Újítások felhasználói kérésre

SolidWorks 2016 újdonságok az EuroSolid Kft. nyílt napján

2015. október 24., szombat, 08:05

Címkék: 3D CAD 3D modellezés EuroSolid ősbemutató premier solidworks 2016

Ősszel jelent meg a SOLIDWORKS legújabb, 2016-os verziója, melynek hazai bemutatójára október 8-án került sor. A program fejlesztéseit idén is a felhasználók kéréseinek megfelelően alakították ki, hogy a szoftver valóban a terméktervezők és mérnökök mindennapi munkáját könnyítse meg.

A megszokott magas érdeklődés (több mint 200 regisztrált vendég) mellett zajlott le a SolidWorks 2016 magyarországi ősbemutatója. Mind az új, mind a bővített funkciók gyorsan a mindennapi tervezés szerves részeivé válhatnak, hiszen pontosan azokat az igényeket elégítik ki, amelyeket a Solidworks-szel dolgozó mérnökök igényeltek: egyszerűsítik és ezáltal fel is gyorsítják a modellezési rajzolási és dokumentációs folyamatokat.

A közel hét órás rendezvényen a SOLIDWORKS 2016 számos újdonságának általános bemutatójával kezdődött, majd az adatkezelés, szimuláció, dokumentációkészítés és az elektromos rendszerek tervezésének Exalead Onepart, PDM, Composer, Electrical, Simulation szoftverekkel elérhető hatékonyság-növelésével ismerkedhettünk meg. Ezt követően a SolidWorks CAM moduljainak bemutatóját kísérhettük figyelemmel.

Az ebédszünetet követően a rendezvény vendégelőadója, a FreeDee Printing Solutions ismertette az egyetemek, tudásközpontok és nagyvállalatok számára kialakított 3D nyomtató innovációs laborok és az additív gyártás előnyeit. A fő témakörre visszakanyarodva a műszaki leírást készítő és ezzel párhuzamosan azt ellenőrző SOLIDWORKS Inspection szoftverbe nyertünk bepillantást. A SOLIDWORKS Inspection nagymértékben egyszerűsíti és automatizálja a műszaki rajz valamint a minőségellenőrzési jelentés elkészítését. A szoftver segít a tervezőknek, a gyártás előkészítőknek, a gyártmány ellenőröknek, hogy az alkatrészek mely méretei fontosak, melyeket kell ellenőrizni, a mérésellenőrzés után pedig mik az eltérések és azokat jegyzőkönyvben dokumentálja. A SOLIDWORKS Inspection 2016-os verziójának legérdekesebb újdonsága az OCR (optikai szövegfelismerő) szerkesztő, amelynek segítségével a program egyéni betűtípusok felismerésére is képessé vált. Ez nagy segítséget jelent akkor, ha TIF vagy PDF kiterjesztésű műhelyrajzokkal dolgozunk. Az így készített szótár elmenthető és bármikor újrafelhasználható.

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek