Termeléstervező képzést indít a graphIT Kft. – az első csoport ingyen vehet részt!

2020. szeptember 01., kedd, 14:18

Címkék: graphIT gyártásoptimalizálás képzés termeléstervezés termelésütemezés tervezői szoftver

A graphIT Kft. jól ismert szereplője a hazai mérnöki szoftvermegoldások piacának. Tudjuk, hogy az általuk forgalmazott mérnöki szoftverekhez (NX, Teamcenter, Solid Edge, Plant Simulation, Opcenter) a felhasználóknak tanfolyamokat is nyújtanak. Viszont ez az első alkalom, hogy olyan tanfolyamot hirdetnek meg, ami nem közvetlenül egy szoftverhez kapcsolódik. Ezzel kapcsolatban kérdeztük meg Sallay Pétert a graphIT Kft. ügyvezető igazgatóját.

Az évek során több ezer kolléga ismerte meg nálunk a Solid Edge, NX és egyéb megoldásainkat. Ügyfeleinket a teljesen kezdő szinttől a profi szintig kísérjük végig a tanfolyami portfoliónkkal. A képzéseinkkel kapcsolatban folyamatosan nagyon jók a visszajelzések.

Ez a Termeléstervező képzés mégis valami nagyon új, ahogy látom. Nem szoftver képzés, hanem egy általános tudás átadása.

Termelésütemezéssel évek óta foglalkozunk, s mivel mi forgalmazzuk a világon vezető Siemens Opcenter APS (régebben Preactor volt a rendszer neve - a szerkesztő) rendszert, így a bevezetések során nagyon sok termeléstervezővel, termelés ütemezővel találkozunk. Ez a munkakör nagyon nagy felelősséggel jár, hiszen kapcsolódik a gyártó cégek teljes értékáramához a vevőtől a beszállítókig. Sokszor azt látjuk az esetükben, hogy hiába a szuper szoftver, hiába a megfelelő adatok, nem rendelkeznek azokkal az alapismeretekkel, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a jó döntéseket tudják meghozni a folyamatosan változó termelési kondíciók mellett.

Ez nagyon jól hangzik. Tanítják ezeket máshol?

Ilyen jellegű tudásra az élet tanít főképpen. Ezeket az ismereteket nem igazán oktatják az egyetemi képzés során sem, ezért úgy éreztük, hogy felhasználva a több, mint 15 éves digitális gyártási tapasztalatunkat, érdemes elindítani egy ilyen képzést. Nem a száraz matematikára koncentrálunk, hanem olyan gyakorlati feladatokon megyünk végig, amelyek segítenek a résztvevőknek az összefüggések átlátásában, és a napi gyakorlatban történő alkalmazásban.

Hogyan valósul meg a képzés során a gyakorlatiasság?

Miközben lerakjuk a szakmai alapokat, számos gyakorlattal segítünk azok jobb megértésében. Azt látjuk az ügyfeleinknél, hogy sokszor a termeléstervező pozíciót valaki csak úgy „megkapta, megörökölte” a helyi gyártással kapcsolatos tudása miatt, azonban soha nem kapott egy átfogó ismeretanyagot arról, hogyan, milyen szempontok alapján érdemes a munkáját végezni. Ennek következtében gyakran a termeléstervezésnek csak egy kis szelete valósul meg az adott cégnél. Persze, mivel szoftveres megoldásokkal foglalkozunk, ezért a képzés során kitekintünk a piacon elérhető termeléstervező és ütemező megoldásokra is.

Várható-e más, hasonló szoftverfüggetlen, szakmai képzés a graphIT Kft. portfoliójában?

Számos területen rendelkezünk komoly ipari tapasztalattal, ami megteremti a lehetőségét, hogy ebbe az irányba is bővüljünk.

A tanfolyam időpontja: 2020. november 10-11-12. (3 nap)

Regisztráljon és nyerjen részvételt a graphIT Kft. termeléstervező tanfolyamára!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek