Már 1000 mérnök dolgozik a Bosch budapesti K+F központjában

Már 1000 szakemberrel működik a Bosch budapesti kutatás-fejlesztési központja

2014. május 13., kedd, 16:23

Címkék: bosch budapest gépészmérnök Javier González Pareja kutatás-fejlesztés

Az 1000. fejlesztőmérnök is megkezdte munkáját a Bosch budapesti fejlesztési központjában, amelynek bővítése jelenleg is folyik.

 
A magyarországi Bosch csoport közleménye szerint a Bosch budapesti fejlesztési központ megalakulása óta dinamikusan fejlődik: az itt dolgozó szakemberek száma folyamatosan nő, csak az utóbbi két évben több mint 300 mérnököt vettek fel. Tavaly adták át a kibővített központi épület első ütemét, és 2015-re elkészül a második is. „A Bosch Magyarországon nemcsak az autóiparhoz kapcsolódó gyártásban, hanem a kutatás-fejlesztésben is élen jár: gyakorlatilag minden 9. magyarországi Bosch-munkavállaló k+f területen dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező műszaki szakember” – hívta fel a figyelmet a közlemény szerint Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. 
A cég kiemeli, hogy a nemrégiben megjelent idei felvételi gyorsjelentés szerint az egyetemekre és főiskolákra jelentkezők körében továbbra is az egyik legnépszerűbb a műszaki képzési terület: az összesen több mint 106 ezer jelentkezőből 19 890-en jelölték meg a műszaki képzést. Gépészmérnöki képzést első helyen 2984-en, míg mérnökinformatikusit 2754-en jelöltek meg, de népszerű volt a villamosmérnöki szak is, amelyet 1765-en választottak elsődleges preferenciaként - írja a Bosch. A magyarországi Bosch csoport - amely tavaly júliusban kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormánnyal - március végén nyitotta meg Miskolcon indítómotor és generátor-fejlesztési központját, ahol 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez. A németországi központú csoport 2013-ban 46,1 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent 2012-höz képest, ugyanakkor a cégcsoport adózott eredménye 17,5 százalékkal csökkent, 2,28 milliárd euró volt. A Boschnak Magyarországon kilenc leányvállalata van, a magyar eredményeket májusban közlik.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek