Új kezekben a kollaboratív robotok

2016. november 04., péntek, 17:58

Címkék: automatizálás célgépek forgalmazó ipari robot kollaboratív robot robot robotika Universal Robots Vesz-Mont 2000 Kft

2016. szeptember 1-től a Vesz-Mont 2000 Kft. az Universal Robots kollaboratív robotcsaládjának hivatalos magyarországi forgalmazója.

Alaposan felkavarta a piac állóvizét, amikor tavaly tavasszal az amerikai Teradyne több mint 285 millió dollárt fizetett az Universal Robots részvényeiért. Az Odensében 150 főt foglalkoztató dán vállalat ára a robotiparban előre jelzett jelentős növekedést tükrözte, különös tekintettel az innovatív, ún. együttműködő robotok vagy ko-botok új piacára. Alacsony költségüknek, könnyű telepíthetőségüknek és egyszerű programozhatóságuknak köszönhetően ezek a robotok közvetlenül az emberek mellett képesek dolgozni, így javul a minőség és a gyártási hatékonyság.

2012 óta az Universal Robots éves eladásai átlagosan 75 százalékkal emelkedtek. A robotkarok gyártása teljes körűen Odensében történik, majd a robotokat 200 viszonteladón keresztül értékesíti a cég. 2015-ben az értékesítések 45 százaléka Európában, 30 százaléka Észak-, Közép- és Dél-Amerikában, míg 25 százaléka Ázsiában történt.

A dániai gyártású kollaborítív robotok hivatalosa hazai forgalmazását 2016. szeptember 1-én kezdte meg a Vesz-Mont 2000 Kft., amely 17 év tapasztalattal rendelkezik a célgépgyártás, a szereléstechnika és az ipari automatizálás terén.

Kapcsolattartó:

Szmetán ferenc

+36 30 643 8292

szmetan.ferenc@veszmont.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek