Nemzetközi platform egyedülálló piaci körképpel

A jövő termékei, megoldásai és trendformáló technológiái Nürnbergben

2018. október 31., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás ipar 4.0 Nürnberg NürnbergMesse SPS IPC Drives

Nagyon pozitív előjelekkel készülnek a szervezők a 29. SPS IPC Drives kiállításra, ami az intelligens és digitális automatizálás előretörését tükrözi vissza. A 2018. november 27–29. között Nürnbergben megrendezett szakvásáron mintegy 1 700 automatizálási vállalkozás várja a világ minden részéről érkező látogatókat.

A digitális átállás tükre

Az előző évhez hasonlóan idén is az ipar 4.0 és a digitális átállás áll majd az SPS IPC Drives kiállítás fókuszában. A szakvásáron az új fejlesztéseken kívül a digitális átállást segítő termékeket és példákat is demonstrálják majd Nürnbergben, tematikus bemutatók és előadások kíséretében.

Az elkötelezettség, amellyel az olyan informatikai cégek, mint az SAP igyekeznek feltérképezni az ipari kommunikáció lehetőségeit (például az OPC UA és a TSN technológiákkal), azt mutatják, hogy az IT és az automatizálás világa egyre jobban integrálódik. A trend az SPS IPC Drives csarnokkiosztásában is visszatükröződik: az 5. és 6. csarnokban kaptak helyet a szoftverek és az IT a termelésben témakörei. Az itt felvonultatott megoldások az ipari webes szolgáltatások, a virtuális termékfejlesztés és dizájn, a digitális üzleti platformok, az IT/OT technológiák, illetve a felhőalapú számítástechnika témaköreit fedik majd le. Számos kiállító foglalkozik majd a kiberbiztonság kérdéskörével is, akik bemutató videókkal is szemléltetik majd, hogy miként védekezhetnek a vállalatok az online támadásokkal szemben.

Christian Wolf, a vásár tanácsadó bizottságának elnöke pozitívan értékelte a folyamatos fejlődést: „Reméljük, minden változás – az új kiállítási csarnok, a betétprogramok és az »intelligens és digitális automatizálás« fókuszpont – sikert arat majd a látogatók körében. A szlogen az automatizálás és az IT konvergenciáját hangsúlyozza ki, valamint a fejlődést, ahogy az ipari digitalizálás az integrált automatizálás és az ipar 4.0 irányába mozdul tovább.”

Átfogó kísérőprogram

E témák kibontására szolgál a „Digitális Ötletek az Intelligens Automatizáláshoz” mottó alatt megrendezett ötletverseny. Az esemény keretein belül a résztvevők közösen hoznak létre hasznos és kreatív szoftvereket az automatizálási ipar számára. Az eredmények a nagyközönség előtt is bemutatásra kerülnek, a díjátadó ünnepség pedig az első napon kerül megrendezésre.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is lesznek vezetett túrák az intelligens gyártás, a hálózatosodás, valamint az automatizált rendszerek IT-biztonsága területein. A túrákon részt vevő látogatók célzott és koncentrált információkat kapnak e különleges területek legújabb előrelépéseiről.

A látogatók számos témakört illetően kaphatnak átfogó összképet, a kiállítókat pedig a közös standokon is felkérhetik majd konzultációra:

  • Automatizálás és IT, 6. csarnok
  • A termelés-végrehajtási (MES) rendszerek és az automatizálás, 6. csarnok
  • Vezeték nélküli megoldások az automatizálásban, 5. csarnok
  • AMA szenzor- és méréstechnikai központ, 4A csarnok

A VDMA (5. csarnok) és a ZVEI (6. csarnok) által szervezett fórumok ezenkívül témakör-specifikus prezentációkat és pódiumbeszélgetéseket tartogatnak majd a résztvevők számára.

A kiállítás első két napját idén is az Automation 4.0 Summit egészíti ki, amely kiemelten foglalkozik az ipar 4.0 koncepció megatrendjeivel:

  • Edge computing (többszörös hozzáférésű peremhálózati számítástechnika) az iparban – lehetőségek és korlátok
  • TSN és OPC UA ipari környezetben
  • IoT-platformok az iparban
  • Szenzortechnika az ipar 4.0 koncepcióban

Információtenger az ipari trendek megismeréséhez

Az SPS IPC Drives szakkiállítás vendégei első kézből értesülhetnek az ipari automatizálás legújabb fejlesztéseiről, termékeiről és trendjeiről. Erre utalt Christian Wolf is: „Nagyon remélem, hogy a szakma nemcsak a meghatározott napi feladatok elvégzésének eszközéül tekint az SPS IPC Drives kiállításra, hanem az intelligens gyárak létrehozásának valós lehetőségeit is mérlegeli majd Nürnbergben. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy az idei kiállítás – a jó gazdasági feltételeknek is köszönhetően – egyaránt kiemelkedő jelentőségű lesz mind a kiállítók, mind a látogatók számára.”

www.sps-exhibition.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek