Újabb mérföldkő a CHIRON-csoportban

Egy újjávarázsolt megmunkálóközpont története

2018. június 26., kedd, 06:00

Címkék: CHIRON felújítás forgácsolás megmunkálóközpont rolatast SCHERER Feinbau stama

Az ezredik gép leszállítása újabb mérföldkövet jelentett a CMS GmbH számára. Az ügyfél számára ez már – a modernizációt is beleértve – az ötödik retrofit megrendelést jelentette. Jó oka van megbízni a gépek újjávarázsolásában: a CMS műhelyében töltött „feltöltődés” után a gépek hatékonysága 20%-kal nagyobbnak bizonyult még a vadonatúj állapotnál is.

A németországi székhelyű CMS GmbH a kiváló minőségű CHIRON, STAMA és SCHERER szerszámgépek felújítására és korszerűsítésére specializálódott. A cégcsoport tagjaként a CMS minden műszaki információhoz hozzáfér, amihez a gépgyártó is – aminek eredményeképpen az átvizsgált és korszerűsített gép teljes mértékben megfelel egy új gép technikai paramétereinek –, egészen a teljes körű felhasználói dokumentációig. A vezérléstechnika igény szerint végzett korszerűsítése után a CMS által modernizált gépek még a gyári csomagolásban érkezett szerszámgépeknél is hatékonyabbak – köszönhetően a jelenlegi CNC CPU-k magasabb feldolgozási teljesítményének.

2018 februárja különleges okot adott az ünneplésre. Rui Böninger, a CMS GmbH ügyvezető igazgatója az ezredik felújított gépet adta át a LEIBER-Poland Sp. z o.o. vállalatnak. A CMS ezzel immár az ötödik sikeres felújítási és modernizációs projektet zárta le a LEIBER számára. A vidám hangulatot az sem tudta elrontani, hogy a külön erre az alkalomra készített ajándék ezúttal csak fényképen lehetett jelen: az 1 000. CMS-gép lézeres 3D grafikájával díszített üvegkocka elveszett a nemzetközi légi forgalom poggyászlogisztikájának dzsungelében.

A malőr azonban csak még emlékezetesebbé tette az eseményt az ügyfél, valamint a CHIRON gépgyártó helyi képviselete számára. A lengyelországi CHIRON-fióktelep munkatársai ünnepélyes reggelivel látták vendégül a résztvevőket.

Az öröm legfőbb oka azonban mégis a retrofit projekt kitűnő költség-haszon aránya volt. A nagy teljesítményű és precíz CHIRON FZ18W megmunkálóközpont újjáépítésével az eredeti beruházás még sok éven át gyümölcsözőnek bizonyul a megrendelő számára. Az új beszerzéstől eltérően a meglévő gépágy, a perifériák, lineáris vezetékek, a gyártósor-integráció, a munkadarab- és szerszámlogisztika továbbra is változatlanul használható.

Az, hogy milyen termelékenységi előnyök várhatók az egyes gépek esetében, és hogy megéri-e vállalni egy modernizáció költségét, a CMS a projekt előtt a meglévő részprogramok alapján egy szimulációban vizsgálja meg. A LEIBER cég könnyűszerkezetes alkatrészeket gyárt az FZ18W megmunkálóközponton, elsősorban alumíniumból. Az új részegységekkel a modernizáció 20%-os termelékenységnövekedést eredményezett. Az eredmény: a LEIBER ma négy felújított és korszerűsített CHIRON megmunkálóközponttal rendelkezik, ugyanakkora áteresztőképesség mellett, mint korábban az öt gép esetében. A felszabadult kapacitással a gyártó cég az aktuális piaci lehetőségekre képes rugalmasan reagálni – ezáltal hidalták át például a modernizálás miatt a termelésből ideiglenesen kivont hatodik gép kisesését.

Az 1 000. CMS-gép lézeres 3D grafikájával díszített és ideiglenesen elveszett üvegkocka végül előkerült, és néhány vidám megjegyzés kíséretében eljutott a CHIRON ügyfeléhez.

www.cms-retrofit.de

Magyarországi képviselet:

Rolatast Bt.
2030 Érd, Balatoni út 46.
T: +36-23/378-544

F: +36-23/378-152
www.rolatast.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek