Az 500. element14 Presents epizódban a Build Inside the Box Challenge kihívás nyerteseit is megismerhettük

2021. július 13., kedd, 11:28

Címkék: díj Farnell verseny

A „Build Inside the Box” versenyzői egy olyan megmérettetésen vettek részt, amely hasonló volt az Food Network „Chopped” konyhai kihívásához, amelyben a séfeknek ízletes ételeket kell készíteniük adott alapanyagok felhasználásával.

Az 500. element14 Presents epizód három versenyzőt követett, akiket az element14 tartalomkészítő csapatból választottak ki és akik titkos alkatrészdobozukból hoztak létre technológiákat, hogy esélyt kapjanak az elektronikai díjak megnyerésére, valamint egy bevásárlókosárra az általuk választott helyi tudományos, technológiai, mérnöktudományi vagy matematikai szervezet számára. Az element14 közösség tagjai meghívást kaptak arra is, hogy saját dobozuk tartalmával vegyék fel a versenyt és teszteljék képességeiket, valamint kreativitásukat az element14 Presents csapatával szemben.

Az elektronikai kihívásban szereplő alkatrészek a következők voltak: egy Arduino MKR Zero; egy Mikrochip műveleti erősítő; egy Vishay Photo Interrupter; egy Mikrochip hőmérséklet-érzékelő; egy Midas OLED grafikus kijelző; egy Time of Flight szenzor; egy WAGO sorkapocs és egy MULTICOMP PRO Power Bank.

Az 500. epizódban a csapat James-szel csatázott, akit széles körben a „Kopasz Mérnök” néven ismernek és a műsorban a saját Baldcoder alkotását mutatta be. James a DePaul Egyetem 1000 dolláros Makerspace programja nevében versenyzett, amely a gyengén felszerelt chicagói és a nagyvárosi középiskolákat segíti eszközökkel, képzésekkel és tananyagokkal a készségszintű tudás integrálása érdekében. A nyertes csomagot a diákok kapják meg a 3D nyomtatás, a CNC-megmunkálás, az elektronika, a programozás, valamint az IoT-fejlesztések elsajátításához szükséges alapismeretek megszerzéséhez.

Az element14 Presents csapat a közösség tagjainak alkotásait is elbírálta, akik otthonról versenyeztek. A bevásárló kosarakat nyert közösségi tagok győztes tervei a következőket tartalmazzák:

  • Labda a gerendán: James O'Gorman a doboz alkatrészeit egy PID algoritmus megvalósításához használta fel, ami egy labda egy gerendán történő egyensúlyozását tette lehetővé.
  • Modern kerékpáros számítógép: a dobozban található érzékelők felhasználásával Varga Máté egy 3D-nyomtatott dobozt készített, amely kerékpárra szerelhető és így nyomon követhető annak útvonala.
  • Ürítőszivattyú-riasztás: az alagsorral rendelkező házak állandó harcban állnak a talajvízzel és ha egy háztulajdonos ürítőszivattyúja nem működik, előfordulhat, hogy medencés házba tér haza. A Mike Moore által készített szivattyú-riasztó egy funkcionális felügyeleti rendszer, amely figyelmezteti a lakástulajdonosokat, ha a szivattyú nem működik.

„Gratulálunk a Build Inside the Box kihívás minden nyertesének! Örülünk, hogy az element14 közösség nagy számban és komoly elkötelezettséggel vett részt abban, hogy megünnepeljük az element14 Presents 500. epizódját – jelentette ki Dianne Kibbey, az element14 közösség és közösségi média globális vezetője. – Elképesztő volt a kihívásban megmutatkozó tehetség és az a mód, ahogyan az element14 tartalomkészítők és a közösség tagjai gondolkodtak az innovatív, funkcionális formatervek létrehozásában.”

További információ itt található. Az element14 Presents 500. epizódja, amely a tartalomalkotók projektjeit is tartalmazza, itt tekinthető meg.

További videók is megtekinthetők a rettenthetetlen alkotótrióval:

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek