Megérkeztek a digitális drupa kiállítás statisztikái

2021. április 28., szerda, 20:44

Címkék: BD-Expo csomagolástechnika csomagolóipar drupa düsseldorf messe düsseldorf nyomdaipar

2021. április 20-23. között került sorra a nyomda- és csomagolóipar számára rendezett első tisztán digitális virtual.drupa esemény. A virtuális drupa sikeresen hidalta át a szakadékot az előző és a következő, 2024-es személyes találkozó között. A Print & Packaging Community új formátuma nemzetközi viszonylatban is kiváló visszajelzéseket kapott.

Az online bemutatótermekben és az átlagosan 140 résztvevőt vonzó 119 élő webináron 35 ország 212 kiállítója, valamint a globális leányvállalatok képviselői mutatták be termékportfóliójukat és fejlesztéseiket. Az átfogó konferencia-program mellett az öt speciális fórum keretében megrendezett további 113 előadás fókuszált a globális megatrendekre és azok az iparra gyakorolt ​​hatására. Az összesen mintegy 600 000 oldalmegtekintés és a 45 000 egyedi felhasználó azt jelzik, hogy a törekvés sikeresnek bizonyult. Az összes látogató 82 százaléka érkezett külföldről (155 országból), a virtual.drupa tehát képes volt minden kontinensen elérni a potenciális ügyfeleket és digitális platformként szolgálni a nemzetközi kapcsolatteremtésre.

„A virtual.drupa rendezvényt azért hoztuk létre, hogy fenntartsa az iparági kapcsolatokat a világjárvány idején. A számokból kiindulva ezt sikerült elérni – foglalta össze Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf igazgatója. – A virtual.drupa lehetővé tette a kiállítók és a leendő ügyfelek számára, hogy megerősítsék hálózatokat és ötleteket gyűjtsenek a fejlesztésekhez.”

„Örülünk a résztvevőktől kapott pozitív visszajelzéseknek – erősítette meg Sabine Geldermann, a Print Technologies projektigazgatója. – A globális szereplők elsöprő száma – mind a kiállítók, mind a látogatók körében – olyan párbeszédeket eredményezett, amik különösen fontosak ebben az időszakban. A látogató profilok és az érdeklődési területek széles spektruma is meggyőző volt. Ez a kiállítókra és az értéklánc teljes termékportfóliójára egyaránt vonatkozik. Számos résztvevő jelezte, hogy már most várja a soron következő 2024-es, már élőben megrendezendő drupa kiállítást.”

Innovációk és tudástranszfer

A négynapos konferencia és a kiállítási tér átfogó betekintést engedett az iparág jelenlegi problémáiba és kihívásaiba. Négy kulcsfontosságú témára összpontosítottak: a mesterséges intelligencia, a hálózatosított ügyfélkör, a platformgazdaság, illetve a körkörös gazdaság. A konferenciateret elismert előadók nyitották meg: Michael Gale digitalizálási szakértő, James Sommerville top dizájner, illetve Gabrielle Walker fenntarthatósági stratéga. Öt drupa speciális fórum – a touchpoint packaging, a drupa cube, a touchpoint textile, a 3D fab + print, illetve a dna – drupa next age – pedig további részletekkel, esettanulmányokkal és innovatív ötletekkel szolgált az érdeklődők számára.

A kiállítótérben a kiállítók izgalmas innovációikat, termékeket és szolgáltatásokat, jövőorientált technológiákat és vállalati fejlesztési megoldásokat mutathattak be, valamint élő webes foglalkozások során válaszoltak a nyomda- és csomagolóipar aktuális kérdéseire.

További kapcsolatépítési lehetőségek

Az üzleti partnerkereséshez szükséges virtuális tárgyalók április 26-án és 27-én is nyitva tartottak. A csetfunkció október végéig elérhető marad, ezenkívül a videók és a legfontosabb előadások is 2021 december végéig online maradnak, csakúgy, mint a kiállítók virtuális bemutatótermei.

A soron következő szakkiállítások

A következő drupa kiállítás (2024. május 28. - június 7.) előtt a Messe Düsseldorf és az ázsiai kiállítási központok számos kapcsolatteremtési lehetőséget kínálnak az ipar számára. Ezek közé tartozik a 2021. október 20–21. között a düsseldorfi kiállítási központba tervezett Print & Digital Convention. Napirenden vannak ezenkívül a globális Print Technologies portfólió következő eseményei is: az Indoprint (Jakarta, augusztus 11-14.), a PackPrint International és a Corrutec Asia (Bangkok, szeptember 22-25.), valamint a PackPrintPlas Philippines (október 7-9.). A drupa weboldala azonban továbbra is betekintést nyújt az ipar aktuális kérdéseibe és megoldásaiba, és lehetőséget kínál az eszmecserére, például a 2021 őszére tervezett újabb virtuális konferencianapra.

Magyarországi képviselet:

BD-Expo Kft.

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu/drupa

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek