Óriási magyar siker! – 2. hely a Robotika Világversenyen

2023. szeptember 29., péntek, 17:38

Címkék: mesterséges intelligencia robot robotika verseny

Az úszó laboratórium és a mobil kuka ezüstérme a Robotika Világversenyen.

A dániai Odenseben került megrendezésre a WRO (World Robot Olympiad) Friendship Invitational Tournament ahova 39 országból több mint 1200 versenyző érkezett. A 2023. szeptember 21-től 24-ig tartó versenyen, a Future Innovators Elementary kategóriában (A jövő innovátorai), a magyar RoboBinLab csapat 163 ponttal megszerezte a kiemelkedő 2. helyezést nagyon kicsi különbséggel (fél pont) lemaradva az aranyérmes hongkongi csapattól.

Az ezüstérmes magyar csapat tagjai, Ivánka Lizanna (7 éves) és Ivánka Laura (12 éves) egy olyan – mesterséges intelligenciát is használó – robotikai projekttel nyertek melynek témája rendkívül aktuális környezetvédelmi problémákkal foglalkozik.

Egy olyan úszó laboratórium robotot fejlesztettek mely képes a vízben levő szennyeződéseket detektálni. Ezen felül megépítettek egy működőképes mozgó kukát is. A világsikert jelentő innovációkkal egy éve foglalkoznak Majoros József felkészítő tanár irányításával a British International School Budapest és a budapesti Eötvös József Gimnázium robotikai műhelyeiben.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek