SOLIDWORKS WORLD 2016

SOLIDWORKS WORLD 2016

2016. március 22., kedd, 06:00

Címkék: CAD/CAM/PLM EuroSolid Part Supply solidworks 2016 SOLIDWORKS PCB SOLIDWORKS Visualize tervezői szoftver Xdesign Xdrive

Idén újra az egyesült államokbeli Dallas adott helyet a SOLIDWORKS-közösség éves találkozójának. Január 31-én több ezer kiváló mérnök és lelkes CAD-felhasználó előtt nyíltak meg a Kay Bailey Hutchison Center kapui, hogy kezdetét vegye a négy napon át tartó legnagyobb tervezési technológiákat felvonultató rendezvény, a SOLIDWORKS WORLD 2016.

Cégünk, az EuroSolid Kft. is részt vett az eseményen, és büszkék vagyunk, hogy harmadik alkalommal díjazták az előző évben nyújtott viszonteladói teljesítményünket. A világtalálkozót a hagyományokhoz hűen a SOLIDWORKS elnöke, Gian Paolo Bassi nyitotta meg, és vázolta az előadások tematikáját, amiknek középpontjában a rugalmasság és az innováció állt. Elmondta, hogy a SOLIDWORKS-nek már nem csak az a célja, hogy olyan eszközöket adjon a felhasználók kezébe, amikkel gyorsabban megoldják a tervezési kihívásokat. Szerinte a jobb termékek létrehozásának kulcsa a kreativitás és kivitelezés kombinációjában rejlik. A felhasználók közössége biztosítja a kreativitást, míg a SOLIDWORKS a platformot biztosítja, ahol az innovatív ötleteiket megvalósíthatják.

Ez az innovatív platform pedig három pillérre épül: az emberekre, az alkalmazásokra és az infrastruktúrára. Vajon hogyan kapcsolódik össze ez a három elem?

Az emberek azok, akik meghatározzák a platform kialakítását. A SOLIDWORKS-közösség 5 millió tagja, a közel harmincezer oktatási intézmény és százhetvenötezer, vizsgával rendelkező felhasználó. Ők a mozgatórugói a SOLIDWORKS fejlesztéseinek, hiszen az alkalmazásoknak az ő igényeiknek és elvárásaiknak kell megfelelniük.

Az alkalmazások azok, amikre az embereknek szükségük van, hogy újításokat vihessenek végbe. Éppen ezért ez az a terület, amire a SOLIDWORKS hatalmas hangsúlyt fektet, és évről évre, az új verziók kiadásánál, a felhasználók kéréseit beépítve bővíti, illetve fejleszti tovább a szoftver képességeit. A termékportfólió szélesítésével pedig újabb megoldásokat szeretne nyújtani felhasználóinak a termékfejlesztésben.

SOLIDWORKS Visualize

Az egyik ilyen új alkalmazás az idén bemutatott SOLIDWORKS Visualize, ami egy renderelési eszköztár, és lehetővé teszi cégek, valamint nem műszaki emberek számára, hogy 3D CAD adataikat felhasználva pár perc alatt fotórealisztikus marketingtartalmakat hozzanak létre nyomtatáshoz vagy webre. A program pontosan szimulálja az élethű megvilágítást és a különleges anyagok megjelenítését, a renderelés teljesítménye pedig a legkomolyabb elvárásoknak is megfelel.

SOLIDWORKS PCB

A másik újdonság az elektromos tervezést elősegítő szoftver, a SOLIDWORKS PCB, ami az Altium céggel való együttműködésből született, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sok IoT-ban használt NYÁK-ot tervezzenek. Ez azért fontos, mivel az ügyfelek igénylik a szakmai tapasztalatot, és az összekapcsolt eszközök egyre elterjedtebbé válnak.

Továbbá a Sindoh és a 3D nyomtatás izgalmas integrációja meghozta az egykattintásos nyomtatást, aminek segítségével már közvetlenül a SOLIDWORKS-ből lehet nyomtatni, és a folyamatot akár asztali gépről, akár mobil eszközről ellenőrizni lehet.

Az innovatív platform harmadik pillére, az infrastruktúra, az alkalmazások elérését biztosítja. A SOLIDWORKS-felhasználók számára ez három rugalmas megoldást jelent: asztali, felhőalapú és online elérést.

Változó szoftverhasználati modellek

Ezek a megoldások előrevetítik a szoftver használatának változásait is. Természetesen a hagyományos, követéssel rendelkező szoftvervásárlás és -licencelés megmarad, hiszen a szoftver megvásárlása és előfizetése hatalmas értékkel és piaci előnnyel bír. Azonban emellett megjelenik majd egy új megoldás, az időszakos licenc opciója. Itt a felhasználók eldönthetik, hogy egy negyedévre vagy akár hosszabb időre béreljék a SOLIDWORKS-öt, ami a felhasználók egy részének még nagyobb rugalmasságot biztosít. Továbbá már elérhetők a SOLIDWORKS-próbaverziók online, és a tervek szerint 14 nyelven lesznek letölthetők.

Növekvő rugalmasság

Az innovatív platform lényege a rugalmasság és a döntési lehetőség, hiszen a SOLIDWORKS számára az a fontos, hogy olyan eszközöket adjon felhasználói kezébe, amivel a legjobb üzleti döntéseket hozzák meg. A rugalmasságot pedig az új technikai megoldások jelentik az online tárolás és tervezés területén az Xdrive, Part Supply és Xdesign megjelenésével.

Az Xdrive egy olyan alkalmazás a 3DEXPERINCE platformon, ami a SOLIDWORKS asztali felhasználók számára felhőalapú tárolást és további szolgáltatásokat, mint a fájlok megosztása és hozzászólása, nyújt. Ez az eszköz lehetőséget ad az együttműködésre bárhol és bármikor, a SOLIDWORKS-előfizetők számára pedig a SOLIDWORKS 2017-es verziójával elérhetővé is válik.

Az EXALEAD által fejlesztett Part Supply segítségével már létező alkatrészeket kereshet meg és használhat fel újra, ami csökkenti a duplikációkat. A felhőalapú fájlok mellett a program a 3D ContentCentral és TraceParts elemeit átnézi keresés közben, így biztosítva, hogy a tervezési céljainak legmegfelelőbb alkatrészeket találja meg.

Az Xdesign a tervezést egy böngészőbe helyezi, amiben a felhasználó bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel tervezhet. A program funkciói valóban a tervezést hivatottak segíteni olyan megoldásokkal, mint a tervezési útmutató, vázlatkészítés, szuper kényszerek és parancsok, valamint javaslatokkal arra vonatkozóan, hogyan érdemes a modellt megtervezni, és számos esetben felgyorsítani a munkát azzal, hogy az Xdesignba bevitt adatok alapján hozzon létre alkatrészeket. Az eDrawings maximális integrációjával pedig a kollégákat és a partnereket is be lehet vonni a tervezés folyamatába, sőt a modellek tartalmazzák a 3D-s PMI-t (Product Manufacturing Information – termékgyártási információ) is az MBD (modellalapú meghatározás) használatához.

A tavaly bemutatott MBD a gyártási rendszer központjává vált, ami a tervező és gyártó csapatok közti gördülékeny munkát és kommunikációt biztosítja. A program használatával eltűnt az adatimportálás, hiszen a tervezés és a gyártás is a SOLIDWORKS-ön belül történik. A gyártást elősegítő modellalapú megközelítés idén további megoldásokkal bővült, és megjelent a modellalapú gyártás, a modellalapú CMM, a modellalapú költségbecslés és a modellalapú minőség-ellenőrzés is.

Az előadások során az új termékek és fejlesztések mellett nagy hangsúlyt kapott az oktatás és a jövő generációjának képzése is. A MySolidWorks weboldal ehhez nyújt segítséget 700 online tréningjével, letölthető oktatóanyagaival és fórumaival. A SOLIDWORKS vállalkozói programjához, ami szoftverhasználatot biztosít kezdő cégek számára, már több száz startup csatlakozott. Közel két és fél millió diák és oktató használja a szoftvert iskolákban és kutatói központokban. Továbbá annak reményében, hogy a diákok minél korábban megismerkedjenek a tervezés örömével, idén útnak indították a 4 és 14 év közötti gyerekek számára kialakított SOLIDWORKS-alkalmazásokat, amik játékosan tanítják meg a tervezés négy állomását: az ötletelést, elkészítést, fejlesztést és előállítást.

Ez a kezdeményezés is azt mutatja, hogy a SOLIDWORKS fejlesztői lelkesen dolgoznak azon, hogy a tervezést személyessé és valódi élménnyé tegyék. Ebben a folyamatban pedig hatalmas szerepe van a SOLIDWORKS-közösségnek, akik kérdéseikkel, javaslataikkal és elvárásaikkal alakítják, bővítik és fejlesztik a SOLIDWORKS funkcióit, hogy azok valóban a felhasználók érdekeit szolgálják. Az idei világtalálkozó mind előadásival, mind újdonságaival ismét megmutatta, hogy a SOLIDWORKS egy egyedülálló képességekkel rendelkező csúcskategóriás szoftver, ami a tervezéstől a gyártásig minden munkafolyamatra megoldást nyújt. Bízunk benne, hogy ügyfeleink és leendő ügyfeleink számára is a tervezés gyorsabbá és összehangoltabbá válik a SOLIDWORKS termékeivel.

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek