SolidWorks 2015 újdonságok az EuroSolid Kft. nyílt napján

Több mint 200 újdonság

2014. október 20., hétfő, 20:24

Címkék: cad méréstechnika SolidWorks

Ki ne hallotta volna már életében azt a gyöngyszemet, hogy „már mindent feltaláltak a világon” és ki ne tapasztalná egyre gyakrabban, hogyan cáfol rá az élet erre a megállapításra?

Az EuroSolid Kft. október 9-én tartotta a SolidWorks 2015 magyarországi ősbemutatóját, ami a megszokott magas érdeklődés mellett zajlott el. Az egész napos rendezvényen több mint 150 látogató vett részt, hogy megismerje a szoftver fejlesztéseit és legújabb funkcióit. Mind az új, mind a bővített funkciók gyorsan a mindennapi tervezés szerves részeivé válhatnak, hiszen pontosan azokat az igényeket elégítik ki, amelyeket a Solidworks-szel dolgozó mérnökök igényeltek: egyszerűsítik és ezáltal fel is gyorsítják a modellezési rajzolási és dokumentációs folyamatokat.A SolidWorks 2015 több mint 200 újdonságot tartalmaz, amelyek tételes felsorolására ezen sorok között nem vállalkoznánk, de a termékportfólió két új tagját, a Mechanical Conceptual és a SolidWorks Inspection programokat érdemes külön kiemelni. A SolidWorks World 2014 során bemutatott SolidWorks Mechanical Conceptual tervezési környezet a tervezők, az ügyfelek és a beszállítók tértől és időtől független együttműködését teszi lehetővé, már a konceptuális fázistól kezdve. A koncepciótervet létrehozó mérnök az ötletek rögzítése után az érintettek visszajelzései után tud a továbblépni, így a munkafolyamat sokkal ösztönösebbé és hatékonyabbá válik. A négy pillérre (konceptuális, ösztönös, közösségi és online) támaszkodó Mechanical Conceptual programkörnyezet több tervezési koncepció szimultán létrehozását és kezelését teszi lehetővé, ahol a sikert nagyban elősegítheti a közösségi média eszközrendszere (megosztás, hozzászólások, online interakció). A parametrikus és az előzmények nélküli modellezés előnyeit ötvöző rugalmas, életszerű tervezési folyamat során a fókusz az ötletekre terelődik.


Az autó-, a repülőgép-, a hadi-, az olaj- és gázipar, valamint az orvostechnológiai gyártás területén szigorú minőségbiztosítási előírásoknak kell meg megfelelni. Kevesen rendelkeznek olyan szoftverrel, amely a mérési és minőség-ellenőrzési folyamat automatizálására is képes. A SolidWorks Inspection egy műszaki leírást készítő és azt egyben ellenőrző szoftver, ami nagymértékben egyszerűsíti és automatizálja a számozott műszaki rajz és egyéb minőségellenőrzési dokumentumok elkészítését. A program bármilyen CAD-rendszerrel kompatibilis, mivel különálló alkalmazásként futtatva PDF és TIFF kiterjesztéseket használ.

A közel hét órás rendezvény résztvevői idén is igazán színvonalas, változatos témájú és gyakorlati ismereteket bemutató rendezvényen vehettek részt.

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek