Nemzetgazdasági ügy lett a járműipar

2012. december 10., hétfő, 08:22

Címkék: felsőoktatás járműipar k+f kutatás-fejlesztés szakiskola szakképzés szakképző iskola

Miniszteri biztost kapott a hazai járműipari szakképzés és kutatás-fejlesztés. A ki nevezett biztos korábban a M ercedesszel dolgozott együtt.

Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét gazdasági ügyekért, szakképzésért és a nagyberuházások koordinálásáért is felelős alpolgármesterét nevezte ki csütörtöki hatállyal a járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - derül ki a Hivatalos Értesítő pénteki számából.
A kinevezés 2013. június 5-ig szól, a biztos tevékenységét a nemzetgazdasági miniszter irányítja.
A miniszteri biztos feladatai közé tartozik többek között a járműipari duális szakiskolai, főiskolai képzés országos szintű fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati
képzés tartalmi fejlesztésének koordinációja; a járműipari szakmák népszerűsítését segítő pályaválasztási és pályaorientációs modell kialakítása; továbbá a felsőoktatást érintő kormányzati kezdeményezésű projektekben való részvétel, és a járműipar, mint kiemelt iparág érdekeinek megjelenítése.
Ezenkívül a biztos feladata a járműipari kutatás-fejlesztési programok előkészítésének koordinációja, és az ehhez kapcsolódó hazai és nemzetközi együttműködések kialakításának kormányzati szintű támogatása; a hazai forrásból, valamint az EU-s közös finanszírozású pályázati stratégiában a járműipar specifikus érdekeinek megjelenítése; illetve a magyarországi beszállítóiparerősítése, és ehhez kötődő mentorálási program kidolgozása.
A kecskeméti várospolitikus korábban számos szakképzési és foglalkoztatás programot koordinált Kecskemét város és az ott gyárat építő Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. között.
A Kecskemét honlapján található önéletrajz szerint Szemereyné Pataki Klaudia közgazdász, idegenforgalmi, vállalatvezetői és képviselői tapasztalattal rendelkezik.

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek