HÍRCSAP

Azt hinnéd, ahhoz, hogy jó szakember legyél, a szaktudásba kell a legtöbbet fektetni…

Danival a Magyar Ipari Célgép Nagydíj szervezése hozott össze minket. Ő volt talán szponzori oldalon a leglelkesebb mérnök a Nagydíj három évének története alatt: mosolyog, barátkozik, és a színpadon mindenkit lehengerel az előadásával. A Nagydíj kapcsán kiírt játékban, a közösségi felületeken a legtöbb aktivitást érte el, amin nem lepődtünk meg, így ígéretemhez hűen – merthogy ez lett a jutalma – most bemutatom őt nektek.

Óriási magyar siker! – 2. hely a Robotika Világversenyen

Az úszó laboratórium és a mobil kuka ezüstérme a Robotika Világversenyen.

Hogyan befolyásolja a nitrogéntisztaság a költségeket?

A nitrogén nagy szerepet játszik különböző ipari alkalmazásokban. A víz, a villamos energia, a gáz és a sűrített levegő mellett gyakran az ötödik közműként emlegetik. Ez a cikk segít megérteni a helyszíni nitrogéntermelés gyakorlati, pénzügyi, biztonsági és környezetvédelmi előnyeit és azt, hogy mi a különbség a nitrogén tisztasága és minősége között.

Mítosz vagy igazság: Miért sárga minden markológép?

A legtöbb gyártó sárgára színűre festi építőipari gépeit. Világszerte a markológépek több mint háromnegyede ezt a színt viseli. De mi is ennek az oka? És mégis miért vesszük alig észre a más színű markológépeket? Az okok a biztonsági aggályoktól kezdve a történelmi fejleményeken keresztül egészen mélyen gyökerező kulturális és pszichológiai asszociációkig terjednek.

Pozitívan látják az e-mobilitás jövőjét a piac hazai szereplői

Megélt- és közösségi e-mobilitás címmel rendezett kerekasztal beszélgetést az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyen a szakma és a felhasználók képviselői is részt vettek.

A helyi infrastruktúrát is fejleszti a Schneider Electric Dunavecsén

Körforgalmi csomópont kiépítéséről, a hozzá kapcsolódó közvilágítás és csapadékvíz-elvezetésről, valamint az ivóvíz-, és szennyvízcsatorna hálózat bővítéséről is gondoskodik a Schneider Electric dunavecsei okosgyára, a Duna Smart Power Systems építésével egyidőben. A kivitelezés már megkezdődött, a munka várhatóan idén október végéig fejeződik be. A beruházás értéke meghaladja a 800 millió forintot.

Váratlan vendég lepte meg a Schneider Electric dunavecsei okosgyárának szakembereit

Jelenleg is zajlik a Schneider Electric dunavecsei okosgyárának, a Duna Smart Power Systems építkezése. Az épület kivitelezése új fázisba lépett, elérte az úgynevezett „beázásmentes” állapotot, ami azt jelenti, hogy elkészült a tető és a homlokzat víz-, illetve hőszigetelése. Egy váratlan vendég miatt azonban egyetlen panelt később helyeznek majd fel.

A FAULHABER Motors Romania S.R.L bővíti a gyártás helyszínét Zsombolyában

A FAULHABER Group a romániai Zsombolyában található gyártási telephelyének bővítésével jelentős lépést tesz a piaci versenyképességének növelése és a kiváló minőségű termékei iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében.

Az Atlétikai Világbajnokság zökkenőmentes energiaellátását is Siemens-eszközök segítik

A versenynek otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ a Siemens kis- és középfeszültségű energiaelosztási rendszereit használja.

Új központot nyitott Újvidéken a Schneider Electric

Június közepén átadták a Schneider Electric szerb kutatás, fejlesztési és szoftverfejlesztő központja, a Schneider Electric Hub új épületét Újvidéken. A Novkabel egykori, gondosan felújított gyártócsarnokában található InGrid működéséhez szükséges energiát megújuló forrásból biztosítják, így a létesítmény karbonsemleges, a Schneider Electric technológiáinak köszönhetően pedig a hatékony munkavégzéshez szükséges teljes funkcionalitást és kényelmet is biztosítja az ott dolgozók számára.

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a WorldSkills Lyon 2024 versenyen

A több mint 70 éves múltra visszatekintő Euroskills és Worldskills versenysorozaton 2024-ben minden eddiginél több, összesen 63 szakmában mérik össze tudásukat a legfiatalabb generáció versenyzői a tájkertészettől a mobil alkalmazások fejlesztéséig. Az Ipari Robotika (Robot Systems Integration) a 2019-es debütálásával a Worldskills egy viszonylag fiatal kategóriájának számít. Az Euroskills és Worldskills szakmai versenysorozatok egyik főtámogatójának számító FANUC oroszlánrészt vállalt abban, hogy a robotika bekerült a versenyszámok közé. A FANUC székházában évről-évre megrendezett FANUC Olimpia robotikai verseny ennek megfelelően mindig a következő évi Worldskills verseny válogatójának is számít.

Kihirdették a 2023-as Év Célgépeit

Június 28-án szerdán a városligeti Millenium Házában rendezték meg a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíj Díjátadó rendezvényét, a Gépész Szalont. Az ország legnagyobb gépipari szakmai versenyére 114 pályázat érkezett be, a zsűrinek pedig nem volt egyszerű dolga, ugyanis ebben az évben látványosan emelkedett a nevezett célgépek minősége. Az Év Célgépe díjat 7 kategóriában osztották ki és kiemelték az év ötletét és az év öko-célgépét is. A kristálytrófeákat egy 10 állomásos trófeaasztalról robot kézbesítette a díjazottaknak.

A Dormer Pramet megkezdi az új lapkagyártó csarnok építését

A Dormer Pramet a csehországi Šumperkben található gyártóüzemét egy új, 4500 négyzetméteres épülettel bővíti ki, amely a tervek szerint 2024-re készül el.

Jelentős fejlesztés mellett döntött a Siemens

Tovább erősíti gyártási és innovációs kapacitását a Siemens. A növekedés fenntartását célzó, globális beruházási program keretében high-tech gyárat létesítenek Szingapúrban, új innovációs laborok jönnek létre, valamint bővítik a felhasználókat segítő oktatási hálózatot is.

Megkezdődött a határok lebontása

A technológia átvitt értelemben sosem ismert határokat, a Central European Automation Holding (CEAH) megjelenésével pedig egy olyan szervezet jött létre, amelynek deklarált célja a határokon átnyúló együttműködés erősítése. A nemzetközi automatizálási szakértelem és a tagcégek egyesített tudása már a magyar ügyfelek számára is elérhető. A közép-európai automatizálási trendekről és a CEAH céljairól Slavoj Musileket, a CEAH igazgatótanácsának tagját, valamint Haraszti Róbertet, az Auware Engineering Kft. és az Antra ID Kft. üzletfejlesztési vezetőjét kérdeztük.

Újabb 50 K+F munkahelyet hoz létre a DMG MORI HEITEC Digital Kft.

A DMG MORI HEITEC DIGITAL Kft vegyesvállalatot 2020-ban alapította közösen a németországi DMG MORI AG piacvezető szerszámgépgyártó, valamint a HEITEC Hungary Kft mérnöki szolgáltató cég azzal a céllal, hogy Magyarországon egy egyedi képességekkel rendelkező szoftverfejlesztő központot hozzon létre.

A Farnell húzta fel az Avnet pénzügyi eredményét

Az Avnet 6,5 milliárd dolláros pénzügyi eredményt ért el a 2022/23-as pénzügyi év 3. negyedévében.

Rekordokat hozott 2022

A Fritz Studer AG idei sajtótájékoztatóján Jens Bleher vezérigazgató egy történelmi helyszínen köszöntötte a sajtó képviselőit: „Fritz Studer pontosan 111 éve alapította cégét Steffisburgban. Azóta a palástköszörülés úttörőjeként számtalan technológiai újítást mutattunk be régi hagyományunkat követve, de közben a jövőt építve. Ezért különösen örülünk annak, hogy a Studer 2022-ben is folyamatos növekedést ért el az értékesítési számok tekintetében.” Bleher2023-ra is pozitív várakozásokkal tekint: „Az év végén figyelemre méltó kiugrás volt megfigyelhető, és ezt követően teljes lendülettel, nagy megrendelésállománnyal kezdhettük meg a 2023-as évet.”

900 millió forintos fejlesztés a Schneider Electric gyöngyösi gyárában

Összesen több mint kétmillió euró, vagyis 900 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket gyöngyösi üzemében a Schneider Electric, amelyek révén a piaci igényekhez alkalmazkodva jelentősen bővül a gyár kapacitása. A beruházást indokolja az is, hogy hatalmas a kereslet a létesítményben gyártott Canalis áramvezető sínekre, amelyekkel a kábeles megoldáshoz képest lényegesen gyorsabban telepíthetők az ipari berendezések, illetve kedvezőbb ár/érték arányt képviselnek. A beruházások megvalósítása során a fenntarthatósági szempontok is kiemelt figyelmet kaptak.

2023-ban is várja az érdeklődőket a CHIRON OPEN HOUSE

Fejlett gyártás – most. Ezzel a mottóval május 10. és 12. között ismét „OPEN HOUSE-Time” lesz a CHIRON Csoportnál. A Tuttlingenben zajló kiállítás három napja az előremutató gyártási folyamatokról szól, amelyek tökéletesen megfelelnek a felhasználók specifikációinak, termékeinek és iparágainak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek