Termeléstervezés gyorsan változó körülmények között

Asprova magyarországi ősbemutató

2015. április 09., csütörtök, 05:52

Címkék: Asprova graphIT termeléstervezés termelésütemezés

A modern gyártó-szerelő rendszerekre jellemző technológiai megoldások, a korlátozottan rendelkezésre álló erőforrások, valamint az egyedi, határidős megrendelések növekvő száma a gyakorlati igényekhez alkalmazkodó tervezési koncepció bevezetését igényli.

A termelés tervezése, a termelésütemezés és a termelésirányítás kulcsfontosságú minden cég számára, hogy a megfelelő terméket a megfelelő határidőre el tudja készíteni, legyen szó egyedi, vagy sorozatgyártásról.

A mintegy 80 szakember teltházat varázsolt az Asprova magyarországi ősbemutatójára

A termelésütemezéssel kapcsolatos jellemző problémák a következők:

  • A termelésütemezés Excel alapon történik, nehéz a módosítások átvezetése
  • A meglévő tervezési módszerről senki nem tudja, hogy milyen távol van az optimálistól
  • Nehéz a termeléstervezési peremfeltételek kezelése
  • Nehezen kombinálható a hosszú távú előrejelzés és a rövid távú operatív tervezés
  • Az azonnali rendelések beillesztése a termelési tervbe rossz minőségű, a többi rendelésre okozott hatások nem átláthatók
  • Hogyan lehet Lean a termeléstervezés

A problémák áthidalására 2014 őszén a Japán Asprova Corp. a graphIT Kft.-t választotta magyarországi partneréül, hogy az Asprova termelésütemező rendszerük magyarországi forgalmazását, implementálását és technikai támogatását ellássák. Az Asprova Japán piacvezető termelésütemező szoftvere.

A termelés ütemezése a rendelések alapján történik. Emellett szükség van a folyamat lépések és a folyamat paraméterek definiálására. A termelés ütemezés a felhasználói felületen megadható peremfeltételek alapján történik. Az adatok megadhatók a könnyen áttekinthető táblázatos nézetben, vagy beolvashatók tetszőleges adatforrásból is.

Keiji Fuji, az Asprova európai elnökének előadása

Az Asprova egyik nagy erőssége az ütemezés sebessége. Jellemzően egy átlagos gyár ütemezését a hatékony adatkezelésnek köszönhetően másodpercek, vagy percek alatt el lehet végezni. A kapott eredmény jól áttekinthető nézetekben jelenik meg, az ütemezéshez szükséges idő lineárisan nő.

Az Asprova a lean alapelveket követve számos olyan nézetet is nyújt, amelyek segítenek a folyamatok áttekintésében és fejlesztésében. Az egyik legfontosabb ilyen nézet a Lead time nézet, ami az átfutási időket tartalmazza.

Az Asprova emellett követi a raktárkészletek alakulását is, így a beszerzés számára biztosítani tudja azokat az információkat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a gyártás számára az alapanyag minden esetben a megfelelő időben rendelkezésre álljon.

www.asprova.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek