Tervezzük meg együtt a jövőt!

Inspiráló előadások üzletembereknek az Invitel InnoMax Klubon

2014. november 20., csütörtök, 18:57

Címkék: adatbiztonság Graphisoft Infokommunikáció Invitel Invitel InnoMax Díj

A jövőben sok minden bizonytalan, de egy dolog biztosnak látszik: ez pedig az infokommunikáció meghatározó szerepe – hangzott el az Invitel mai InnoMax Klub rendezvényén. A hazai infokommunkációs szolgáltató neves vendégelőadókkal közösen ezúttal arra kereste a választ, mit hoznak a következő évtizedek az informatikában, és mindez milyen hatással lesz a mindennapjainkra, illetve üzleti döntéseinkre. Az izgalmas eseményen emellett azt is bejelentették, hogy tovább bővül az InnoMax Díj, melyre a jövőben már iskolák is pályázhatnak.

A több éve sikeresen működő, angolszász mintára megvalósított üzleti klub keretében az Invitel kiváló hazai szaktekintélyekkel közösen olyan aktuális kérdésekre keresi a választ, melyek révén ügyfelei versenyképesebbé válhatnak, és cégeik még hatékonyabban működhetnek. Az idei esemény a jövő témakörére épült, hiszen ahhoz, hogy ma jó döntéseket hozzunk, fontos tudnunk, mi lesz holnap, vagy akár néhány évtized múlva. Az okos készülékekről, az Informatika Koráról és az adatbiztonságról is szerezhetett hasznos információkat az a több mint 120 fő résztvevő – üzleti döntéshozó, InnoMax-díjazott és újságíró – aki november 19-én, reggel ellátogatott az üzleti rendezvényre.

„Az Invitel folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel hatékonyan támogathatja ügyfeleit. Az egyre magasabb színvonalú és összetettebb infokommunikációs szolgáltatások mellett más formában is szeretnénk értéket közvetíteni: az InnoMax Klub keretében például olyan információkkal szolgálunk partnereinknek, melyeket máshonnan nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának megszerezni. A tavalyi eseményen arra kerestünk választ, vajon mi az üzleti siker titka, idén pedig egy hasonlóan izgalmas témát, a jövőt jártuk körbe, melyben az innováció minden bizonnyal kulcsszerepet játszik majd. A technológiai, gazdasági és társadalmi változások előrevetítése által is segíteni kívántuk ügyfeleinket abban, hogy felkészülhessenek az elkövetkező évek, évtizedek legfőbb kihívásaira” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója

 

A jövő várható kihívásairól az Invitel InnoMax Klubon

Az előadások sorát Dr. Bőgel György közgazdász, a CEU Business School professzora, az információs gazdaság kutatója nyitotta, aki az okos eszközök mindennapjainkban és az üzleti életben betöltött várható szerepéről beszélt a résztvevőknek. A gépek ma már képesek olyan, korábban elképzelhetetlennek tűnő bravúrokra is, mint a szenzomotoros mozgás vagy az arcfelismerés. Az okos technológiákra a jövőben teljes rendszerek épülhetnek, melyek a legváltozatosabb területeken kínálhatnak majd alternatívát az emberi erőforrásra, a mezőgazdaságtól a kereskedelmen át az egészségügyig. A professzor szerint a vállalatok számára az elkövetkező időszak egyik legfontosabb kérdése az lesz, hogyan pozícionálják magukat a szemünk láttára kialakuló okosrendszer-ökoszisztémában.

Dr. Bőgel György közgazdász, a CEU Business School professzora

 

Az üzleti világ képviseletében Bojár Gábor fizikus, a Graphisoft elnöke előadásában azt elemezte, hogy milyen hatásai lehetnek az Informatika Korának, nem csupán a technológiai fejlődésre, de a társadalmi berendezkedésre is. A szakember felidézte a számítógép megszületését, melyet Neumann János a „computer” szóval illetett, utalva a matematikai számítások automatizálására. Gépnek hívta találmányát, holott utóbb kiderült az jóval több ennél, hiszen hatalmas lépést jelent a világban fellelhető információ összegyűjtésében, rendszerezésében és feldolgozásában. Ebben a tekintetben Kolumbuszhoz, illetve Amerika felfedezéséhez hasonlítható Neumann „tévedése”. Ahogy az emberiség történetében a beszéd, az írásbeliség és a nyomtatás révén kialakuló ugrásszerű fejlődés nem volt előre megjósolható, úgy a Graphisoft elnöke szerint jelenleg sem tudjuk megmondani, mi lehet a jövő meghatározó technológiai iránya.

Bojár Gábor fizikus, a Graphisoft elnöke

Szintén üzleti szemléletből közelítette meg a jövő témakörét Lám István, a Tresorit CEO-ja és társalapítója. A szakember szerint az adatbiztonsági kockázatokra a jövő munkahelyén is komoly figyelmet kell fordítanunk. A mobileszközök és az elektronikus ügymenet elterjedésével párhuzamosan nő a biztonsági kockázat. Egy nemzetközi felmérés szerint például egy vállalatnál a saját munkatársak szinte ugyanannyi biztonsági incidensért felelnek, mint a hackerek. Mivel a kritikus céges adatokat is a mobiltelefonunkon keresztül érjük el, így a készülék elvesztése akár végzetes következményekkel is járhat. Másfelől a piac egyre jobb minőségű eszközöket kíván meg, melyek mind újabb kockázatokat rejthetnek. Ezért a vállalatok számára a jövő egyik legfontosabb feladata az adatbiztonság megteremtése lehet.

Lám István, a Tresorit CEO-ja és társalapítója

 

Tovább bővül az Invitel InnoMax Díj – már iskolák is pályázhatnak

Október elején a Magyar Adományozói Fórum (MAF) független bíráló bizottsága kétszeresen is kitüntette az Invitel társadalmi szerepvállalásának legjelentősebb elemét, az InnoMax Díjat: Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategóriában második, míg a Leginnovatívabb Támogatói Program Kategóriában harmadik díjjal jutalmazta a kezdeményezést. Az elismerés megerősítette az Invitelt abban, hogy jó úton jár, így a jövő évtől tovább bővíti az immár egyik legjelentősebb hazai innovációs seregszemlévé fejlődött InnoMax programot. A társaság 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdet, melyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat.

A „Gondolkodjunk közösen, együtt a jövőről!” mottóval induló új kategória célja, hogy olyan kreatív pályaművek megszületését segítse elő, melyek az infokommunikációnak az oktatásban, a tudás megszerzésében betöltött jövőbeni szerepét járják körbe. A nyertes intézmények számára közösségi tereikhez egy éven át térítésmentes Wi-Fi-lefedést, vagy ezzel egyenértékű infokommunikációs szolgáltatást biztosít az Invitel.

A 2015-ös InnoMax, InnoApps és InnoSchool Díjakra jövő év januárjától lehet majd pályázni. A jelentkezéssel kapcsolatos információk és részletek hamarosan elérhetők lesznek a vállalat InnoMax-ról szóló weboldalán.

 

Az Invitelről

Az Invitel a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként széleskörű portfolióval áll lakossági és üzleti ügyfelei rendelkezésére. Lakossági kínálatában megtalálható számos szórakoztató és multimédiás szolgáltatás, az interaktív, digitális és HD televízió éppúgy, mint a gyors internet és a telefonszolgáltatás. A vállalati piacokon a legmodernebb előfizethető informatikai és felhő-alapú IT megoldásokon felül hang- és adatszolgáltatásokat nyújt partnereinek országos optikai kábelhálózatán keresztül. Az Invitel számos ügyfélszolgálati ponttal várja előfizetőit országszerte, székhelye Budaörsön található.

 

További információ: www.invitel.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek