Törölték a 2021-es drupa kiállítást

A Messe Düsseldorf minden szakmai rendezvényét törölte Húsvétig bezárólag

2020. december 07., hétfő, 17:19

Címkék: BD-Expo drupa düsseldorf kiállítás messe düsseldorf nyomdaipar

A kiállítókkal és a partnerekkel folytatott egyeztetést követően a szervezők a 2021. évi drupa szakkiállítás törlése mellett döntöttek. A világ vezető nyomdaipari szakkiállítása a tervek szerint legközelebb 2024. május 28. és június 7. között jelentkezik. A folyamatosság fenntartása érdekében a szervezők „virtual.drupa” néven egy négy napos digitális eseményt rendeznek, ami a drupa eredeti időintervallumában, 2021. április 20-23. között lesz megtekinthető.

„A világjárvány nagy bizonytalanságot okozott a kiállítók és a látogatók körében a drupa 2021-en való részvétel tekintetében – magyarázta Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf igazgatója. – Az utazási korlátozások és a dekonjunktúra a nyomdaiparra is nagy nyomást fejtenek ki. Partereink teljes mértékben támogatják a döntést, amit a jelenlegi körülmények és az iparági igények figyelembe vételével hoztunk meg.”

„Elsődleges célunk továbbra is az ipar támogatása, a kapcsoltok nemzeti és nemzetközi szinten történő erősítése és a potenciális üzleti partnerek összehozása – tette hozzá Sabine Geldermann, a Print Technologies projektigazgatója. – A 2021. április 20-23. közé tervezett online esemény egy újabb értékesítési csatornát biztosít kiállítóinknak és látogatóinknak.”

„A virtuális esemény tökéletes formátum a jelenlegi időkben – mondta Claus Bolza-Schünemann, a König und Bauer, valamint a drupa elnöke. –  „A drupán való részvétel a szokásos paraméterek mellett sok kiállító számára túl nagy kockázatot jelentett volna, tekintettel az export és forgalom csökkenő számaira. Az új digitális fórum jó lehetőséget kínál a kommunikáció fenntartására 2024-ig.”

Az októberben elindított drupa preview platform már sejtetni engedi, hogyan fog kinézni a „virtual.drupa”. Lehetőséget fog adni a vállalatoknak arra, hogy virtuálisan bemutassák magukat és innovációikat, valamint fenntartsák a már meglévő kapcsolatokat és újakat létesítsenek. Az online ismeretátadás kulcsfontosságú szere jut az öt drupa hot spot konferenciának. A vertikális piacok nemzetközi előadói által bemutatott Future Technologies in Cube sikertörténetek például az iparág jövőképét vázolják majd fel.

„A drupa értéke és vonzereje nem csökkent, ez a lépés kizárólag a világjárvány számlájára írható – hangsúlyozza dr. Markus Heering, a VDMA Nyomdai és Papírtechnikai Szövetség ügyvezető igazgatója. – Hosszú távon mindannyiunk számára fontos a kiállítás fenntartása. Európában 200 évnyi tapasztalat gyűlt már össze, amit muszáj megőrizni. Ideiglenes megoldásként örülünk az új digitális platformnak.” Az online formátum bizonyos korlátokat szab a lendületnek, az értékesítési potenciálnak, az egyedülálló légkörnek, valamint az ötletcserének. A szervezők ezt az igényt igyekeznek kielégíteni a „virtual.drupa”, valamint az éves düsseldorfi „Print & Digital Convention” rendezvényen, amíg a drupa 2024-ben élő eseményként vissza nem tér új, értékes programokkal.

A drupa Q&A a www.drupa.com internetes oldalon érhető el.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek