

A beérkezett közel 30 pályamunka értékelése után 23 diák került be a döntőbe, amely április 5-én az NCT Akadémia tantermeiben zajlott a versenyt szervező- valamit szponzoráló cégek képviselői jelenlétében.

„A szervezés során fontosnak tartottuk, hogy ehhez a tehetséggondozási formához olyan neves támogatókat gyűjtsünk, akik a saját filozófiájukban is fontosnak tartják a műszaki területen tanulók felkarolását” mondta Szűcs Imre az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

A rendezvényt az Enterprise Group részéről Melkovics Péter nyitotta meg és köszöntötte az versenyen megjelent diákokat és az őket felkészítő oktatókat. A verseny, valamint cégünk tevékenységének rövid bemutatása után került sor a feladatok kiosztására/ismertetésére és a verseny kezdetére. A feladatok megoldására összesen 3 óra állt rendelkezésre és a versenyt a szervezők felügyelték.

„Az idei verseny nagyon jól megmutatta, hogy amit a felkészítő tanárok nehéz feladatsornak gondolnak, arra a diákok könnyű akadályként tekintenek, így volt az lehetséges, hogy a legegységesebb mezőny idén jött össze” tette hozzá Szűcs Imre.

A verseny időtartama alatt a diákokat kísérő tanárok számára szakmai előadást tartott Hipszki Balázs a SECO Tools Kft képviseletében, valamint Veres Tibor a Hexagon CAM megoldásokat ismertette. Továbbá sor került a feladatmegoldások áttekintésére is.

„Amíg a diákok 180 percig a feladatok megoldásain dolgoztak, addig a tanárok szakmai előadásokon vettek részt, de betekinthettek a virtuális valóságba is VR szemüveggel, mely egyre inkább teret nyer.” mondta Szűcs Imre.

Az ebédszünet alatt az Enterprise Group munkatársai ellenőrizték a leadott feladatokat majd ezt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. A győzteseket a szponzori felajánlások révén értékes díjakkal is jutalmazták, mint például monitor vagy fesztivál belépőjegy.

Díjazottak Solid Edge kategóriában:

1. helyezett – Gáspár Balázs – Gépipari és Elektronikai Szakközépiskola Komárno

2. helyezett - Árvai Tamás - Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

3. helyezett - Antóci Bence - Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont

Díjazottak Edgecam kategóriában:

1. helyezett - Hári Gergő Martin - SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium

2. helyezett - Seregi Bálint Leon - Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

3. helyezett - Boráros András - Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A verseny különdíjasa:

Solid Edge Különdíj - Major Zoltán - Energetikai Szakgimnázium és Kollégium Paks

 

Az országos szakmai versennyel kapcsolatban összességében elmondható, hogy kiváló alkalmat biztosít a gépészeti ismereteket tanulóknak felkészültségük, szakismeretük bizonyítására, valamint közvetlen kapcsolat kialakítására a rendezvényt szervező és támogató cégek szakembereivel.

„Az is jól látszik, hogy változások mennek végbe a műszaki oktatásban, örömünkre szolgál, hogy egyes iskolák megfigyelőként is részt vettek a rendezvényen, valamint jelezték indulási szándékukat jövőre, tehát jó úton járunk” mondta el összegzésül Szűcs Imre az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

Az eddigi sikerekre alapozva, 2020-ban is folytatódik az országos verseny, így a lehetőség jövőre ismét adott lesz a vállalkozó szellemű középiskolás diákok számára.

 

Köszönjük a szponzoroknak, hogy értékes felajánlásokkal járultak hozzá a verseny sikerességéhez.

 

Az verseny képgalériája itt érhető el: a Solid Edge facebook oldalán.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek