Szűkös a hely? Automatizáljon!

A Schneto AG esztergálási specialistái moduláris függőleges esztergagépet használnak

2016. június 08., szerda, 19:28

Címkék: automatizálás EMAG eszterga forgácsolás ipari robot ROBAX robot robotika Schneto AG VL 2

A Basel közeli idillikus Bennwilben található Schneto AG a max. 65 mm átmérőjű esztergált alkatrészek megmunkálásának szakértője. A cég, amely gyártott munkadarabjainak tökéletes minőségével szerzett nevet magának, sokféle alkatrészt gyárt. A bútoripari alkatrészek ugyanúgy a cég széles körű portfóliójához tartoznak, mint a hidraulikus és pneumatikus, az elektrotechnikai, az autóipari és az épülettechnológiai alkatrészek.

 

A céget 1947-ben alapították, és már a Baumann család második generációja vezeti. A cég tartós piaci sikerének mindenekelőtt a kiválóan képzett munkatársak és a modern géppark a titka. A különböző több orsós gépek és a nagytermelékenységű vízszintes esztergagépek mellett olyan további, igényes megmunkálások végezhetők el, mint a keményesztergálás, a finomesztergálás, a hónolás és a köszörülés. Legutóbb az EMAG VL 2 típusú függőleges esztergagép alkalmazása hozott újabb jelentős termelékenységnövekedést.

 

 

A VL 2 munkatere

 

Nagysorozatú gyártás a kifinomult automatizációnak köszönhetően

 

A VL 2 az EMAG olyan moduláris gépei közé tartozik, amelyek nagyon kompakt felépítésükkel tűnnek ki. „Számunkra döntő kritérium volt a helyigény” – hangsúlyozza Michael Baumann, a Schneto AG ügyvezetője. „A VL 2 kompakt kialakításának köszönhetően ideálisan illeszkedik gyártásunkba, annak ellenére, hogy a palettaberakás teljes automatizálását kértük a VL 2 géphez.” Az EMAG többi moduláris gépéhez hasonlóan a VL 2 is beépített pick-up automatizációval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a főorsó önműködően be- és kitölt a beépített munkadarab tároló segítségével. Ez kettő jelentős előnyhöz vezet: Egyrészt a mellékidők minimálisra csökkennek, mert a betöltő pozíció közvetlenül a munkatér mellett van. Másrészt tetszőleges automatizálási megoldások építhetők be a gép nyersanyagellátásához.

 

A Schneto a HandlingTech, az EMAG sokéves partnerének ROBAX robotrendszere mellett döntött. A ROBAX rendszerrel lehetővé válik a paletták használata, ami által a VL 2 nagymértékben kihasználható. „A VL 2 nagy mértékű rendelkezésre állását a beépített automatizált rendszernek köszönhetően teljes mértékben kihasználhatjuk. Főleg a közepes és nagy sorozatnagyságok esetében tehetünk szert jelentős előnyre a termelékenységet illetően. Ezt alátámasztja a gépen gyártott munkadarabok kiváló  minősége is, melyet nem utolsó sorban az EMAG által nyújtott jó szolgáltatások tesznek lehetővé” – magyarázza Baumann úr.

 

 

A VL 2 kompakt, függőleges felépítését tökéletesen kiegészíti a HandlingTech szintén kompakt automatizálási rendszere, és lehetővé teszi a kis helyen történő gyártást

 

Maximális megmunkálási minőség

 

A Schneto által gyártott munkadarabok minőségét az üzemben lévő saját mérőállomás garantálja. Az itt felállított magas mércének minden gond nélkül eleget tesz a VL 2. A MINERALIT® polimerbetonból készült gépágy magas fokú stabilitást és kiváló rezgéscsillapítást biztosít. Ennek következtében nő a megmunkálási minőség. A megmunkáláshoz egy 12 szerszámhelyes revolverfej áll rendelkezésre, amely nagyon rövid fordítási idejével tűnik ki. A fúrási vagy marási műveletekhez meghajtott szerszámok is használhatóak. „Mi a Schnetonál egy Y tengellyel felszerelt VL 2 gép mellett döntöttünk, mert ez még tovább fokozza a gép rugalmasságát” – teszi hozzá Michael Baumann.

„A munkatér és a revolverfej kiváló hozzáférhetőségének köszönhetően  munkatársaink rövid idő alatt átszerelhetik a gépet, ami természetesen jelentősen csökkenti a költségeket. Ugyancsak jól hozzáférhető minden szervizegység, ami jelentősen megkönnyíti a karbantartási feladatok elvégzését.  Mindent egybe vetve nagyon elégedettek vagyunk a gép minőségével és az EMAG által nyújtott szolgáltatásokkal. Az összes érdeklődésünket / ajánlatkérésünket gyorsan feldolgozták, és a szervizszakemberek nagyon jó munkát végeznek” – fejti ki Baumann úr.

 

 

A HandlingTech ROBAX robotrendszerének betöltése gyorsan és egyszerűen elvégezhető a standard paletták segítségével

Befektetés a jövőbe

„A VL 2 egy fontos befektetés volt számunkra a cég jövőjét illetően” – mondja Baumann úr. „A VL 2 géppel max. 100 mm átmérőjű és max. 150 mm hosszú  munkadarabok munkálhatóak meg, ez pontosan illeszkedik az alkatrész-spektrumunkba és lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasan reagáljunk vevőink követelményeire.

 

Az automatizáció és a palettarendszer segítségével akár nagy mennyiségű munkadarabokat is hatékonyan, gyorsan és tökéletes minőségben gyárthatunk, mégpedig úgy, hogy a vevő azokat közvetlenül tovább feldolgozhatja. Ez nem csak számunkra, de vevőink számára is jelentős előnyöket jelent a termelékenység szempontjából.”

 

 

A standard paletták használata biztosítja a gép állandó kihasználtságát

 

Alacsony darabköltség, stabil folyamatok, a munkadarabok magas fokú minősége és optimális ár-érték arány – ennek fényében nem csoda, hogy a Schneto AG esztergálási specialistái az EMAG VL 2 gépe mellett döntöttek.

 

www.emag.com


A VL gyártmánysorozat megoldás bármilyen munkadarab-méret esetében

Stabil gépfelépítés, dinamikus tengelyek és egyszerű kezelhetőség – ezekkel a tulajdonságokkal tűnik ki az összes függőleges VL esztergagép. A VL 2 mellett nagyobb munkadarabok esetében a VL 4 (max. munkadarab átmérő: 200 mm), a VL 6 (max. munkadarab átmérő: 300 mm), és a VL 8 (max. munkadarab átmérő: 400 mm) típusú gépek is rendelkezésre állnak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek