Rekord magyar részvétel a brnói MSV-n

A magyar cégek összesen több mint 260 m2-en mutatkoznak be Közép-Európa legnagyobb ipari szakvásárán

2016. november 17., csütörtök, 06:00

Címkék: Brno Brünn felületkezelés gépgyártás graphIT hegesztés ISD Dunaferr Zrt. kiállítás MSV 2016 műanyagipar öntészet szerszámgyártás

2016. október 3–7. között immár 58. alkalommal nyitotta meg kapuit Közép-Európa vezető ipari termékeket és technológiákat bemutató gépipari szakvására. Brnóban a gépgyártás és szerszámkészítés, hegesztés, műanyagipar, öntészet és felületkezelési technológiák legújabb trendjeit láthattuk az MSV-n és a hozzá kapcsolódó ipari kiállításokon.

A hat szakvásáron összesen 1 711 kiállító vállalat mutatkozott be, a látogatói létszám pedig minden bizonnyal meghaladta a 80 ezret, ami 2008-tól számítva rekordrészvételt jelent. Az idei MSV kiemelt témakörének az ipar 4.0, tehát az automatizált és integrált ipari megoldások számítottak. A vásár központi témája az automatizálás-, mérés- és a szabályozástechnológia volt. Ezzel egyidejűleg a külföldi kiállítók is reflektorfénybe kerültek: az MSV partnerországa 150 vállalat és szakmai szervezet megjelenésével Kína volt.

Idén is rendkívül élénknek mutatkozott a kiállítások iránti külföldi érdeklődés. A külföldi kiállítók száma most először haladta meg az 50%-ot. A külföldi kiállítók összesen 35 országból (a legnagyobb számban Németországból, Kínából és Szlovákiából) érkeztek.

Rekord magyar részvétel

Ismét az MSV-n találkozott régiós partnereivel az ISD Dunaferr Zrt. A vállalat közel tíz éve rendszeres, visszatérő kiállítója a seregszemlének. Szintén visszatérő kiállító volt a ProCAM Kft., míg a Stock&Go Kft. és a Bosko-Hidraulika Kft. először mutatkoztak be. Az MSV-n cseh partnerének standján állította ki termékeit a GraphIT Kft. és a MEVA-HU Kft.

A Welding nemzetközi hegesztéstechnikai vásáron első alkalommal állított ki az IWELD Kft., míg a Plastex műanyag- és gumiipari nemzetközi szakvásáron saját standon a Hitze Bt. és a LUC Kft., képviselete standján pedig a MOL Petrolkémia Zrt. mutatkozott be. A Profintech nemzetközi felületkezelési szakvásáron új kiállítónak számított a Kematechnik Kft.


Csarankó Ferenc, Hitze Bt.

2014 után idén második alkalommal állítottunk ki Brnóban. Elektromos fűtéseket, hőérzékelőket, szabályzókat gyártunk elsősorban műanyag-feldolgozók, illetve vegyipari, élelmiszeripari vállalkozások számára, és minden termékcsoportból hoztunk mintákat a kiállításra. Személyesen sikerült találkoznunk a beszerzésekért felelős személyekkel, de a korábbi tapasztalataink alapján az első eredmények csak egy–három hónap múlva, illetve a 2017-es évben várhatók. Rengetegen jelezték, hogy látogassuk meg őket személyesen, ezt az év még hátralévő részében fogjuk elvégezni. A kiállítás helyszíne, szervezése professzionális, az árak elfogadhatók, rengeteg nyomtatott anyagot kaptunk mindennap (szakfolyóiratok stb.), de néhány szolgáltatás nekünk drágának bizonyult. Mindenképpen visszatérünk még kiállítóként Brnóba.

Az 59. Nemzetközi Gépipari Vásár 2017. október 9–13. között kerül megrendezésre.

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.

Budapest, Maros u. 12/b

Tel.: 1/346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek