Egyedi gépek tervezése és gyártása a Thonauer Kft-nél

Komplex feladatok testre szabott megoldása

2015. november 06., péntek, 06:00

Címkék: CAD-modell célgépek kábeltechnológia krimpelés préstechnika tervezés Thonauer

A Thonauer Kft. tevékenységének fókuszpontjában megalakulása óta az ügyfélre szabott megoldások szállítása áll, amelyet piacvezető gyártók termékeivel és az ezekhez adott helyi vevőszolgálattal igyekezett megoldani. A termék portfólió kialakítását mindig az a kérdés határozta meg, hogy mely területeken tudunk a legnagyobb hozzáadott értéket nyújtani ügyfeleink számára, ezáltal hozzájárulva eredményesebb működésükhöz.

A cég 25 éves fennállása során kialakult termékportfólió ma már nem elegendő a fent megfogalmazott cél eléréséhez, a gyártás során felmerülő feladatok sok esetben nem oldhatók meg standard berendezésekkel. Egyedi szerszámozás kialakítására, több standard gép egyetlen gépsorba történő integrálására, kiegészítő automatizálására lehet szükség, vagy adott esetben egy teljesen új tervezésű berendezés jelenti a gyártási feladat megoldását. A Thonauer Kft. e feladatok megvalósítása érdekében bővítette ki tevékenységi körét az egyedi berendezés tervezési- és gyártási üzletággal.

Az egyedi igények magas szintű kielégítését mérnökeink többéves tapasztalata és a feldolgozás technológia alapos ismerete garantálja. A kábelfeldolgozás, a krimptechnika, a hegesztés és forrasztás technika, a préstechnika, valamint az adagolás technika területén az évek során szerzett ismereteink kiváló alapot jelentenek, hogy e szakterületeken a standard berendezések mellett egyedi megoldásokkal is képesek legyünk megfelelni a piaci követelményeknek.

Az alkalmazott technológia ismerete mellett széleskörű szaktudással rendelkezünk a körasztalos automaták, kézi megmunkáló állomások, szerelősorok, konvejor rendszerek kialakításában, valamint a robottechnika területén is.

Egyedi berendezések kidolgozásakor szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, amelynek során közösen alakítjuk ki a komplex feladatok optimális és testre szabott megoldását. A tervezést korszerű 3D CAD szoftverrel végezzük, a beépülő alkatrészeket, részegységeket kiterjedt beszállítói hálózatunkon keresztül a legjobb ár/teljesítmény arány figyelembe vételével szerezzük be, a berendezések összeszerelését pedig a Thonauer műhelyében végezzük saját szakembereinkkel.

Versenyképességünkhöz nagymértékben hozzájárul, hogy a nyugat-európai célgép gyártókhoz képest alacsonyabb mérnök óradíjak mellett jobb ár-érték arányt tudunk nyújtani. Fontos érv megrendelőink számára az is, hogy az általunk tervezett és gyártott célgépekhez helyszíni szakszervizt biztosítunk a standard berendezések esetében már megszokott módon, rövid kiszállási határidővel, így az esetlegesen felmerülő meghibásodásokat, a lehető legrövidebb időn belül orvosolni tudjuk.

A Thonauernél 2014-ben bevezetett ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszer természetesen kiterjed az egyedi géptervezési és kivitelezési tevékenységünkre is. Berendezéseink biztonságát és CE megfelelőségét előírt módon dokumentáljuk, szükség esetén meghatalmazott tanúsítási szervezetet kérünk fel a követelmények ellenőrzésére.

Bízunk benne, hogy saját tervezésű egyedi berendezéseinkkel hasonló sikereket érünk el, mint a standard üzletágban, meglévő és új ügyfeleink megelégedését szolgálva.

  • kábelfeldolgozás
  • préselési eljárások
  • hegesztő berendezések
  • forrasztó berendezések
  • optikai képfeldolgozó rendszerek
  • robottechnikai alkalmazások
  • mérő-tesztelő-ellenőrző berendezések

Kokavecz László

műszaki vezető

www.thonauer.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek