SOLIDWORKS World 2015

Az EuroSolid a legjobbak között

2015. március 20., péntek, 09:37

Címkék: Conceptual Design EuroSolid SOLIDWORKS MBD SOLIDWORKS World 2015

Idén közel 6 000 szakmabeli és lelkes érdeklődő vett részt a február 8–11. között a Phoenix-ben, Arizonában rendezett SOLIDWORKS 2015. évi, immár hagyománnyá vált világtalálkozóján. A rendezvény jelentősége már jóval túlmutat egy előadásokkal és szemináriumokkal, versenyekkel és partnertalálkozókkal színesített háromnapos kiállításon.

Ez a rendezvény a találkozásról, a megosztásról és az együtt ünneplésről szól. Minden évben ez az az alkalom, ahol a felhasználók találkozhatnak a szoftver fejlesztőivel, a viszonteladók az ügyfeleikkel, a kezdő rajongók a SOLIDWORKS profikkal. És megosztanak. A rendezvényre látogatók azért jönnek, hogy részt vegyenek egy közös jövő építésében, megosszák gondolataikat, ötletet cseréljenek, újításokon törjék a fejüket, hogyan tehetnék még jobbá a programot, valamint tippeket és tanácsokat adjanak egymásnak. Az együttes élményt a közös ünneplés teszi még felejthetetlenebbé. Együtt ünnepelni egy folyamatosan bővülő közösség sikereit, akinek egy szenvedélye van: a tervezés.

A tavalyi év pedig igazán gazdag volt sikerekben. A SOLIDWORKS termék-portfólió újabb tagokkal bővült: megjelent a minőségellenőrzést és mérést automatizáló SOLIDWORKS Inspection, az ötletek gyors koncepcióvá válását elősegítő SOLIDWORKS Mechanical Conceptual (melynek új neve Conceptual Design lett). Elindult a MySolidWorks Professional még több online funkcióval, és világszerte már több mint 2 millió oktatási licencet használnak – 3 millió aktív diák felhasználóval –, a SOLIDWORKS 2015 pedig minden idők legsikeresebb verziója lett, amit többek között a 2014-es rekord eladási számok bizonyítanak.

Örömünkre szolgál, hogy ezekhez a sikerekhez cégünk, az EuroSolid Kft. is hozzájárulhatott, és a SOLIDWORKS World 2015 keretei között Zombor Csaba és Wiesler Zoltán cégvezetők átvehették a SOLIDWORKS elismerő díját a tavalyi évben nyújtott kimagasló teljesítményért, mely magában foglalja csapatunk bővülését, az ügyfelek számára nyújtott támogatás minőségét és az eladási eredményeinket. 

„Ez az elismerés két szempontból is különösen fontos a számunkra. A díj jól mutatja sikeres és gördülékeny együttműködésünket a SOLIDWORKS-szel. Ugyanakkor megerősítő visszajelzésként is szolgál a magyar piactól és ügyfeleinktől, hogy egyre nagyobb szükség és igény van a SOLIDWORKS termékeire, valamit a cégünk által biztosított technikai támogatásra és sokrétű gépészeti megoldásokra. Az idei évben további előrelépéseket tervezünk az oktatás területén, hogy minél több mérnök és leendő mérnök ismerhesse meg a SOLIDWORKS programjait” – jelentette ki Zombor Csaba. "Ezúton is szeretnénk megköszönni ügyfeleink bizalmát, hogy minket választottak és ezzel hozzájárultak nemzetközi sikerünkhöz. Reméljük, hogy együttműködésünk az elkövetkező években is folytatódni fog."

Az EuroSolid csapata a SOLIDWORKS World 2015 ünnepélyes kereti között átvehette a tavaly elért kimagasló eredményeikért járó elismerő díjat.

A világtalálkozón is kiemelt szerepet kapott az oktatás, valamint a termékek következő generációja, amikor Gian Paolo Bassi, a SOLIDWORKS új vezérigazgatója a felhőalapú megoldásokról beszélt, valamint arról, hogy 2020-ra már 200 milliárdra fog nőni a felhőhöz kapcsolódó termékek száma. Mivel a mérnökök szeretik az adatokat és szükségük van rájuk, hogy jobb és alaposabb döntéseket hozzanak, ez az igény hívta életre a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformjára épített új termékét, a SOLIDWORKS Industrial Design-t. A program teljes mértékben kihasználja a hálózati kapcsolat által kínált hatalmas adatmennyiség előnyeit, és magába foglalja a közösségi, koncepcionális és együttműködő tervezés élményét. Ez az alkalmazás a tervezés folyamatát gyorsítja fel azáltal, hogy a mérnökök egy felhőalapú eszközt használnak és összetett organikus alakzatokkal dolgoznak a koncepciótól a végleges termékig , amit bármikor és bárhol megtehetnek. És hogyan működik ez a mindennapokban? Ahogy az általunk is ismert és használt közösségi portálok, ahol az információ pillanatok alatt kerül elküldésre és fogadásra kép, és csevegés formájában, ahol az adatok egy-két kattintással módosíthatók, ahogy a hozzáférések is könnyen adhatók és felfüggeszthetők, és a hálózati összeköttetés állandóan biztosítva van, hogy az illető ne maradjon le semmilyen változásról/változtatásról.

Az új tervezési és kommunikációs megközelítés felszámolja a hagyományos ipari tervezői szoftverek kötöttségeit, ahol az adatok gyakran nem kompatibilisek, a tervek többszöri újrarajzolást igényelnek, ahol a különböző csapatok nem érik el egymást vagy lemaradnak a módosításokról, és ahol az együttműködés hiánya, valamint a feleslegesen elkészített többlettervek lelassítják a tervezés folyamatát, és növelik a költségeket.

Ez a megközelítés az alapja az új, rajzolás nélküli gyártási megoldásnak, a SOLIDWORKS MBD-nek (Model Based Definition – Modellalapú meghatározás) is. A 3D tervezés előretörésével egyre inkább körvonalazódnak a 2D rajzok határai, és nemcsak azért, mert egy 3D világban élünk és hajlamosak vagyunk térben gondolkodni, hanem azért is, mert drága és időigényes elkészíteni és fenntartani, gyakran eltér a 3D modelltől, nagy a hibalehetőségek száma az újratervezések miatt, és nem kompatibilis az olyan újszerű 3D alkalmazásokkal, mint a szimuláció vagy az egyre népszerűbb 3D nyomtatás.

Mennyi időt, pénzt és erőforrást takaríthatna meg, ha 3D-ben tudna kommunikálni? Most megtudja. A SOLIDWORKS MBD-t azzal a céllal fejlesztették ki, hogy kiküszöbölje az előbb említett problémákat. A program segítségével a cégek képesek meghatározni, elrendezni és publikálni a 3D termék- és gyártási információt (Product Manufacturing Information – PMI) olyan ipari szabványú fájlformátumokban, mint az eDrawings® és 3D PDF. A gyártási folyamatok is közvetlenül 3D-ben végezhetők, így korszerűbbé és gyorsabbá válik a gyártás, lerövidül a ciklusidő, csökken a hibák száma és az eredmény megfelel az adott ipari szabványoknak.

A SOLIDWORKS MBD három kulcsfontosságú tulajdonsága:

1. Az olyan adatokat, mint a termékmodellek, méretek, geometriai tűréshatárok, felületek, hegesztési szimbólumok, tételjegyzék, feliratok, táblázatok, megjegyzések, Meta tulajdonságok és más feliratozások, a SOLIDWORKS 3D környezetben 3D PMI-ben kezeli.

2. 3D PMI bemutatása letisztult és jól felépített szerkezetben történik. A modell forgatásakor a rendszer intelligens módon jeleníti meg vagy rejti el a 3D feliratozásokat, így még átláthatóbbá válik a modell, de közben a funkcióhoz nélkülözhetetlen feliratok sem vesznek el.

3. 3D PMI több művelet esetében is felhasználható, mint például alkatrész vagy összeállítás műszaki rajzánál, ajánlatkéréskor és vizsgálati jelentéseknél. A műveletben részt vevő több részlegnek és érintettnek – úgymint a tervezés, beszerzés, gyártás, összeszerelés, minőség-ellenőrzés, értékesítés, marketing, ügyfelek és beszállítók – is megkönnyíti a munkáját.

Az újonnan bemutatott termékek jól tükrözik azt az innovatív és kreatív látásmódot, ami a SOLIDWORKS-öt a világ legnépszerűbb tervezőszoftverévé tette, és sikere napjainkban is töretlen. Az egyre korszerűbb és rugalmasabb megoldások, amik a mérnökök igényeit felmérve és azok kielégítésére kerülnek kialakításra, lépéselőnyt biztosítanak a felhasználóik számára. Manapság a gyorsaság, az információ elérése és annak hatékony alkalmazása számít, a SOLIDWORKS Industrial Design és a SOLIDWORKS MBD programokat pedig pontosan erre a célra fejlesztették ki.

Ha szeretne többet megtudni az új termékekről, keresse fel weboldalunkat, vagy kérjen további információt kollégáinktól!

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek