Rekordokat döntögetett a LogiMAT 2015

2015. március 16., hétfő, 09:23

Címkék: intralogisztika LogiMAT 2015 messe stuttgart TradeWorld

Szinte minden téren jelentős növekedést ért el az idei Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásár, így a kiállítás történelmének legsikeresebb rendezvényén vagyunk túl. Tovább emelkedett a szakvásár nemzetközisége, és sikeresnek bizonyult a TradeWorld kereskedelmi platform integrációja is.

Szinte minden fontos területen két számjegyű növekedést könyvelhetett el a 13. Nemzetközi Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásár, így történelmének legjobb eredményével zárhatta kapuit. Az 1 162 (+15,4%) – közte 246 külföldi (+10,5%) – kiállító a világ vezető nemzetközi szakkiállításai közé emelte a LogiMAT-ot.

A nyolc színültig megtelt kiállítóterem 18,7 százalékos növekedést jelentett a nettó kiállítási terület tekintetében. A 35 000 szakmai látogató „mindössze” hétszázalékos növekedést jelentett tavalyhoz képest, bár ebben szerepet játszhatott a German Wings légitársaságnál meghirdetett sztrájk.

Az intralogisztikai szakkiállítás kellemes légköre a kedvező gazdasági környezetnek és a magas befektetési hajlandóságnak volt köszönhető. A növekvő kereslet folyamatosan magas rendelésállományt generál, így a kiállítótermekben is milliós értékű szerződések kerültek aláírásra. A LogimMAT és a TradeWorld kereskedelmi platform-integrációja is sikeresnek bizonyult, amit a szekció négyszeresére növekedett kiállítói létszáma is ékesen bizonyít. „A logisztika és a kereskedelem számos pontos kapcsolódik össze, így bár az elkövetkezendő években néhány területen módosítunk majd, a koncepció alapvetően helyesnek bizonyult” – foglalta össze Peter Kazander kiállításigazgató.

Idén a látogatók 21 százaléka érkezett Németországon kívülről. Összesen 28 ország képviseltette magát a kiállításon, és Németország után a legtöbben Hollandiából, Olaszországból, Svájcból, Ausztriából és Franciaországból érkeztek. Kína, az Egyesült Államok, Korea és Tajvan is jelentősen hozzájárult a kiállítás nemzetközi státuszának emelkedéséhez.

A szakmai látogatók összetételében hasonló trend mutatkozott. A külföldi látogatók 69,2 százaléka az EU-ból, 19,8 százaléka az EU-n kívüli európai országokból, 11 százaléka pedig más kontinensről érkezett Stuttgartba. A növekvő nemzetköziség azt sugallja, hogy a LogiMAT már egy regionális intralogisztikai vásárnak, hanem sokkal inkább egy erős logisztikai régió intralogisztikai kiállításának nevezhető. Az esemény kiállítói és látogatói elfogadottsága egy vásár minősítésének legfontosabb szempontja, és ez a háttér jó alapot jelent a LogiMAT számára a további növekedéshez.

A soron következő LogiMAT Nanjingban kerül megrendezésre 2015. március 18–20. között.

A LogiMAT 2016 szakvásár 2016. március 8-án nyitja meg kapuit Stuttgartban.

www.logimat-messe.de

www.tradeworld.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek