Világraszóló verseny

A Schneider Electric nemzetközi esettanulmányi versenye új koncepcióval folytatódik

2013. december 29., vasárnap, 20:58

Címkék: 2014 energia Go Green in the City Schneider Electric város verseny

A Schneider Electric negyedik alkalommal hirdette meg az innovatív városienergia-megoldásokra összpontosító Go Green in the City esettanulmányi versenyt. A vállalat nemzetközi elismertségének növekedését jellemzi a világ különböző tájairól – különösen a feltörekvő gazdaságokból – érkező diákok fokozódó érdeklődése az energiával kapcsolatos kérdések iránt.

A verseny iránti érdeklődést jelzi továbbá, hogy a jövő mérnökei mindinkább tisztában vannak azzal, hogy az elektromos áram iránti keresletnövekedést össze kell hangolni a társadalmi fejlődés és a környezetvédelem szempontrendszerével. A Schneider Electric fontosnak tartja ezeket a visszajelzéseket, ezért a verseny egy új és kibővített változatának meghirdetése mellett döntött. Így a környezetbarát energia megoldások meghatározó diákversenyekén 2014-ben több mint egy tucat új, összesen immár 31 ország vesz majd részt.

Február közepéig lehet jelentkezni

Az üzleti és mérnöki tanulmányokat folytató, legalább másodéves mester- vagy MBA képzésben részt vevő hallgatók 2014. február 15-ig csatlakozhatnak a versenyhez kétfős csapatokban, amelyek legalább egyik tagjának nőnek kell lennie. Eddig több mint 1744 előzetes regisztráció érkezett a világ 81 különböző országát képviselő pályázótól. A tanulóknak a jelentkezést követően egy online kérdőív alapján kapott kreatív feladatot kell megoldaniuk, amely kapcsán a továbbiakban a Schneider Electric szakértőivel tanácskozhatnak. Ezen felül egyedülálló bepillantást nyerhetnek a világ egyik vezető, energiamenedzsmenttel foglalkozó vállalatának működésébe.

Tudásért a világ körül

A vállalat 2014. február 28-án jelenti majd be a legeredményesebb 100 csapatot, akiknek egy hónapjuk lesz arra, hogy a mentorok segítségével elkészítsenek egy összefoglalót és egy videós üzleti bemutatót az ötletükről. A legjobb 12 csapat részt vehet a 2014 júniusában megrendezendő párizsi döntőn, a győztes pedig első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, amelynek során a tanulók létesítmény-látogatásokon vesznek részt, sőt állásajánlatot is kapnak a vállalattól.

A Go Green in the City versenyről

A Go Green in the City verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít, és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat. A résztvevők feladata, hogy innovatív, piacképes energiamenedzsment-megoldásokat alakítsanak ki olyan, a városok életében kulcsfontosságú területeken, mint a háztartások, a felsőoktatási intézmények, a kiskereskedelmi egységek, a vízgazdálkodás és a kórházak. A legjobb javaslatok figyelembe veszik a növekvő energiaigényt, a társadalmi fejlődést és a környezetvédelemmel kapcsolatos megfontolásokat.

 

www.gogreeninthecity.com
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek