Új időszámítás kezdődött Brnóban

A gépgyártás hagyományos találkozóhelye új impulzusokkal vár

2016. február 05., péntek, 09:17

Címkék: BD-Expo Brno Csehország gépipar ipar 4.0 kiállítás MSV 2016

Közép-Európa vezető ipari termékeket és technológiákat bemutató gépipari szakvására az idén is várja az érdeklődő szakembereket. Az évek óta csúcsformában lévő cseh gazdaság idén is rekordszámokat ígér a brnói kiállításoknak, miközben a Brnói Vásárvállalat új többségi tulajdonosa a vásárok további fejlődését garantálja.

A kapuit immár 58. alkalommal nyitó nemzetközi gépipari vásárt több különleges projektet bemutató szakmai rendezvény fogja kísérni a gépgyártás és szerszámkészítés, hegesztés, műanyagipar, öntészet és felületkezelési technológiák terén. Az idei év kiemelt témaköre az IPAR 4.0, tehát az automatizált és integrált ipari megoldások, hiszen ezek lesznek az ipari termelés következő lépcsőfokai. Az MSV központi témája most is az automatizálás: az automatizálás-, mérés- és a szabályozás-technológia körüli szakmai területek. Ezzel egyidejűleg a külföldi kiállítók is fókuszba kerülnek. Az idei MSV partnerországa Kína lesz.

A kiállító vállalatok jelentkezésüket 2016. március 31-ig adhatják be kedvezményes áron.

A brnói vásárváros

Az MSV, IMT, Welding, Fond-ex, Plastex és Profintech szakvásárokat 2016. október 3-7. között rendezik. A szervezők idén is hasonló számú érdeklődőre számítanak, mint tavaly: 1 504 kiállító vállalat – közöttük 696, tehát a kiállítók 46,3%-a - érkezett Csehországon kívülről. A 2015-ös MSV-re 54 országból 75 239 látogató utazott a Brnói Vásárközpontba. A látogatók 9%-a jött Csehországon kívülről.

Örömteli hír, hogy a cseh gazdaság jó teljesítménye – 2015-ben 4,5%-os növekedési ütemmel Csehország felzárkózott az EU-s országok leggyorsabban növekedő gazdaságaihoz – megfordítani látszik azt a trendet is, hogy a magyar vállalkozások nem vesznek részt a régi legnagyobb ipari szakkiállításán 2015-ben az MSV szakvásáron már hét magyar vállalat (Borsodi Műhely Kft., ISD Dunaferr Zrt., Luc Kft., NCT Kft., ProCAM Kft., SIC Hungary Kft., Szeplast Zrt.) állított ki összesen 174 m2 területen és reméljük, idén még több hazai kis- és középvállalat fedezi fel magának a Budapesttől alig 300 km-re rendezett kiállításban rejtőző lehetőségeket.

Az MSV elismertsége nagyon megnövekedett a vállalatok szemében

Az Ipsos kiállítók és látogatók körében végzett mérései alapján a 2015-ös MSV azt mutatta, hogy a rendezvény megerősítette pozícióját az európai versenykörnyezetben. A szakvásár sok résztvevője egyéb vásárokon is megjelenik, ám a kiállítók mintegy 58%-a (míg 2014-ben 48%-a) és a látogatók 46%-a úgy nyilatkozott, hogy az MSV gépipari vásár jelenti a számukra az év legfontosabb szakmai rendezvényét.

A vásár fejlődését az is bizonyítja, hogy a kiállítók 79%-a, a látogatóknak pedig 82%-a tervezi megismételni részvételét a következő MSV szakvásáron. Döntésüket többek között az magyarázza, hogy a kiállítók 96%-a potenciális új partnerekkel vette fel a kapcsolatot a vásárban. Az új üzleti kapcsolatok kiépítése a kiállítók 82%-a szerint a vásár egyik legfontosabb hozadéka. Azért is térnek vissza sokan a vásárra, mert a szervezést magas színvonalúnak, a szakmai látogatók számát pedig kimagaslónak tartják. A látogatók 85%-a is pozitívan nyilatkozott az MSV-ről. A 2015-ös MSV-re a látogatók 16%-a, míg a kiállítók 10%-a érkezett első alkalommal.

A 2014-es MSV-n az IPAR 4.0 témája nagyon népszerűnek bizonyult. A látogatók 67%-a megfordult az e témakörnek szentelt kiállítási területen. A kérdőívekre választ adók közül a legtöbben úgy gondolják, hogy az IPAR 4.0 úttörő stratégiája a jövőben komoly versenyelőnyt fog jelenteni.

Tomáš Macků, az Ipsos kutató- és információs iroda vezetője 2008 óta végez kutatást az MSV látogatói és kiállítói körében. Véleménye szerint “Saját vállalataik jövőjével és az MSV további fejlődésével kapcsolatban nagyon pozitívan nyilatkoznak mind a kiállítók, mind a látogatók. A látogatók 72%-a és a kiállítók 93%-a vállalatuk növekedésével számol az elkövetkező két esztendőben, ez pedig az MSV fontosságának egyik alapvető bizonyítéka.”

Az 58. nemzetközi gépipari szakvásárt 2016. október 3-7. között rendezik párhuzamosan az IMT, Welding, FOND-EX, Plastex, Profintech vásárokkal.

További információ: http://www.bvv.cz/msv

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.

Tel.:1/346-0273,
E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu/msv


Tulajdonosváltás a Brnói Vásárvállalatban

Az elmúlt év végén írták alá a szerződést a Brnói Vásárvállalat 61%-os tulajdonrészének megvásárlásáról, miszerint Brno városa 2015 végétől 95%-ban a Brnói Vásárvállalat többségi tulajdonosa lett.  

„Nagy örömmel tölt el, hogy Brno városa többségi tulajdonosa lett annak a vállalatnak, amelynek alapján - a jó tevékenységének és jó hírének köszönhetően - városunkat méltán nevezik vásárvárosnak“- hangsúlyozta Petr Vokřál, Brno városának polgármestere.

Jiří Kuliš, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója a tranzakciót a következő szavakkal foglalta össze: „Ez történelmi pillanat. Örülök, hogy a Messe Düsseldorf Vásárvállalattól barátságban válunk el. A Messe Düsseldorf a legnagyobb üzleti partnerünk, és üzleti kapcsolatunk a jövőben is kiváló marad. Az az ésszerű, ha a Brnói Vásárvállalat Brno városának tulajdona lesz.“

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek