Újra csillognak a fémek

GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST szakkiállítások Düsseldorfban 2019. június 25–29. között

2017. szeptember 29., péntek, 06:00

Címkék: acélipar BD-Expo düsseldorf fémipar GIFA 2018 hengermű messe düsseldorf METEC 2018 NEWCAST 2018 öntészet THERMPROCESS 2018

Két év múlva ismét Düsseldorfban várja a látogatókat a GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST vásárnégyes. 2019. június 25–29. között a Düsseldorfi Vásárközpont pavilonjaiban minden a kohászat, a hőkezelési technológia és az öntészet forradalmi technológiai újításai körül forog majd.

A GIFA, a METEC, a THERMPROCESS és a NEWCAST különálló vásároknak számítanak, saját piacokkal. Mindazonáltal együttesen adnak teljes összképet a „fémek csillogó világáról”. A GIFA szakvásáron bemutatott termékválaszték az öntödei gépekre és berendezésekre, présöntőgépekre és olvasztási műveletekre terjed ki. A 2019-ben immár tizedik alkalommal jelentkező METEC legfontosabb célközönsége a nyersvas-, acél- és színesfémgyártás, az acélöntés valamint a hengerművi berendezések iránt érdeklődő szakemberek. A THERMPROCESS kiállításon az ipari kemencékre, az ipari hőkezelő berendezésekre és a hőkezelési eljárásokra helyeződik a hangsúly, míg az immár ötödik alkalommal megrendezendő NEWCAST az öntvények bemutatására koncentrál.

Rendkívül gazdag kísérőprogram a know-how transzfer érdekében

A vásárnégyest kongresszusokat is tartalmazó kiegészítő keretprogram is gazdagítja, amelyet az egész iparág igényeit figyelembe véve állítottak össze, és ideális módon ötvözi az elméletet a gyakorlattal. A World Foundrymen Organization (WFO – Öntészeti Szakemberek Világszövetsége) ismét a GIFA keretein belül tartja meg a folyamattechnológiai ipar nemzetközi konferenciájának számító WFO Technikai Fórumot. Egy másik biztos pont pedig a Német Öntészeti Szövetség (BDG) által szervezett GIFA konferencia.

A METEC 2019 egyik legfontosabb eseménye a VDEh Steel Institute és a Messe Düsseldorf által közösen szervezett Európai Acéltechnológiai és Alkalmazás Napok (ESTAD) lesz. Az ötnapos ESTAD már június 24-én, vagyis a METEC kapunyitása előtt megkezdődik. A rendezvény nemcsak az ipar 4.0 központi kérdéskörét veszi górcső alá, hanem mindenekelőtt az acél- és vasgyártás, a felületkezelés, az adalékanyag-gyártás, valamint az energia- és környezetvédelmi témák legújabb technológiáiba is betekintést enged. A METEC egy másik fontos eseménye a Német Bányászati, Kohászati Nyersanyag- és Környezettechnológiai Egyesület (GDMB) által tető alá hozott Európai Kohászati Konferencia lesz, amelyet 2019. június 23–26. között immár 10. alkalommal rendeznek majd meg. Az európai kohászati és öntészeti technológia iránt különösen Ázsiában mutatkozik erős kereslet.

Az elmélet és a gyakorlat kéz a kézben járnak a THERMPROCESS két rendezvényén is: a VDMA, a Német Gépgyártók Szövetsége Ipari Kemencegyártók Kutatóközössége által szervezett FOGI különbemutatón és a VDMA Metallurgy által létrehozott THERMPROCESS Szimpóziumon.

A 2019-ben immár ötödik alkalommal megrendezett NEWCAST a világ minden tájáról érkező szakemberek számára két fontos platformot biztosít a know-how transzferhez és a hálózatépítéshez: a Német Öntödei Szövetség (VDG) által szervezett NEWSCAST FÓRUM-ot és a NEWCAST díjat. A díjat a NEWCAST 2003-as indulása óta az öntészet terén kiemelkedő eredményeket elért iparági szereplőnek ítélik oda.

A két évvel ezelőtt megrendezett vásárnégyes rendkívül jó eredménnyel zárult: 120 országból 78 000 látogató érkezett Düsseldorfba 2015. június 16–20. között, hogy megismerje a 2 214 kiállító cég által felvonultatott újdonságokat. A pavilonokban kitűnő hangulat uralkodott: a kiállított gépek és berendezések számos üzlet megkötését segítették elő. A látogatók 56, míg a kiállítók 51 százaléka érkezett Németországon kívülről, így a széles körű nemzetközi részvétel miatt elmondható, hogy mind a négy szakvásár az adott iparág vezető seregszemléje.

www.gifa.de

www.metec.de

www.thermprocess.de

www.newcast.de

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.

Máté Szilvia

Tel.: 1/346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek