Rekordszámokra készül a PaintExpo

Karlsruhéban megtekinthetők lesznek a vas- és cink-foszfátozás, illetve a nanokerámia-rendszerek legújabb fejlesztései is

2018. február 20., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás belépőjegy bevonat bevonattechnika felület felületkezelés felülettechnika paintexpo PaintExpo 2016 PaintExpo 2018 painting

A festéssel és bevonatolással foglalkozó műhelyek és a gyártó cégek saját festőüzemei világszerte a költségcsökkentés kihívásával szembesülnek a minőség, a termelékenység, a rugalmasság és a fenntarthatóság javítására vonatkozó elvárásokkal párhuzamosan. A megoldások 2018. április 17–20. között a Karlsruhei Kiállítási Központban lesznek megtekinthetők az iparibevonat-technológia hetedik nemzetközi seregszemléjén.

Legyen szó ipari gyártásról vagy fogyasztási cikkek előállításáról, a bevonatolás kérdése egyre gyakrabban játszik meghatározó szerepet. A bevonatnak a terméktől és a feladattól függően különböző funkcionális és dekorációs követelményeket kell teljesítenie. Függetlenül attól, hogy a fémeket, műanyagokat, fa, illetve fatartalmú anyagokat, üvegeket vagy kompozitokat kell bevonatolni, a minőségre és az egyediségre vonatkozó elvárások a világ minden táján folyamatosan növekednek. Ezzel párhuzamosan a költségnyomás is emelkedik. A festési és bevonatolási műveletek versenyképessége nagymértékben függ attól, hogy a minél magasabb színvonalat sikerül-e rugalmasabban, környezetbarát módon, fenntarthatóbban és ugyanakkor gazdaságosabban megvalósítani. Az áprilisi PaintExpo ezért egyedülállóan széles megoldásspektrumot állított össze az érdeklődők számára. A tavaly év végén regisztrált 450 kiállító globálisan minden fontosabb piacot és technológiai éllovast tartalmaz. „Olyan ismert és elismert vállalatok is kiállítanak a közelgő PaintExpón, amelyeket az eddigi hat alkalommal nem volt alkalmunk vendégül látni – jelentette ki Jürgen Haußmann, a szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója. – Ma már nyilvánvaló, hogy az ipari festés és bevonatolás terén a PaintExpo rendelkezik a legnaprakészebb és legátfogóbb kiállítási portfólióval.”

A PaintExpo 2018 kiállítási portfólióját képezik majd a folyékonyfestés, a porbevonatolás és a tekercselt bevonatok folyamatai az előkezeléstől egészen a minőség-ellenőrzésig (Forrás: PaintExpo)

Megoldások az előkezeléstől a végső ellenőrzésig

Beszélhetünk folyékony festésről, porbevonatolásról vagy tekercselt bevonatokról, a világ vezető szakkiállításának kiállítási programja az ipari bevonatolás technológiájának teljes folyamatát felöleli. Az előkezelés területén például többek között a többfémes szubsztrátumok legújabb fejlesztései is láthatók lesznek olyan nedves vegyi folyamatok mellett, mint a vas- és cink-foszfátozás vagy a nanokerámia-rendszerek. Hely- és erőforrás-takarékos működésüknek, valamint a gyártósorba történő integrálhatóságuknak köszönhetően egyre elfogadottabbá válnak olyan száraz előkezelési folyamatok, mint a szén-dioxid-hó befúvás vagy a plazmatisztítás.

 

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

 

Az egyre kisebb gyártási tételek, a növekvő színválaszték és az egyediség felé mutató trendre a gyártó cégek a termelési rendszerek optimalizálásával tudnak reagálni, amelyek következetesen a rugalmasság és a hatékonyság növelése felé terelik a gyártást, biztosítva a bevonat ideális minőségét. Szintén megtakarításhoz vezetnek az innovatív maszkolási megoldások. A kifejezetten a festőüzemek számára kifejlesztett festőrobotok és automatizálási megoldások, valamint a maximális hatékonyságra tervezett permetezőpisztolyok és nagy sebességű forgó porlasztók célzott alkalmazást és a keletkező hulladék csökkentését, ezáltal pedig költségcsökkentést tesznek lehetővé. Az anyagfelhasználás csökkentésére és a rugalmasság növelésére irányuló törekvés intelligens festéklogisztikát hív életre, rugalmas festékadagoló rendszerekkel. Az új, optimalizált szárítási technológiák és szállítószalagok hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkenéséhez, és ezáltal csökkentik az egységköltségeket is. Nagyban hozzájárulnak ugyanis a kondicionált levegő és a hőveszteség minimalizálásához.

A használatra kész, a megfelelő alkalmazásra felkészített ultramodern robotot kifejezetten az általános ipari használatra szánt automatizált festékfelhordáshoz fejlesztették ki (Forrás: Dürr Systems AG) 

A folyékony festékekkel történő bevonatolás terén az iparág olyan rendszerek irányába halad, amelyek lehetővé teszik a folyamatban alkalmazott lépések számának csökkentését. Az oldószeralapú festékek vízbázisú rendszerekkel történő helyettesítésére irányuló erőfeszítéseket is komoly piaci kereslet támasztja alá. A porfestés területén az alacsony hőmérsékletű, a vékonyfilmes, illetve az úgynevezett „por a porban” bevonatrendszerek segítik elő az energia- és anyagfogyasztás csökkenését, valamint a termelékenység növelését.

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Doris Schulz

www.paintexpo.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek