112 pályázat érkezett a 2018/2019 évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny nevezett kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek

2018. december 17., hétfő, 16:56

Címkék: díj fejlesztés Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny innováció kutatás kutatás-fejlesztés Magyar Innovációs Szövetség verseny

A 2018/2019. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 23 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 66%-át javasolta kidolgozásra. Összesen 116 fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért.

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2018/2019-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,           
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2019. április 1-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 112 pályázat közül a zsűri 74 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki  problémák megoldását, ill. kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 116 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 10-en határon túli magyar diákok.

A végső döntést a zsűri 2019. április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2019 szeptemberében az európai döntőn, Szófiában.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek