Minden, ami áramlástechnika

Immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a szerelvények, szivattyúk és kompresszorok vezető nemzetközi szakvására

2018. október 29., hétfő, 06:00

Címkék: BD-Expo düsseldorf fluidtechnika kompresszor Magyarmet Finomöntöde Bt. messe düsseldorf szelep szeleprendszer szelepsziget szivattyú Valve World Expo

A PUMP SUMMIT betétprogrammal és kongresszussal kísért VALVE WORLD EXPO 2018. november 27–29. között Düsseldorfban várja az áramlástechnikában dolgozó szakértőket a világ minden tájáról.

A rendezvényen 70 országból mintegy 720 kiállító mutatkozik be. A Messe Düsseldorf 3., 4. és 5. csarnokában összesen mintegy 20 000 m2-en idén is hasonló forgalomra számíthatunk, mint 2016-ban, amikor 89 országból 12 420 szakmai látogató kereste fel a szakvásárt. A legutóbbi szakvásárra érkezett szakmai látogatók 70%-a érkezett Németországon kívülről, a legtöbben Olaszországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Oroszországból és Spanyolországból, de nagy számban érkeztek szakemberek Ázsia erősödő gazdasági régióiból, a Közel-Keletről és Dél-Amerikából is. A magyar iparcégek növekvő nemzetközi aktivitásának jele, hogy a VALVE WORLD EXPO szakvásárra eddig közel 120 magyar szakember utazott ki Düsseldorfba, olyan ismert és elismert vállalatokat képviselve, mint a Borsodchem Zrt., a Soltész+Soltész Kft., az ITB Tömítéstechnikai Kft. vagy a Nor-Service Kft.

Átfogó kínálat

A seregszemlén ipari szerelvényeket, szerelvények alkatrészeit és részegységeit, állító hajtásokat és szabályozókat, szelepeket, szivattyúkat, kompresszorokat, mérnöki szolgáltatásokat és szoftvereket mutat be az egyedülállóan nemzetközi kiállítói gárda. „2018-ban kiemelt témakörnek számít majd az automatizálás, a méréstechnika, a felügyelet, valamint az olaj-, földgáz- és energiaipar” – hangsúlyozta a kiállítás bécsi sajtótájékoztatóján Friedrich-Georg Kehrer, a Messe Düsseldorf fémipari portfólióért felelős vezetője.

A szakvásár és a hozzá kapcsolódó dinamikus, interaktív konferenciák a szelepek gyártásának, használatának és karbantartásának területeivel, azon belül mindenekelőtt a víz- és szennyvízszolgáltatás, az épületgépészet, az élelmiszer- és italipar, a bányászat, a petrolkémiai és vegyipar, a kőolaj- és gázipar, az energiatermelés, a gyógyszeripar, a hajógyártás, a papír- és cellulózipar, valamint a mérnöki szolgáltatások területével foglalkozik.

A VALVE WORLD konferencia idén a 4. pavilonban várja előadásokkal és workshopokkal az érdeklődőket, a PUMP SUMMIT pedig az 5. pavilonban az energiahatékonysággal, a jövő mérnökeinek megnyerésével, az energiahordozókból elillanó kibocsátással, a tömítéstechnikával, a beszerzéssel, a karbantartással és más szakmai kérdésekkel foglalkozik.

A szakvásár ideje alatt iparági szakértők adnak választ napjaink legfontosabb iparági kérdéseiről:

  • Matjaž Matošec (Resolute Research): Trendek a globális szeleppiacon, november 28. 10:00
  • Colin Zegers (ITIS, Hollandia): Egy szelepvizsgáló műhely működése, november 27. 14:00
  • Emiel Jordaan (AKZO NOBEL Special Chemicals): A gyártást kísérő folyamatok és termékellenőrzés a műhelyekben, november 27. 15:30
  • Hans van Cleef (ABN Amro Bank): Az olajár mozgása, energetikai hatások és kihívások az áramlástechnikában, november 29. 9:30

A globális szeleppiac

A globális szeleppiac vonzó, erősödő piac, ahol 2018-ban várhatóan mintegy 76 milliárd dolláros forgalom várható. Összehasonlításképpen: 2015-ben a szektor mindössze 65 milliárd dollár árbetételt realizált. A kilátások is kedvezőek: a jelenlegi előrejelzések szerint 2021-ben a forgalom körülbelül 88,4 milliárd euróra emelkedik. A német szeleppiac is magas szinten stabilizálódott: mintegy 11 milliárd euró forgalmat várnak 2018-ra és az elkövetkező évekre is. A VDMA (Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége) előrejelzése szerint az export tavaly 7,4 százalékkal 3,4 milliárd euróra emelkedett. Az árbevétel szinte minden kulcsfontosságú piacon növekedni tudott. A német szelepek iránti kereslet különösen Kínában és az USA-ban bővült, ahol két számjegyű növekedési rátát regisztrálhattak az iparági szakértők.

www.valveworldexpo.com

Magyarországi Képviselet:

BD-EXPO Kft.

1021 Budapest

Hűvösvölgyi út 4.

Tel.: 346-0273

office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

 


Kiállítói vélemény

Káplár Eszter, Magyarmet Finomöntöde Kft.

A Magyarmet Finomöntöde Kft. egyik legjelentősebb piacát jelentik a szivattyú- és szelepgyártók, akik között a legnagyobb vevőink Németországban találhatók. A kiállításon egyik német partnerünkkel, a Schmidt+Clemens vállalattal közösen mutatkozunk be. Egy ilyen speciális, erre a szektorra fókuszáló rendezvény mind kapcsolatépítési, mind pedig szakmai szempontból is érdekes számunkra. Nagyon fontosnak tartjuk a már meglévő partnereinkkel való folyamatos kapcsolattartást, személyes találkozókat. Ugyanakkor természetesen mindig keressük az új lehetőségeket, bízunk benne, hogy a Valve World Expón tovább bővíthetjük vevői körünket ebben az iparágban. A programban kiállítóként veszünk részt, valamint egy konferencia-előadással is tervezünk megjelenni. Ennek keretében szeretnénk jelenlegi és leendő vevőinkkel jobban megismertetni a rapid prototípusgyártásunk széles spektrumát és előnyeit.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek