Újraindulnak a brnói vásárok

2021. augusztus 24., kedd, 18:59

Címkék: automatizálás BD-Expo Brno gépipar hadiipar járvány kiállítás MSV vírus

A Csehországban és Európában megnövekedett átoltottság jó alapot ad a Brnói Kiállítási Központban zajló kiállítások és kongresszusok újraindítására. „A vásárok az üzleti élet részét képezik – jelentette ki Jiří Kuliš, a Brno Trade Fairs Co. vezérigazgatója az újrakezdés kapcsán. – Ha vissza szeretnénk visszatérni az üzletmenetbe, egy ideig meg kell tanulnunk együtt élni bizonyos intézkedésekkel.”

A védettség, vagy a negatív teszt alapvető feltétel

„Az olyan eseményeket, mint kereskedelmi vásárok, kongresszusok és céges rendezvények, előre meg kell tervezni – magyarázta Kuliš úr. – A projekttervezés biztonságot feltételez, amit a népesség növekvő immunitása ad meg. Csehországban mától a védőoltás révén az immunitás elérte a 60%-ot! Ez teljesen más helyzetbe hoz minket, mint amiben egy évvel ezelőtt voltunk, ezért nem tartunk további lezárásoktól vagy az események elhalasztásától.”

Az alapszabály az, hogy minden résztvevőnek igazolnia kell az oltottságot, a Covid-betegségből való felépülést, vagy a negatív tesztet. Az intézkedés megfelel a jelenlegi európai trendeknek. A kiállítások kiállítóinak a belépéskor kell bizonyítaniuk a mentességet. Ugyanez vonatkozik az üzemeltető személyzetre is.

A BVV Trade Fairs Brno Co. alkalmazotti körében magas, több mint 80%-os az oltottsági arány, a nem oltottakat pedig rendszeresen tesztelik. A legnagyobb szervezési akadályt eddig a kiállítótermek létszámi korlátozása jelentette. Az új előírással z a kritérium megszűnt, ami jelentősen javította a szervezési lehetőségeket.

Néhány előírás és korlátozás azonban befolyásolhatja a kiállítók és a látogatók számát. „Vannak kiállítók, akik mindenféle korlátozás nélkül szeretnék megtartani a vásárt, és vannak kiállítók, akik a koronavírussal kapcsolatos félelmek miatt haboznak a részvételüket illetően és így korlátozzák munkatársaik részvételét is – tette hozzá Kuliš úr. – Az immunitás igazolásának 3 alapelve viszonylag biztonságos vásári környezethez vezet. Ez ésszerű kompromisszum e két ellentétes nézet között. Semmi esetre sem szeretnénk olyan korlátozásokat bevezetni, amelyek sértik a szakkiállítás alapvető lényegét, nevezetesen azt, hogy az emberek szemtől szemben, kézfogással üdvözölhessék egymást.”

További biztonsági intézkedéseket is hoztak, mint például a szociális távolságtartás. A kiállítótermek és pihenőhelyek folyosóit néhány méterrel megnövelik és fertőtlenítő állványból is sokat helyeznek ki. A konferenciatermeket fertőtlenítik az esemény előtt és után. A kiállítók és a látogatók a sorok elkerülése érdekében online vásárolhatnak szolgáltatásokat és jegyeket.

Újrakezdés ősszel

Egy nemrégiben a látogatók és kiállítók körében végzett felmérés megerősítette, hogy a vásáron résztvevők 80%-a úgy látja, hogy az élő bemutatók és személyes találkozások olyan fontosak az üzleti élet számára, hogy azokat az online formátumok sem tudják pótolni. „Ha a vállalatok nem akarnak részt venni az idei rendezvényen, akkor nem a vásárok elutasításáról, hanem a járványról szól – vélte Kuliš úr. – A hatóságokkal folytatott egyeztetések után jelenleg nem látunk okot az aggodalmakra.”

A STYL és a KABO divatipari kiállítások augusztus 21-én nyitották meg az új vásári szezont. Szeptember elején kerül megrendezésre az ANIMALTECH a Nemzeti Állattenyésztési Kiállítással, amit a World Dog Show követ. Az IDET, PYROS és ISET professzionális hadiipari és biztonságtechnikai kiállítások október elején kerülnek megrendezésre, komoly kiállítói érdeklődés mellett. Javában folynak a november elejére halasztott MSV ipari vásár előkészületei. A GAUDEAMUS felsőoktatási vendégkiállítás és a Caravanning Brno lakókocsishow előkészületei is a megszokott mederben folynak.

„Kereskedelmi kiállításokat az adott körülmények között lehet rendezni, de a határokon átnyúló utazást még nem sikerült teljesen megoldani. Az oltások országok közötti elismerése nehézkes, korlátozott a járatok összeköttetése, és néhány tengerentúli országban a járványhelyzet is nehéz – említette meg a BVV vezérigazgatója. – Az európai résztvevők számára nagy segítséget jelent az EU Green Pass. A nem uniós országok részvétele már nem ilyen egyszerű, de készek vagyunk őket bármilyen eszközzel segíteni.” A földrajzilag távol lévő potenciális kiállítók számára, akik nehezen tudnának Európába utazni, a Brnói Kiállítási Központ egy online kapcsolattal rendelkező hibrid kiállítási standra is lehetőséget kínál.

Magyarországi képviselet:

BD-Expo Kft.

Seregi Katalin

Tel.: 346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek