Új kiállítás debütál Stuttgartban

Az öntvények és a kovácstermékek iránti kereslet magasabb, mint valaha

2018. május 28., hétfő, 06:00

Címkék: CastForge kiállítás kovácsolás messe stuttgart öntészet öntöde öntödeipar öntőszerszám öntvény Stuttgart

A Messe Stuttgart a CastForge szakkiállítással az ipari vásárok szegmensében bővíti a termékportfólióját. Az öntvények és kovácstermékek megmunkálásával foglalkozó vásár június 5–7. között mutatkozik be Stuttgartban.

Az új szakkiállítás koncepciója a kiállítói és látogatói oldalon is az iparvállalatok igényeihez igazodik. A CastForge kiállítással a Messe Stuttgart első ízben kínál a gyártóknak egy saját platformot, ahol azok Európa egyik legerősebb gazdasági régiójában mutathatják be széles közönség előtt átfogó megoldási kínálatukat és sokoldalú termékeiket (az acél, a szürke és a gömbgrafitos vasöntvény, illetve a kovácsolt alkatrészek terén), valamint azok megmunkálását.

Az iparági szövetségek és szakértők is megerősítették, hogy az öntvények és a kovácstermékek iránti kereslet magasabb, mint valaha, és várhatóan az marad a jövőben is. Ez egyrészt a hagyományos felhasználói iparágak (például az autóipar, a gép- és a berendezésgyártás) magas megrendelésszámának következménye, másrészt pedig olyan új piacok egyre növekvő keresletének köszönhető, mint a megújuló energia szektora, illetve a digitális átállás az ipari gyártásban, amely szintén elképzelhetetlen lenne modern öntvény és kovácsolt alkatrészek nélkül. Itt komoly igény mutatkozik a rugalmas, az egyéni vásárlói igényekre gyorsan reagálni tudó, és akár kisszériás gyártásra is alkalmas öntödékre és kovácsüzemekre.

„A CastForge koncepciója egy fehér foltot tölt be a kiállítási térképen, és a kiállítók pozitív visszajelzései megerősítettek bennünket a döntésünk helyességében. Ezentúl Stuttgartban találkozik az öntvény és kovácsolt alkatrészekkel, illetve azok megmunkálásával foglalkozó ágazat” – ismertette Ulrich Kromer, a Messe Stuttgart elnöke az új rendezvény koncepcióját. Az új szakkiállítás a brit UKIP által rendezett autókiállításokkal, a Deutsche Messe AG által szervezett Surface Technology vásárral és a Messe Stuttgart LASYS szakkiállításával egy időben kerül majd megrendezésre.

Folyamatosan növekszik mind a termékkomplexitás, mind az öntvények és kovácstermékek iránti igény. „Fontos, hogy az ügyfelek kiváló minőségű, beszerelésre kész megoldást kapjanak” – hangsúlyozta Kromer. A CastForge a teljes értékteremtési láncot bemutatja az előgyártmányoktól kezdve a feldolgozáson át egészen a késztermékekig. „Itt hozzuk össze először a Németországot, Ausztriát és Svájcot egyesítő régió keresletét és kínálatát” – tette hozzá a Messe Stuttgart elnöke.

Az ágazat az új szakkiállítás jelentőségét emeli ki

„Az új kezdeményezésű CastForge vásáron való részvétellel látjuk annak lehetőségét, hogy a Messe Stuttgart jelmondata, „A piac kellős közepén” jegyében új célcsoportokat nyerhessünk meg legfontosabb piacainkon. Dél-Németország Európa egyik legfontosabb ipari központja, innovációs képességével mindenképpen kiemelkedő, ezért érdeklődésünk homlokterében áll” – jelentette ki a részvétel mellett határozó Stefan Michel, az Ed. Fitscher GmbH & Co. KG elnöke.

Sebastian Knust, a Schmiedewerk Stoss GmbH telepvezetője számára döntő előny mutatkozik más vásárokhoz viszonyítva: „Mindeddig hiányzott nekünk egy, a szakterületre összpontosító vásár a kovácsolt alkatrészek és a gyűrűhengerelés területére szakosodott látogatókkal. A CastForge lehetőséget kínál számunkra a meglévő ügyfelekkel való kapcsolat ápolására és a speciális szegmens iránt érdeklődő új ügyfelek megnyerésére is.”

A gyártási lehetőségek bemutatását és a lehetséges ügyfelekkel folytatható párbeszédet emeli ki Mag. René Kreuzbichler, a Maschinenfabrik Liezen und Gießerei GmbH forgalmazási vezetője a vásáron való részvétel okaként: „A stuttgarti CastForge válaszokat kínál az ágazat központi kérdéseire, és ideális platform teljesítőképességünk és termékminőségünk reklámozására.”

Furio Scolaro, az F3TEC Group értékesítési és marketingigazgatója a szakvásár egyedülálló tematikáját emelte ki: „Más vásárokkal összehasonlítva a CastForge erősebb hangsúlyt fektet a mi fő kompetenciáinkra. Stuttgartban egyrészt a termékeinket szeretnénk bemutatni a fontos iparági döntéshozóknak. Másrészt a legjobb gyakorlatokról és a legújabb fejlesztésekről szóló szakmai beszélgetések és a várható tudástranszfer is komoly súllyal esik a latba. Mindez kiváló lehetőséget jelent új üzleti kapcsolatok megalapozásához.”

Daniele Bosisio, a Feat Group SPA értékesítési igazgatója a következőt emeli ki: „Az exportorientált Feat Group süllyesztékes kovácsolással foglalkozó vállalat, így számunkra Németország egyike a legfontosabb piacoknak. Az egyedülálló és speciális CastForge vásárral lehetőségünk nyílik termékeinket és szolgáltatásaink kínálatát bemutatni. Kiváló infrastruktúrájának és gazdasági erejének köszönhetően pedig Stuttgart az optimális telephely.”

Ingyenes belépőjegyért, kiállítói vagy látogatói információkért, kérjük, forduljon a magyarországi vásárképviselethez:

Interpress Kiállítások Kft.

Seifert Ibolya

E-mail: seifert@interpress.hu

Telefon: +36 1 302 7525

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek