A Farnell elkészíti a negyedik globális IoT felmérést

2022. január 12., szerda, 06:00

Címkék: díj Farnell felmérés IIOT Internet of Things ipar 4.0 kutatás verseny

A terméktervezők és a mérnökök 2022. március 18-ig vehetnek részt a globális IoT-felmérésben, amivel egyben az iPad Pro és az Amazon ajándékutalványokért is versenybe szállnak.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell elindította negyedik globális IoT felmérését. A felmérés lehetőséget biztosít az Internet of Things (IoT) és az ipari IoT terén járatos terméktervezők és rendszermérnökök számára, hogy megosszák egymással piaci meglátásaikat. A vélemények hozzájárulnak a Farnell által kínált termékskála és műszaki erőforrások kialakításához is.

A felmérés 2022. január 10-től március 18-ig tart, az eredményeket tavasszal teszik közzé. A felmérésben részt vevők (a jogosult országokból) nyereményekben is részesülhetnek:

  • 10,2 colos Apple iPad;
  • 250 brit font értékű Amazon-ajándékkártya;
  • 50 brit font értékű Amazon-ajándékkártya.

A Farnell 2022. évi IoT-felmérésének kérdéseit úgy alakították ki, hogy mély betekintést nyújtsanak az IoT-iparba, és a válaszok jobban megvilágítsák azokat a technológiákat, kihívásokat és lehetőségeket, amelyekkel az IoT-megoldások tervezői szembesülnek. Az eredmények megmutatják, miként változik az IoT-ipar évről évre, feltárva a lehetséges alkalmazások és piaci trendek teljes skáláját. Szintén kulcsfontosságú a világjárvány a IoT-fejlesztésekre gyakorolt hatásának megértése. A 2020–21-es időszakban a világjárvány jelentős hatással volt az IoT-ágazatra és gyors növekedéshez vezetett az új orvosi diagnosztikai és automatizált tesztrendszerek, valamint a modern kapcsolódásokkal rendelkező orvosi berendezések fejlesztésében. Az ipari rendszereket is hátrányosan érintette a kulcsfontosságú gyártási alkatrészek globális hiánya és az ellátási lánc problémái.

A 2021-es felmérés legfontosabb eredményei rávilágítottak az IoT növekvő szerepére az ipari automatizálási és vezérlési alkalmazásokban, amelyek elengedhetetlenek az Ipar 4.0 megvalósításához. Az IoT-alkalmazások terén a vezető három iparági szegmens az ipari automatizálás és vezérlés (25%), az otthonautomatizálás (18%) és a mesterséges intelligencia (12%) voltak. Annak ellenére, hogy az ipari automatizálást és vezérlést az IoT kulcsfontosságú piacának tekintik, kiderült, hogy az Ipar 4.0 bevezetése továbbra is lassú volt, elsősorban a biztonsággal kapcsolatos aggályok (32%) és az üzleti stratégia hiánya (30%) miatt, amelyek hátráltatják az intelligens gyártás bevezetését és integrációját. A fejlesztők számára a tervezés során továbbra is a biztonság volt a legfontosabb szempont (29%) és egyben a legnagyobb probléma (36%), ezt követték a kapcsolódás és az interoperabilitás. Mind a 2019-es, mind a 2020-as felmérések során kulcsfontosságúnak bizonyult az interoperabilitás és a szabványok szerinti tanúsítás az IoT előnyeinek felgyorsításában.

A Farnell kutatása arra is kitér, hogy az IoT-n belüli lehetőségek tovább növekednek majd az olyan kulcsfontosságú alkalmazási területeken, mint az intelligens otthon, az ipar és az államigazgatás.

„Az IoT hatása ma már az élet minden területén jelen van, az otthoni automatizálási és szórakoztató rendszerektől az egészségügyig és a közlekedési – jelentette ki Cliff Ortmeyer, a Farnell műszaki marketingért felelős globális vezetője. – Az intelligens kapcsolatok és a mesterséges intelligencia világméretű technológiai fejlődést generálnak, ami kulcsfontosságú az Ipar 4.0 térhódításában. Éves felmérésünk eredményei globális betekintést adnak az innovátoroknak és a tervezőknek a feltörekvő technológiákról, amelyek az új termékfejlesztéseket formálják. A felmérésre adott válaszok biztosítják majd, hogy a Farnell most és a jövőben is megfeleljen ügyfelei termékigényeinek, miközben fórumot biztosít a tervezői közösség számára az  IoT terén mutatkozó trendek, kihívások és a legjobb gyakorlatok megosztására

A Farnell az IoT fejlesztői eszközök széles skálájához biztosít hozzáférést és a mesterséges intelligencia és a biztonság fejlesztése érdekében innovatív szolgáltatókkal működik együtt. Az ügyfelek a Farnell webhelyén támogató és tervezési erőforrásokat találhatnak, beleértve az IoT Hubot, a mesterséges intelligencia oldalait és az AI konfigurátort. Minden fontos IoT fejlesztői kártya esetében – beleértve a Raspberry Pi-t, az Intel-t (NUC sorozat), az Industrial Shields-t, a KUNBUS-t, stb. – gyors kiszállítás kérhető.

Ha részt kíván venni a Farnell globális IoT felmérésében, és a versenyben, kérjük, kattintson ide.

Ossza meg gondolatait online az #IoTSurveyFarnell segítségével. Az IoT-felmérés és a verseny feltételei itt érhetők el.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek