Linde Targoncaverseny 2015

2015. szeptember 02., szerda, 15:42

Címkék: anyagmozgatás HUNGEXPO Linde targonca targoncakupa verseny

Ez már komoly tradíció: idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Linde Targonca Kupa augusztus 28-án, Budapesten a Hungexpo területén.

A rendezvényen Magyarország egész területéről érkező targoncakezelők - a cég ügyfelei, valamint olyan cégek képviselői is, akik eddig nem használtak Linde targoncát - mérhették össze ügyességüket és tudásukat.  Az elmúlt 6 év pozitív visszhangjának köszönhetően  idén már 125  targoncavezető vett részt a megmérettetésen.

Az elődöntők során a versenyzőknek két, kombinált  ügyességi akadálypályát kellett teljesíteniük. A gyakorlott targoncakezelők könnyedén megoldották és teljesítették a feladatokat. A többiek kicsivel hosszabb ideig birkóztak a műanyag halak kifogásával,  vagy éppen a ládika kinyitásával. Szintén trükkös feladat volt, és ügyességet kívánt meg az a pálya, ahol 3 db vékony pálcát kellett egyik oszlopról a másikra áthelyezni, majd fémérméket felvenni  a targoncavillával és megadott helyre  belepottyantani egy pálca segítségével.

Minden pályán 4 perc állt rendelkezésre a kombinált  feladatok teljesítésére. A döntőbe az összes versenyző közül az első 15 legjobb időt elérő vezető juthatott tovább.

Az izgalmas finálé után -  ahol 2 feladatot is kellett teljesíteni maximum 5 perc alatt (1 db pici érmét kellett egy dízel targonca egyik villájára erősített modell targonca villájával adott helyre felakasztani, majd pedig egy tolóoszlopos targoncával egy nagy méretű érmét kellett egy kapuval nehezített állványra felakasztani) - végül a legjobb eredményt Simon János érte el az Alcoa-Köfém Kft-től, nyereménye egy „Kaland” ajándékutalvány lett .  A második helyezett Nagy Csaba, az SMR Hungary raktárvezetője, aki egy „Családi móka” utalványt nyert.  Szűcs László a Michelin Hungária Kft.  munkatársa lett a harmadik, ő egy Linde ajándékcsomagot vihetett haza. 

Mindezek mellett a három győztes részt vehet Magyarország képviseletében a németországi nemzetközi döntőn is, mely szeptember 17-én Aschaffenburgban kerül lebonyolításra.

Az idén is meghirdetett csapatversenyre több cégtől neveztek egyszerre hárman is. Ennek eredménye a következőképpen alakult: első helyezett lett a Leier Hungária  Kft. csapata, második lett az Alcoa-Köfém Kft.  csapata, a harmadik helyen pedig a Rudolph Autóipari Logisztikai  Kft. targoncásai végeztek. A csapatok egy-egy oklevelet vehettek át ügyességükért.

Idén a pályarekorderek is ismét díjazásban részesültek. Ők a következők voltak:  Berki Ernő (Leier Hungária Kft.) a Pálcás pályán ért el legjobb eredményt;  Simon János (Alcoa-Köfém Kft.) a Horgász pálya legjobbja lett;  Nagy Csaba (SMR Hungary Bt.) pedig a Döntőben lévő pályán ért el rekordot, 2 percen belüli eredménnyel.

www.targoncakupa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek