Borokról kétszer németül

2012. november 07., szerda, 15:48

Címkék: borászat bottleing intervitis interfructa kiállítás magyar turizmus messe düsseldorf messe stuttgart Németország önológia packaging prowein szakvásár

A magyar borászok igen, az erjedésipar technológiai ágazatának hazai képviselői azonban egyelőre nem igyekeznek szerepelni a két legnagyobb európai borászati szakkiállításon Düsseldorfban és Stuttgartban.

Eddig több mint húsz magyar borászati cég adta be a jelentkezését a Messe Düsseldorf területén jövő március 24-26. között megrendezendő ProWein szakkiállításra, amely nem mellesleg a világ legnagyobb nemzetközi borászati vására. Egy hónappal később, április 24-27. között rendezik Stuttgartban a ProWein társvásárát, a nemzetközi borászati szakma másik nagy németországi eseményét, az Intervitis Interfructa vásárt, amelyen hangsúlyos szerepet kapnak a technológiai megoldások, és amelyre hazai cégek eddig nem adták be a jelentkezésüket.


A ProWein kiállítást 1993 óra rendezik meg a Messe Düsseldorf területén. Máté Szilvia, a szakvásár magyarországi képviseletét ellátó BD-Expo Kft ügyvezető igazgatója úgy tájékoztatott, a magyar borászatok a kezdetektől fontosnak tartották, hogy jelen legyenek itt. 2013-ban a Magyar Turizmus Zrt ANC vezérigazgatósága kezelésében 225 négyzetméter bemutatóterülen nyílik a magyar kiállítók számára, és eddig mintegy 20 borászat adta be a jelentkezését elsősorban Tokajból, valamint Villányból, Egerből és a Balaton vidékéről, de ott lesz a Törley cég is. Korlátozott mennyiségben még elfogadnak jelentkezéseket.


Egyelőre gyenge a hazai érdeklődés a stuttgarti Intervitis Interfructával kapcsolatban, pedig a kiugrási lehetőség itt is komoly. A ProWeinhez hasonlóan ezen a vásáron is nemzetközi a kínálat – ellentétben a nagy francia és olasz szakvásárokkal, ahol elsősorban a hazaiak seregszemléznek rendszeresen. A stuttgarti kiállítás mellett szól még, hogy itt rendszeresen tartanak gépbemutatókat is, amelyekben nem csak a feldolgozóipar technikai újdonságai láthatóak, hanem a talaj- és szőlőműveléshez, gyümölcstermesztéshez elengedhetetlen munkagépek, gépi szerszámok is.
A stuttgarti kiállításhoz kapcsolódik a 61. Német Borászati Kongresszus, amelynek nemzetközi előadói a legfrisebb technolóiai, önológiai témákról, bormarketingről és egyéb fontos szakmai kérdésekről tartanak prezentációt.

Kerékgyártó György
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek