TWENTY2X - 2020 március: Új show a digitális technológia jegyében

2019. május 28., kedd, 14:34

Címkék: Deutsche Messe digitalizálás Hannover IT IT infrastruktúra IT menedzsment

2020 márciusára új show-val készül a Deutsche Messe. A hannoveri vásárközpontban megrendezésre kerülő kiállítás az IT technológiákra, valamint a KKV-k üzleti folyamatainak digitalizálásában betöltött szerepére fókuszál. Bemutatja majd - a szervezetük jövőbeni fenntarthatóságán dolgozó - IT vezetők és döntéshozók számára kulcsfontosságú alkalmazási területeket, lehetséges forgatókönyveket.

A 3 napos rendezvénynek - március 17-19. - a 7-es és 8-as csarnok, valamint a Kongresszusi Központ fog helyet adni. A kiállítást és a hozzá tartozó konferenciát magába foglaló eseményt a Deutsche Messe AG szervezi partnerségben BITMi-vel (Német IT Szektorban Működő KKV-k Országos Szövetsége), az eco-val (Internetes Iparágak Szövetsége), a VOICE-szal (Német IT Felhasználók Szövetsége) és a BVDS-sel (Németországi Startup-ok Szövetsége).

A TWENTY2X egy új platform az IT szektor kis- és középvállalkozásainak, és elsősorban Németország, Ausztria és Svájc vállalkozásait célozza meg. A látogatói célközönség pedig a KKV-k és Startup-ok vezérigazgatói, IT-döntéshozói, valamint informatikai szakértők és tanácsadók.

“Célunk, segíteni a kis- és középvállalkozásokat a digitalizációhoz vezető úton, hogy naprakészek lehessenek az innovációk terén, és egyben jól pozícionáltak versenyképes üzleti környezetben.” - nyilatkozta Dr. Andreas Gruchow, a Deutsche Messe igazgatósági tagja. “A TWENTY2X egy új B2B  esemény, amely megadja a KKV-knak azt, amivel felkészülhetnek az előttük álló évekre: konkrét megoldásokat, modern technológiákat és a a legjobb gyakorlatokat, melyek segítségével megalapozott döntéseket hozhatnak.”

Erős partnerek a fedélzeten: BITMi, eco és VOICE

A TWENTY2X konceptualizálásához és finomhangolásához a Deutsche Messe erős partnerekkel dolgozik együtt, melyek közül az egyik az IT szektor KKV-inek szövetsége (BITMi). A BITMi számára a TWENTY2X a legjobbkor kerül képbe lehetőséget adva a KKV-knek elérni célközönségüket vállalkozásuk fejlődésének jegyében. “Mint a KKV-méretű cégek legnagyobb szövetsége, örömmel fogadtuk az új show hírét, hiszen ez egy olyan értékesítési platform, ami csak és kizárólag a kis- és középvállalkozásokat célozza meg. Ezeknek a cégeknek a TWENTY2X az új lead-ek szerzésének hatékony eszköze lesz” -mondta Dr. Oliver Grün, a BITMi elnöke.

A TWENTY2X másik erős partnerét - az Internetes Iparág Szövetsége (eco) - képviselő Alexander Rabe álláspontja szerint az eco e.V. a webes és digitális tecnológiák piacfejlesztésének elkötelezettje. Az Internet elengedhetetlen feltétel a KKV-k üzleti tevékenységeinek korszerűsítéséhez. Biztosak vagyunk abban, hogy a digitális technológia jelentős szerepet játszik abban, hogy a kis- és középvállalkozások milyen hatékonysággal érik el potenciális nemzetközi piacukat. Ha törekszünk arra, hogy a német kkv-k lépést tudjanak tartani a gazdasággal, akkor elengedhetetlen bevezetni őket a digitális technológiák világába. Ezen okoból mi, mint Internetes Iparági Szövetség, teljes mértékben támogatjuk a kkv orientáltságú TWENTY2X show-t. Az esemény tökéletes színtere a szolgáltatói- és felhasználói cégek közötti networkingnek az új, közös munka szolgálatában.”

A TWENTY2X harmadik nagy partnere a Német IT Felhasználók Szövetsége (VOICE), úgy tekint az eseményre, mint új piactérre - kifejezetten kkv-k számára -, amely egyben tökéletes környezetet biztosít a résztvevőknek kapcsolatépítésre, információ- és tapasztalatcserére. “A tagok jelentősebb hányadát alkotó kkv-k találkozhatnak olyan vállalkozásokkal, melyek a korszerű technológiákat már sikeresen integrálták folyamataikba. Ezért meggyőződésünk, hogy a kiállítás mögött egy jó koncepció áll.” - fejtette ki Dr. Hans-Joachim Popp, a VOICE Operatív Bizottságának igazgatója.

A TWENTY2X: a kkv-k versenyképességéért

A német - állami tulajdonban lévő - KfW fejlesztési bank által, a közelmúltban végzett tanulmány szerint Németország kkv szektora elmaradott a digitalizáció terén, jelentős beruházásokat igényel a felzárkózás érdekében. 2015-től 2017-ig az ország 3,76 millió kkv-jának csupán 30%-a fektetett be új vagy továbbfejlesztett digitális technológiák bevezetésébe. A KfW szerint, komolyan fennáll annak a veszélye, hogy a kisebb cégek jelentősen lemaradnak az üzleti folyamatok modernizálása terén, ezzel rossz versenyhelyzetbe kényszerítve magukat.

A tanulmány keretében végzett felmérések szerint a kkv-k számára legfontosabb az ügyfelekkel és beszállítókkal használt kapcsolattartási csatornák digitalizációja (a válaszadók 56%-a szerint), az informatikai struktúrák korszerűsítése (38%), a munkafolyamatok átszervezése (25%), valamint a marketing és értékesítés újfajta megközelítései (25%). Ezekre a problémákra mind megoldást találnak a TWENTY2X-en.

A TWENTY2X a kulcsfontosságú technológiák új platformja

Az eseményen bemutatásra kerül minden olyan technológia, melyre a kkv-knak szükségük lehet digitális átalakulásukhoz. Tematikája kiterjed a kkv-k üzleti folyamataira és alkalmazásaira, az IT biztonsági megoldásokra, a szervezeti infrastruktúra működtetéséhez szükséges hardver- és szoftver komponensekre, valamint az új technológiákra is, mint például a virtuális valóságra.

A TWENTY2X 5 kiállítói kategóriát vonultat fel. Ezek közül az első a Business Management, amely az egyre komplexebb folyamatokra, egyre növekvő üzleti ütemre és az azonnali döntéshozatalra fókuszál. A kategória fő témái az adatkezelés, a big data, a mesterséges intelligencia, az üzleti szoftverek, mint például a CRM (ügyfélszolgálati menedzsment), az ECM (vállalati tartalomkezelés) és a ERP (vállalati erőforrás tervezés), valamint a felhő, vagy a szerver- és adattárolási technológiák.

A Security Solutions kategóriájában olyan megoldásokat mutatnak be, melyek segítenek a kkv-knak belső információik, ügyféladataik megvédésében, valamint a cyber támadások elleni védekezésben. Ide tartozó témák az IT infrastruktúra, veszélyes helyzetek kezelése, GDPR és blockchain.

A harmadik kategória a New Tech, a TWENTY2X workshopja. A látogatók itt megismerkedhetnek a legmodernebb technológiák és fejlesztések alkalmazásával. Megtudhatják például, hogyan használható az 5G a szállítmányozási szektorban, hogyan képes az AR/VR optimalizálni a termékfejlesztést és a karbantartási folyamatokat, és hogyan születnek a legújabb innovációk.

A negyedik kulcskategória a scale11 startup helyszín, amely a vállalkozást támogató ökoszisztémát modellezi. Kiváló platformot biztosít networkingre a startupok és kulcsfontosságú kkv-k, nagyobb vállalatok, befektetők, politikusok és médiaszervetek között. A scale11 a TWENTY2X egyedülálló platformja, mely elősegíti a teljesen eltérő szervezeti kultúrák közötti kapcsolatépítést.

A scale11 a Deutsche Messe és a németországi startupok szövetségének (BVDS) közös terméke, amely szilárd know-how-val és kiterjedt üzleti hálózattal rendelkezik.

A generációs különbségek, folyamat innovációk és egyre növekvő diverzitás okán a kkv-k számára komoly kihívást jelent alkalmazkodni a folyamatosan változó munkaerő piachoz. A TWENTY2X-re ellátogatók ezekre a problémákra is megoldást találnak a New Work kategória területén. A technológia-központú megoldások mellett a kategória tematikája kiterjed a szervezeti folyamatokra és a vállalati kultúra kérdéseire is.

A TWENTY2X speciális program elemekkel várja a közigazgatási-, future mobility és a pénzügyi szolgáltatások szektorából érkezőket.

A 2020 márciusában debütáló új kiállítás a fent említett témakörök kiállítási területeivel, egy átfogó konferencia programmal, workshopokkal és interaktív kapcsolatépítési lehetőségekkel várja az érdeklődőket.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek