Mérnökkocsma.hu címkék

3D nyomtatás ABB additív gyártás állás állásajánlat árverés aukció autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás Automotive Hungary autóverseny Aventics Kft. BD-Expo belépőjegy beruházás bevonattechnika bosch Brno cad CAD-modell CAD/CAM/PLM célgépek Chemplex digitalizálás díj DMG MORI düsseldorf eger elektromobilitás elektronika elektronikai ipar élhajlítás Endrich Bauelemente energia energiamenedzsment építőipar eszterga Fanuc fejlesztés felsőoktatás felület felülettechnika fémmegmunkálás folyamatirányítás forgácsolás fröccsöntés gépgyártás gépipar graphIT győr Haas CNC hajtás hajtásrendszer hajtástechnika Hannover használt gép Házi Kiállítás hegesztéstechnika HUNGEXPO innováció Internet of Things ipar 4.0 Ipar Napjai 2018 ipari robot IT járműipar járvány kábel kábeltechnológia képzés kiállítás Kína kollaboratív robot konferencia KUKA Robotics kutatás kutatás-fejlesztés lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia logisztika mérés méréstechnika mérnöki állás messe düsseldorf műanyagipar nyílt nap óbudai egyetem online platform online portál pályázat pneumatika Pneumobil precíziós szerszámok robot robotika S&T Consulting Hungary Kft. Schneider Electric siemens Siemens PLM Stuttgart Surplex szerszám szerszámgép szerszámgépipar szerszámgyártás tervezői szoftver Trumpf Universal Robots Varinex Varinex Zrt. verseny versenyautó vírus webinárium

Legfrisebb hírek:

100. évfordulóját ünnepli 2023-ban a Phoenix Contact

100. évfordulóját ünnepli 2023-ban a Phoenix Contact (Cikk)

Egy évszázad a technológia és innováció iránti szenvedély jegyében: Az elmúlt 100 év alatt a Phoenix Contact egy esseni, ipari termékek forgalmazásával foglalkozó, családi vállalkozásból globális gyártóvállalattá nőtte ki magát. A gazdaság és az infrastruktúra valamennyi ágazatának villamosításához, hálózatba kapcsolásához és automatizálásához szükséges termékekkel és megoldásaival, valamint az innováció és a technológia iránti szenvedélyével a Phoenix Contact tovább szárnyal – immár kiegészítve a célokat élőhelyünk fenntartható fejlődése iránti elkötelezettséggel.

Azt hinnéd, ahhoz, hogy jó szakember legyél, a szaktudásba kell a legtöbbet fektetni…

Azt hinnéd, ahhoz, hogy jó szakember legyél, a szaktudásba kell a legtöbbet fektetni… (Cikk)

Danival a Magyar Ipari Célgép Nagydíj szervezése hozott össze minket. Ő volt talán szponzori oldalon a leglelkesebb mérnök a Nagydíj három évének története alatt: mosolyog, barátkozik, és a színpadon mindenkit lehengerel az előadásával. A Nagydíj kapcsán kiírt játékban, a közösségi felületeken a legtöbb aktivitást érte el, amin nem lepődtünk meg, így ígéretemhez hűen – merthogy ez lett a jutalma – most bemutatom őt nektek.

Három az igazság!

Három az igazság! (Cikk)

Automatizálásból ötöst kapott a magyar ipar. Egyelőre csak a rendezvények szintjén, de ha a hazai automatizálástechnika öt meghatározó szereplőjén múlik, akkor hamarosan az ipari teljesítményünk is kiérdemli a jeles osztályzatot. Az Automatizálási Napok a feldolgozóipar forró témáit, mindenekelőtt az autóipar szerkezeti és technológiai átalakulását boncolgatva jelölte ki a fejlődés útját.

Óriási magyar siker! – 2. hely a Robotika Világversenyen (Cikk)

Az úszó laboratórium és a mobil kuka ezüstérme a Robotika Világversenyen.

Hogyan befolyásolja a nitrogéntisztaság a költségeket?

Hogyan befolyásolja a nitrogéntisztaság a költségeket? (Cikk)

A nitrogén nagy szerepet játszik különböző ipari alkalmazásokban. A víz, a villamos energia, a gáz és a sűrített levegő mellett gyakran az ötödik közműként emlegetik. Ez a cikk segít megérteni a helyszíni nitrogéntermelés gyakorlati, pénzügyi, biztonsági és környezetvédelmi előnyeit és azt, hogy mi a különbség a nitrogén tisztasága és minősége között.

Az Ecoclean a parts2clean kiállításon – ugyanolyan változatos, mint a feladatok

Az Ecoclean a parts2clean kiállításon – ugyanolyan változatos, mint a feladatok (Cikk)

A gyártás alapvető lépéseként az alkatrészek tisztítása jelentősen hozzájárul a termék minőségéhez és a hozzáadott értékhez. Az ezzel járó feladatok lényegesen szerteágazóbbá váltak és nagyobb kihívást jelentenek az elmúlt években. A parts2cleanen (Stuttgart 10-es csarnok, C38-as stand) az Ecoclean a különféle ipari szektorok nagyon különböző tisztítási alkalmazási területeihez és követelményeihez optimálisan adaptált termékcsaládot kínál. A szeptember 26. és 28. közötti stuttgarti szakkiállítást olyan előremutató szolgáltatási megoldások teszik teljessé, mint az új virtuális bemutatóterem, valamint az energiahatékonyság és a fenntarthatóság javításának lehetőségei.

Mert ez műanyag! De másképp!

Mert ez műanyag! De másképp! (Cikk)

25 évvel ezelőtt szeptemberben alapították a magyarországi Arburg képviseletet és ennek megünneplését kapcsolta idén össze a magyar leányvállalat a szakmai tartalommal. A szeptember 14-én és 15-én megrendezett Open House szakmai nyílt napokon tehát az elmúlt negyed évszázad során elért sikereket és innovációkat is bemutatták. A szerdai VIP jubileumi ünnepségre és a kétnapos szakmai programra összesen 200 vendég látogatott el.

Mítosz vagy igazság: Miért sárga minden markológép?

Mítosz vagy igazság: Miért sárga minden markológép? (Cikk)

A legtöbb gyártó sárgára színűre festi építőipari gépeit. Világszerte a markológépek több mint háromnegyede ezt a színt viseli. De mi is ennek az oka? És mégis miért vesszük alig észre a más színű markológépeket? Az okok a biztonsági aggályoktól kezdve a történelmi fejleményeken keresztül egészen mélyen gyökerező kulturális és pszichológiai asszociációkig terjednek.

Mérföldkőhöz érkezett el a magyar lemezmegmunkálás

Mérföldkőhöz érkezett el a magyar lemezmegmunkálás (Cikk)

2023. szeptember 13: ez a nap arany betűkkel íródik be nemcsak a TRUMPF, hanem a magyar fémlemez-megmunkáló szektor évszázados történelmébe. A gödöllői Technológiai Központ nemcsak a TRUMPF régiós piaci jelenlétét erősíti, hanem a növekvő vásárlói igényeket is optimális hatékonysággal képes kielégíteni. A székház szerves részét képező bemutatóterem az iparág legújabb technológiáit vonultatja fel.

Izgalmas konferencia programmal és gazdag termékkínálattal nyit az idei Electrosub!

Izgalmas konferencia programmal és gazdag termékkínálattal nyit az idei Electrosub! (Cikk)

Az Electrosub Konferencia és Kiállításon kiváló előadókkal és közreműködőkkel izgalmas konferencia előadások, kerekasztal beszélgetések és több, mint 40 kiállító várja az érdeklődő szakembereket október 11-12-én a Lurdy Házban.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek