PCS2019 Meeting – Teret adunk a folyamatirányításnak

Észak-Magyarország egyik legszebb helyszínén, a lillafüredi Hotel Palotában idén is összegyűlik majd a magyarországi folyamatirányítási és automatizálási szakma összes képviselője

2019. szeptember 20., péntek, 06:00

Címkék: folyamat folyamatirányítás folyamattervezés folyamatvezérlés ipar 4.0 konferencia Lillafüred

A PCS2019 – Process Control Systems Meeting 2019 a megszokott október végi időponthoz képest pár héttel később kerül megrendezésre. A november 6-ai megnyitót követően – az elmúlt több mint húsz évből már megszokott módon – két és fél napig várják a szakmai és baráti beszélgetésekre éhes előadókat, kiállítókat és résztvevőket a szervezők.

A tavalyi évben megkezdett profilbővítés eredményeként az idén is teret fog kapni a találkozó fő irányvonala – a folyamatirányítás – mellett a gyártásautomatizálás és a hozzá közvetlenül kapcsolódó területek is. Ennek megfelelően nemcsak az előadások között, hanem a kiállításon, a workshopokon, valamint a kerekasztal-beszélgetésen is teret biztosítanak a rendezők a folyamatirányítási szakterületek mellett a gyártásautomatizálási vonalnak is.

Az idei évben a vezérfonal az ipar 4.0 gyakorlati megvalósulásának, tapasztalatainak bemutatása lesz. Ennek megfelelően a tervezett programban – már a megnyitótól kezdve – meghatározó lesz ez az irányvonal, aminek eredményeként találkozni lehet majd a hazai I4.0 vezérhajóinak számító mintagyárak és szervezetek előadásaival.

Két éve kezdtük el a PCS életébe behozni a kerekasztal-beszélgetéseket, ahol előre meghatározott témában – az adott területet ismerő szakértői csoport által – folytatott beszélgetésnek lehet aktív részvevője a hallgatóság. Idén a kerekasztal-beszélgetést a hazai gazdaság fejlődését ösztönző – a kutatás-fejlesztés, a szakképzés, a logisztika, a környezetvédelem és foglalkoztatás terén is működő – IFKA (Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódja) iparfejlesztési tanácsadójának vezetésével tervezzük levezényelni, ami önmagában garancia arra, hogy az ipar 4.0 területén mozgó, tapasztalt szakértőktől halljunk véleményeket, tanácsokat. A beszélgetés elsődleges célja, hogy válaszokat adjunk arra a kérdésre, hogy miként lehet – akár kisebb – cégek életébe is beilleszteni az ipar 4.0 megoldásokat.

Az ipar 4.0 – mint szerteágazó szakterület – az előadások között is helyet kap. Ennek köszönhető, hogy a hazai I4.0 mintagyárak közül két vállalat is képviseltetni fogja magát egy-egy előadással. A kábelek, illetve kábelkötegek gyártásában bevezetett technikákról a közel 100 főt foglalkoztató Macher Zrt. tart egy előadást. A másik iránymutató előadást a ma már több mint 1 000 főt foglalkoztató Festo-AM Kft. képviselőjétől hallhatjuk majd. Az előadásban a digitalizáció útján tett első lépésekről és a pneumatikus alkatrészek gyártási értékláncára és a teljes termelési folyamatra gyakorolt hatásairól, illetve annak eredményeiről hallhatunk majd.

Természetesen az előadások nemcsak az ipar 4.0 körül fognak forogni, hanem a megszokott módon, ebben az évben is a legújabb technikai megoldásokról és a megvalósult beruházásokról szóló prezentációkat is hallhatnak majd a résztvevők. Idén is teret adunk a gyártásautomatizálással foglalkozó előadásoknak. Az elfogadott előadások listája már megtekinthető a honlapunkon, mely folyamatosan bővül. A PCS2019 Találkozóval kapcsolatos újdonságként meg kell említenünk, hogy az idei évben a konferencia fővédnöki tisztét dr. Palkovics László (innovációs és technológiai miniszter) tölti be.

A találkozó fő célja idén is, hogy szakmai konzultációs teret biztosítson a folyamatirányítás és a gyártás területén dolgozó szakembereknek egy olyan környezetben, ahol lehetőség van a marketing és sales kapcsolattartás mellett baráti beszélgetésekre is. tematikus workshopokkal és – az előre meghirdetett témák szakértői által vezetett – kerekasztal-beszélgetésekkel lehet találkozni.

Természetesen idén sem maradhatnak el a kapcsolatépítést elősegítő elemek. A korábbiakban megszokott módon az első napon állófogadással köszöntjük a jelenlévőket, a következő nap estéjén pedig borkóstolóval igyekszünk jó hangulatot teremteni az azt követő vacsorához.

Bízva abban, hogy felkeltettük a régi barátaink, vendégeink, illetve a hozzánk idén először ellátogatók érdeklődését, minden résztvevőt szeretettel várunk a november eleji, lillafüredi PCS Találkozóra.

Minden szükséges információ, így például az előadásokkal kapcsolatos információk és a jelentkezési határidők is megtalálhatóak a találkozó honlapján, a http://pcsmeeting.hu/PCS2019 címen.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek